10+1 Πρωτοχρονιάτικες συναυλίες

Συνήθως οι μουσικές εκδηλώσεις στην Αθήνα κοπάζουν μετά το ρεβεγιόν του Νέου Έτους, μέχρι και το πέρας των γιορτών. Φέτος, όμως, οι μέρες αυτές αναμένεται να έχουν την κίνησή τους –μάλιστα, περιλαμβάνουν ακόμα και εμφανίσεις διεθνών ονομάτων.

Περισσότερο ίσως κι από ό,τι συνέβαινε προ πανδημίας, το φετινό ημερολόγιο συναυλιών αποδείχθηκε ασφυκτικά γεμάτο στις δύο τελευταίες εβδομάδες του Δεκέμβρη. Επιπλέον, ενώ οι μουσικές εκδηλώσεις συνήθως κοπάζουν μετά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, μέχρι και το πέρας των γιορτών –εξαιρουμένων των προγραμμάτων στις σκηνές και στις μεγάλες πίστες– οι μέρες από την Παραμονή του Νέου Έτους έως και τις 4/1 αναμένεται να έχουν την κίνησή τους. Περιλαμβάνοντας ακόμα και εμφανίσεις διεθνών ονομάτων

Ανάμεσα στα τελευταία δεσπόζει η παρουσία των Λονδρέζων Jive Aces στο “Half Note”. Το Σάββατο 31/12 προβλέπεται να ανέβουν στη σκηνή στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, δίνοντας το σύνθημα για ένα μεγάλο swing πάρτυ. Κατόπιν, μάλιστα, θα παραμείνουν στην Αθήνα, αφού θα δώσουν τρεις ακόμα συναυλίες (Κυριακή 1/1, Δευτέρα 2/1 & Τρίτη 3/1). Μια ξεχωριστή βραδιά στήνεται όμως και στο “Oddity”, όπου η ομάδα Blend θα γιορτάσει την έλευση του 2023 με τους techno ρυθμούς της Παλαιστίνιας παραγωγού και DJ Sama’ Abdulhadi: πάλαι ποτέ αστέρι των undergound κύκλων της Μέσης Ανατολής, πλέον όνομα διεθνούς αναφοράς. 

Prtxrn_01

Στο “Oddity” η ομάδα Blend θα γιορτάσει την έλευση του 2023 με τη Sama’ Abdulhadi

Ανάλογα σχέδια κάνει και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου ο Jerome Kaluta και η δεκαμελής του μπάντα θα υποδεχθούν τον Καινούριο Χρόνο με soul και funk ήχους, προτού η δράση μεταφερθεί στην “Αγορά”, όπου θα βρίσκεται ο Ιταλός Beppe Loda –resident DJ του θρυλικού “Typhoon”. Η ομάδα La Luz, πάλι, φέρνει τον Βρετανό Ben Sterling για πρώτη φορά στην Αθήνα, στοχεύοντας σε ένα acid/tech house ρεβεγιόν στο “Ballroom” του Athenaeum InterContinental. Κάτι αντίστοιχο στήνεται και στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με τη σύμπραξη του περίφημου “Cavo Paradiso” της Μυκόνου. Βέβαια, η έμφαση της “Athens Golden Night” δίνεται στα DJ sets, ωστόσο προβλέπονται και συναυλίες με τον Mc Daddy και τη νικήτρια του “The Voice of Greece” Joanne

Prtxrn_02

Η Joanne θα τραγουδήσει στο “Athens Golden Night”, στο ξενοδοχείο Divani Caravel

Συναυλιακά σχέδια για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς έχει και το Roof Stage του “Gazarte”. Εδώ τα πράγματα ξεκινάνε νωρίς το βράδυ, υπό τους ήχους ενός jazz trio. Τη σκυτάλη της διασκέδασης παίρνουν κατόπιν οι 48 Ores, ενώ στο όλο παιχνίδι θα ενταχθούν βαθμιαία και διάφοροι DJs, κρατώντας το κέφι ως τις πρώτες πρωινές ώρες. Στον “Σταυρό του Νότου”, από την άλλη, επικεντρώνουν στην ίδια την Πρωτοχρονιά, με τους Polkar του Γιώργου Παπαγεωργίου να καταλαμβάνουν το club για ένα πανηγύρι βασισμένο σε χαρμόσυνους ηλεκτρικούς ρυθμούς και σε βαλκανικές αναφορές.

Prtxrn_03

Άρωμα αυτοκρατορικής Βιέννης στο “Christmas Theater”, με τη Vienna Mozart Orchestra

Στη συνέχεια το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στη δεύτερη μέρα του Νέου Έτους, όπου δεσπόζει μία ακόμα διεθνής συναυλία, αυτή της Vienna Mozart Orchestra, η οποία έρχεται στο “Christmas Theater” συνοδεία σολίστ από την Όπερα της Βιέννης. Εκεί, στην ανθοστόλιστη αίθουσα των Ολυμπιακών Ακινήτων Γαλατσίου, θα γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά μεταφέροντας τους παρευρισκόμενους στην αυτοκρατορική Βιέννη του 18ου αιώνα, φορώντας ρούχα και περούκες εποχής. Άλλωστε το κοινό γνωρίζει καλά τι να περιμένει από τη συγκεκριμένη ορχήστρα, όπως έδειξε και το εμφατικό sold out φέτος τον Σεπτέμβρη στο Ηρώδειο.

Prtxn_04

Μάριος Φραγκούλης & Γιώργος Περρής συνεχίζουν τις συναυλίες τους στο Θέατρο Παλλάς

Δευτέρα 2/1 και Τρίτη 3/1, εντωμεταξύ, τρέχουν και οι δύο τελευταίες “Be Our Guest” συναυλίες του Μάριου Φραγκούλη και του Γιώργου Περρή στο Θέατρο Παλλάς. Οι δυο τους έφτιαξαν ένα εορταστικό πρόγραμμα γεμάτο με οικείες χριστουγεννιάτικες μελωδίες και διεθνή τραγούδια από αγαπημένες ταινίες, σαν π.χ. τη “Μary Poppins” (1964) ή το “Lion King” (1994). Οι μέχρι τώρα παραστάσεις πάνε από sold out σε sold out και τα διαθέσιμα εισιτήρια εξαντλούνται με γοργούς ρυθμούς.

Prtxrn_05

Η Αλίκη Καγιαλόγλου εξακολουθεί να ξετυλίγει το “Αλικόραμα” στο θέατρο Μικρό Γκλόρια

Για την Τετάρτη 4/1, τέλος, ο Μιχάλης Τζουγανάκης σηματοδοτεί την έναρξη ενός “Νέου Κύκλου” στο “Christmas Theater”, που θα είναι βασισμένος στην εξωστρέφεια. Αντιθέτως, η Αλίκη Καγιαλόγλου επενδύει σε πιο εσωστρεφείς διαθέσεις στο θέατρο “Μικρό Γκλόρια”, όπου ξετυλίγει το φετινό της “Αλικόραμα”. Η συγκεκριμένη συναυλία (θα επαναληφθεί και στις 11/1) περιλαμβάνει τραγούδια από τον ελληνικό και τον διεθνή κινηματογράφο, τα οποία θα αποδοθούν με φωνή, πιάνο και κλασική κιθάρα.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours