Παντελής Παντελίδης: Επτά χρόνια από τον θάνατό του

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την 18η Φεβρουαρίου 2016 και τον τραγικό θάνατο του Παντελή Παντελίδη.

Ο αδικοχαμένος τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες.

«Στις 9:20 προσεκομίσθη νεκρός. Προ ολίγου ανεγνωρίσθη από πρώτου βαθμού συγγενή, ότι πρόκειται για τον Παντελή Παντελίδη. Ακολουθεί νεκροτομή και τοξικολογικές εξετάσεις», ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν.

Η είδηση του θανάτου του «πάγωσε» το πανελλήνιο, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και σκορπίζοντας θλίψη στους χιλιάδες θαυμαστές του.

Πάνω στο απόγειο της καριέρας του, έχοντας δημιουργήσει έναν μύθο και με τα τραγούδια του να «μιλούν» στην καρδιά και την ψυχή αυτών που τον θαύμαζαν «έφυγε», αφήνοντας φτωχότερο το ελληνικό τραγούδι.

Το φαινόμενο Παντελίδης
Ο Παντελής Παντελίδης ήταν ένα λαϊκό φαινόμενο, που «άνθισε» εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Έγραφε ο ίδιος στίχους και μουσική, ερμήνευε τα τραγούδια του και τα ανέβαζε ερασιτεχνικά στο Youtube, με τα βίντεο να μετρούν χιλιάδες views και να γίνονται viral.

Τότε μια δισκογραφική εταιρεία του πρότεινε να συνεργαστούν. Ο πρώτος του δίσκος είχε τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» και κυκλοφόρησε το 2012. Παράλληλα, ξεκίνησε να εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα, τα οποία γέμιζαν από κόσμο που συνέρρεε για να τον απολαύσει.

Η απλότητα, η αμεσότητα, οι στίχοι του που ήταν βγαλμένοι από προσωπικά βιώματα και οι απλές μελωδίες κέρδισαν τους θαυμαστές του, που μέχρι και σήμερα τραγουδούν τα τραγούδια του.

Ο Παντελής Παντελίδης πέτυχε γιατί ήταν μοναδικός. Δεν ήθελε να μοιάσει σε κανέναν άλλον και τραγουδούσε πάντα την αλήθεια του.

Το τροχαίο που του στοίχισε τη ζωή
Ο Παντελής Παντελίδης ετοιμαζόταν για μια σειρά εμφανίσεων στο νυχτερινό κέντρο «TEATRO» με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη. Η πρεμιέρα θα γινόταν στις 19 Φεβρουαρίου, ωστόσο λίγες μόλις ώρες πριν έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο.

Όλα συνέβησαν στις 8:10 το πρωί της Πέμπτης (18/2) στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού. Το Ι.Χ που οδηγούσε ο τραγουδιστής ξέφυγε από την πορεία του, ανετράπη και προσέκρουσε στα προστατευτικά κιγκλιδώματα. Αμέσως κλήθηκε στο σημείο το ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Οι πυροσβέστες έκαναν περίπου μία ώρα να τον απεγκλωβίσουν από το όχημα, καθώς έπρεπε να κάνουν χειρουργικές κινήσεις για να τεμαχίσουν τις λαμαρίνες του τζιπ, αφήνοντας άθικτο το σώμα του τραγουδιστή, αλλά και των δύο νεαρών κοριτσιών, της 30χρονης Μίνας Αρναούτη και της 20χρονης Φρόσως Κυριάκου, που βρίσκονταν μαζί του και σώθηκαν από θαύμα.

Στο τελευταίο «αντίο» χιλιάδες κόσμου έδωσε το «παρών». Η κηδεία του έγινε λαϊκό προσκύνημα, ενώ πολύς κόσμος επισκέφθηκε το σημείο του μοιραίου τροχαίου, αφήνοντας λουλούδια.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours