Ερχονται τρία ντέρμπι που μπορεί να κρίνουν τον τίτλο!

Επιτέλους επιστρέφουμε στη δουλειά με ουσία και σημαντικά (τα πλέον) για τις ομάδες σχετικά με το πρωτάθλημα και τη διαδικασία των play offs, με μια αγωνιστική που περιλαμβάνει τα ντέρμπι μεταξύ της νταμπλούχου και πρωτοπόρου ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, αλλά και εκείνο στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται (για άλλη μια φορά φέτος) τον ΠΑΟΚ. Προφανώς μέχρι και αύριο το βραδάκι όπου θα ‘χει τελειώσει το ματς της Εθνικής μας ομάδας με την αντίστοιχη της Γεωργίας, το μυαλό όλων (έστω της συντριπτικής πλειονότητων των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων) θα βρίσκεται στο συγκεκριμένο ματς και απόλυτα δικαιολογημένα. Εγώ πάλι όχι με τέτοια… λύσσα, αλλά οι ευχές όλων θέλω να πιστεύω, είναι με τους διεθνείς και τον Πογιέτ, προκειμένου να βρεθεί η Εθνικής μας ξανά σε τελική φάση Euro…

Ας επιστρέψουμε στα δικά μας, μιας και για την προσπάθεια της γαλανόλευκης διαβάζετε όλες αυτές τις μέρες, όπως και θα συνεχίσετε όπως προβλέπεται και απαιτείται επαναλαμβάνω… Οι ομάδες, η ΑΕΚ πιο ειδικά αφού αυτή μας αφορά σε τούτο το χώρο (όπως και τα μαντάτα της σε καθημερινή βάση), πιάνει δουλειά έπειτα από τρεις μέρες ξεκούρασης, για να είναι έτοιμη όχι για ένα ντέρμπι όπως είναι αυτό που έρχεται με τον Ολυμπιακό, αλλά για τρία παρακαλώ και αυτά σε διάστημα οκτώ ημερών! Συγκεκριμένα η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα αφού υποδεχθεί στις 31/03 τον Ολυμπιακό στην Νέα Φιλαδέλφεια, έπειτα στις 03/04 θα πάει να αγωνιστεί στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό και στις 07/04 θα παίξει κόντρα στον ΠΑΟΚ στην έδρα της… Έπειτα θα περάσει μια εβδομάδα για να αγωνιστεί ξανά η ομάδα, εντός, με τον Άρη (14/04), ένα επίσης σημαντικό και δυνατό παιχνίδι κοινώς, για να μην ξεχνιόμαστε.

Συμπεριέλαβα και το ματς με τον Άρη, όχι μόνο γιατί είναι δύσκολο και δυνατό, απέναντι σε μια ομάδα που άλλοι έχουν χάσει φέτος, η ΑΕΚ δεν τον κέρδισε εκτός και εντός επικράτησε δύσκολα για το πρωτάθλημα, ενώ πρόκειται για την αγωνιστική όπου θα γινόταν και το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, ένα ματς που θα ‘ρθει η ώρα του και εφόσον έχει δώσει το δικό της μας (και το ‘χει κερδίσει) η ΑΕΚ, θα μεταφέρει επιπλέον πίεση, αν δεν κρίνει και τα… πάντα! Αυτό βέβαια θα ισχύει αν τα πάντα κυλήσουν υπέροχα για την ομάδα του Πελάδο στη τριάδα των ντέρμπι που θα ‘χουν προηγηθεί όπως σας τα αναφέρω παραπάνω. Νομίζω πρόκειται για κάτι που το αντιλαμβάνεται και πεντάχρονο παιδί, το γεγονός ότι η Ένωση αν καταφέρει να πάρει και τα τρία αυτά ματς (με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ) θα ‘χει κλειδώσει σε μεγάλο βαθμό το δεύτερο σερί πρωτάθλημα!

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Παίζει τα ρέστα του στη sold out Νέα Φιλαδέλφεια ο Ολυμπιακός…

Προφανώς και είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, θα συνιστά συγκλονιστική δήλωση κυριαρχίας, αλλά όλα μπορεί να τα πετύχει η ομάδα του Αλμέιδα και μας το ‘χει αποδείξει. Είναι δύσκολα ματς, απέναντι στους βασικούς ανταγωνιστές, με ομάδες που θα παίξουν με την πλάτη στο τοίχο και άλλες (όπως ο Ολυμπιακός στο πρώτο από τα τρία ντέρμπι) τα …ρέστα τους για τη διεκδικήση του τίτλου! Κι αυτό διότι οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται ήδη στο -5 από την κορυφή που ανήκει στην ΑΕΚ και στο ενδεχόμενο ήττας η διαφορά θα εκτοξευθεί στο +8 για την Ένωση, τη στιγμή που θα είναι ορθάνοιχτο και το αποτέλεσμα του άλλου ντέρμπι της αγωνιστικής στην Λεωφόρο μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, αντιπάλους που ο Δικέφαλος έχει από κάτω της τρεις και δυο βαθμούς αντίστοιχα όπως γνωρίζουν όλοι…

Προσοχή να το εξηγήσω, ξανά, γιατί δεδομένα θα δω σχόλια του τύπου «ναι ρε Τσακίρη, εσείς θα τα κερδίσετε όλα και οι άλλοι θα ‘ρχονται Χ μεταξύ τους και θα χάνουν από σας»! Γράφω ξανά λοιπόν: η ΑΕΚ ξεκινάει μια δουλειά, ένα κομμάτι προετοιμασίας για τρία ντέρμπι, με μοναδικό στόχο και σκοπό να πετύχει ισάριθμες νίκες, αυτό θα δούλεψει να πετύχει η ομάδα του ο Αλμέιδα και οι συνεργάτες του με τους νταμπλούχους, δεν προκύπτει από πουθενά πως δεδομένα θα το καταφέρουν. Όμως υπάρχει η πιθανότητα και αν συμβεί αυτό ίσως να ‘χουν κριθεί τα πάντα έπειτα από αυτή τη σειρά των τριών αγώνων σχετικά με την ομάδα εκείνη που θα κατακτήσει (ξανά στην προκειμένη περίπτωση) τον τίτλο του πρωταθλήματος. Κι αν μαθηματικά δεν θα ‘χει κριθεί θα πάμε σε αναζητήσεις τρόπου (ή και τρόπων) αγωνιστικής αυτοκτονίας.

Φυσικά και το γεγονός να μη χάσει κανένα από τα τρία ντέρμπι κερδίζοντας τα δυο από αυτά, ή ένα, ίσως να κάνουν τη δουλειά που απαιτείται για να παραμείνει στα χέρια της ΑΕΚ το πρωτάθλημα και η κούπα αυτού! Όπως και να ‘χει σε αυτό που πρέπει να συγκεντρωθούν άπαντες στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο είναι να καταφέρουν να πάρουν ότι καλύτερο (που είναι η νίκη) από κάθε ντέρμπι. Η αρχή θα γίνει με τον Ολυμπιακό σε ένα ματς σούπερ τελικό για τους φιλοξενούμενους και αυτό το γνωρίζουν όλοι στην Ένωση. Η εβδομάδα που φέρνει το πρώτο ντέρμπι στην sold out και πάλι Νέα Φιλαδέλφεια έφτασε και τώρα η δουλειά σε καθημερινή βάση θα ‘χει τεράστια σημασία όπως και το να επιστρέψουν όλοι οι διεθνείς από τις υποχρεώσεις τους όπως ακριβώς ήταν όταν ενσωματώθηκαν στις Εθνικές τους ομάδες.

Για πρώτη φορά φέτος ο Πελάδο είδε το απουσιολόγιο του λευκό όπως και το ιατρικό δελτίο κάτι που αν ισχύσει για τα play off ενισχύει το ρόλο του φαβορί αφού το βάθος του ρόστερ (κυρίως σε ποιότητα και ταλέντο) της ΑΕΚ δεν συγκρίνεται και φέτος…

ΗΛΙΑΣ ΖΟΥΡΟΣ

Υγ: Στο μπάσκετ πήραμε και με το Περιστέρι ότι αξίζαμε, όλη τη χρονιά συμβαίνει αυτό, αλλά ο Ηλίας Ζούρος είχε απόλυτο δίκιο για το πλέον απαξιωμένο προϊόν (το πρωτάθλημα της Α1) σχετικά με το γεγονός πως, σε αυτό το κρίσιμο κομμάτι με αγώνες κατάταξης, δεν είναι δυνατόν να γίνονται ματς με ομάδες να γνωρίζουν το αποτέλεσμα της άλλης και να μη διεξάγονται την ίδια ώρα και μέρα. Μιλάμε για απίστευτη αστειότητα αλλά δεν θεωρώ ότι περίμενε κανείς κάτι καλύτερο αφού το άθλημα υποφέρει εκ των έσω από διοργανώτρια και ομοσπονδία. Τέτοια αποτυχία δεν έχει προηγούμενο σε ομαδικό άθλημα, όχι μόνο στην Ελλάδα, ούτε σε μη ευρωπαϊκές χώρες. Κρίμα για το μπάσκετ… Επαναλαμβάνω για να μη ξεχνιόμαστε: η ΑΕΚ φέτος δεν ανταποκρίθηκε και για αυτό ευθύνη έχουμε πρώτα εμείς που ΔΕΝ τη στηρίξαμε όσο έπρεπε.

You May Also Like

More From Author