Θέατρο Τζένη Καρέζη  “Πώς να σωπάσω”  Δύο τελευταίες παραστάσεις13 & 27 Μαρτίου   

Μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση
με τους  Χρήστο Θηβαίο
            Ανδριάνα Μπάμπαλη
         
 Βιολέτα Ίκαρη
      Κώστα Τριανταφυλλίδη
          Κείμενα, σκηνοθεσία: Τζένη Κόλλια
Μουσική επιμέλεια, διεύθυνση ορχήστρας:
Γιάννης Παπαζαχαριάκης

Αφηγητής ο Κώστας Καζάκος

  
Μετά από μια σειρά παραστάσεων που ξεσήκωσαν το κοινό, η πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση “Πώς να σωπάσω” ολοκληρώνει τον κύκλο της με δύο τελευταίες παραστάσεις τις Κυριακές 13 και 27 Μαρτίου, στο θέατρο Τζένη Καρέζη.

Η παράσταση αφηγείται την ελληνική ιστορία και την περιπέτεια της ξενιτειάς, μέσα από τα πρωτότυπα κείμενα της Τζένης Κόλλια, τηνεπιβλητική αφήγηση του Κώστα Καζάκου και τις ερμηνείες σε κλασικά ελληνικά τραγούδια που σχολιάζουν την αφήγηση, από τουςτραγουδιστές Χρήστο ΘηβαίοΑνδριάνα ΜπάμπαληΒιολέτα Ίκαρη και τον Κώστα Τριανταφυλλίδη. 
Μια συγκινητική παράσταση που ενώνει τις φωνές των ερμηνευτών με του κοινού, σε τραγούδια-σταθμούς που αποδίδει ζωντανά ορχήστρα υπό τη μουσική διεύθυνση του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.

Μη χάσετε αυτό το μοναδικό μουσικό ταξίδι στα βάθη του ελληνισμού και στις περιπέτειες των απλών ανθρώπων στο κυνήγι τους για ένα καλύτερο μέλλον. 

 
Παίζουν οι μουσικοί:Πιάνο : Θανάσης ΒήχοςΜπουζούκι : Μάκης Πελέκας 

Μπάσο: Μίμης Ντούτσουλης 


Βιολί:  Ανδρέας Τράπαλης Κιθάρα: Γιάννης Παπαζαχαριάκης


 Σκηνοθεσία, Κείμενα: Τζένη Κόλλια

Σκηνικός Χώρος: Βασιλική Σύρμα 

Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Μπεζάνης 

Ηχοληψία: Θοδωρής Μιχαλός


 Ημέρες παραστάσεων: Κυριακή 13 και 27 Μαρτίου στις 19:00
Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr (https://www.viva.gr/tickets/theater/pos-na-sopaso/)
Τιμές εισιτηρίων:  15 – 20 ευρώ
 
Αν το μεγάλο μας τσίρκο είχε μικρό αδερφάκι, θα ήταν αναμφισβήτητα αυτή η παράσταση. Ευαίσθητη, λυρική, απλή αλλά όχι απλοϊκή, με ταξιδεύει ξανά και ξανά εκεί που πολύ καθαρά και τίμια λέει: στις σημαντικές στιγμές της ιστορίας μας. Με ερμηνείες πολύ καλές, συχνά συγκλονιστικές, το τραγούδι και η πρόζα δένουν μοναδικά χάρη στην εμπειρία του αγέραστου Κώστα Καζάκου και τη γλυκειά φιλοτιμία των τεσσάρων τραγουδιστών, που καταφέρνουν να γίνουν και ηθοποιοί. Πιο πολύ ίσως μέλη ενός Χορού. Οι μουσικοί εξαιρετικοί και σε κάποια σημεία συγκινητικοί. Πήγα, ξαναπήγα και θα ξαναπάω. Δεν είναι παράσταση. Είναι αναβάπτιση. Υπενθύμιση του τι σημαίνει να είσαι Έλληνας.


Πολύ ωραία παράσταση αξίζει αναμφίβολα το χρόνο και τον οβολό σας. Καταπληκτικός ο Καζάκος στο ρόλο του σοφού γέροντα. Συγκινητικός και πατριωτικός χωρίς να υπερβάλει. Εξαιρετική επιλογή τραγουδιών πραγματικά ένα κι ένα. Για τους ερμηνευτές δεν χρειάζονται συστάσεις καθώς πρόκειται για πολύ καλές και γνωστές φωνές. Ακόμα όμως και όταν κλήθηκαν να ερμηνεύσουν ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά. Πολύ δυνατή και η ορχήστρα. Μόνη παραφωνία το γεγονός πως τραγούδαγαμε με τις μάσκες… Σπεύσατε.


 Μια παράσταση που πρέπει να τη δούμε όλοι. Τέλεια ορχήστρα, φανταστική επιλογή τραγουδιών και τραγουδιστών. Υποκλίνομαι στο κύριο Καζάκο!!!!!
 Μια παράσταση που μας έκανε να νοσταλγήσουμε, να τραγουδήσουμε, να κλάψουμε, να προβληματιστούμε. Πάρα πολύ καλό το κείμενο που απήγγειλε ο αειθαλής Κώστας Καζάκος, ενώ περίφημοι και όλοι ανεξαιρέτως οι συντελεστές (τραγουδιστές και μουσικοί).

(Σχόλια θεατών στο athinorama.gr

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours