19/03/2024

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ανοίγουν πάνω από 20 «συμβόλαια θανάτου» μετά τις δυο συλλήψεις

0

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μετά τις δυο συλλήψεις.

Οι Αρχές σύμφωνα με πληροφορίες ξεσκονίζουν φακέλους πριν τη δολοφονία Καραϊβάζ και συγκεκριμένα από το 2018 και ήδη πάνω από 20 συμβόλαια θανάτου τα τελευταία 4 χρόνια ψάχνουν να βρουν τον ηθικό αυτουργό αλλά και τον εκτελεστή.

Τον άνθρωπο που τράβηξε τη σκανδάλη και εκτέλεσε εν ψυχρώ. Φαίνεται όμως ότι η δολοφονία του Καραϊβάζ σπάει την ομερτά στην Greek mafia και θα στείλει στον εισαγγελέα τους αδίστακτους δολοφόνους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star θα ρίξει φως σε υποθέσεις όπως αυτή του Γιώργου Λίτσα που δολοφονείται το 2018, του Βασίλη Γρίβα που εκτελείται μπροστά στο παιδί του το 2017, του Γιαννη Σκαφτούρου κ.ά.

«Η αστυνομία έπιασε τον Μίτο της Αριάδνης και θα οδηγηθεί και σε άλλες συλλήψεις. Ανθρώπων που εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις και πιθανότατα έχουν σκοτώσει» δήλωσε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Στράτος Μπαλάσκας στο ρεπορτάζ του Star.

Αναζητούν το κίνητρο της δολοφονίας Καραϊβάζ
Η Αστυνομία μετά τις δυο συλλήψεις αναζητούν το κίνητρο της δολοφονίας Καραϊβάζ και ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός για την δολοφονική επίθεση στον δημοσιογράφο.
Ψάχνουν ήδη τη δολοφονία του απόστρατου αξιωματικού της ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου που εκτελείται με πέντε σφαίρες από δύο όπλα έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη, Πρωτομαγιά του 2018. Ερευνούν μήπως οι δράστες της δολοφονίας του Καραϊβάζ έχουν κάποια σχέση και αν τα στοιχεία που έχουν τώρα οι αστυνομικοί λύνουν τον γρίφο.

Οι αξιωματικοί θεωρούν ότι οι εξελίξεις «δένουν» και με μια ακόμα υπόθεση: Αυτή της δολοφονίας του Μανώλη Καραγιάννη. Ο γνωστός σαν «καράφλας» στην αθηναϊκή νύχτα εκτελείται έξω από το σπίτι του στις 27 Ιουνίου του 2018. Τον «γαζώνουν» με 60 σφαίρες. Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι είναι τα όπλα των δραστών.

«Επιτέλους έχουμε συλλήψεις από τον χώρο της Greek Mafia» δηλώνει στο Star o συνδικαλιστής των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας.

Στο στόχαστρο μπαίνουν ακόμη 4 εκτελέσεις με τις Αρχές να θεωρούν πως αν έχουμε και άλλες συλλήψεις τότε θα υπάρξουν απαντήσεις και για την δολοφονία του Δημήτρη Καπετανάκη στις 9 Δεκεμβρίου του 2020. Ο δολοφόνος του ήταν πεζός και τον πυροβόλησε πισώπλατα αδειάζοντας όλη τη γεμιστήρα του καλάσνικοφ.

Τι ισχυρίζεται στις δυο καταθέσεις του ο ιδιοκτήτης του βαν
Οι δυο κατηγορούμενοι για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ ετοιμάζουν τις απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το Star o 48χρονος ιδιοκτήτης του βαν έχει δώσει δύο καταθέσεις στις αρχές πριν τη σύλληψή του. Στην πρώτη κατάθεση και στην ερώτηση γιατί το βαν βρισκόταν στον Άλιμο, είπε πως δεν θυμάται ενώ τον κάλεσαν για συμπληρωματική κατάθεση στις 10 Απριλίου. Σε αυτή ισχυρίζεται πως «ήμουν στον Άλιμο, μοίραζα φυλλάδια για 4ημέρες» ενώ προσκόμισε έγγραφα για τη δραστηριότητα της εταιρείας στην περιοχή και αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία του Καραϊβάζ.

Την ίδια ημέρα έγινε και έλεγχος από την Οικονομική Αστυνομία στην εταιρεία καθαρισμού, στην οποία είναι ιδιοκτήτρια η σύντροφός του και ανήκει το βαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *