Μουντιάλ 2022: «Σαρωτική» η Αργεντινή στους «16», πέρασε και η Πολωνία χάρη στη διαφορά τερμάτων

Η Αργεντινή προκρίθηκε ως 1η του Γ’ ομίλου με το 2-0 επί των Πολωνών – Η παρέα του Λεβαντόφσκι τερμάτισε 2η, ισόβαθμη με το Μεξικό, αλλά συνεχίζει στα νοκ-άουτ χάρη στη διαφορά γκολ

Ένα απίστευτο θρίλερ εκτυλίχθηκε στην 3η και τελευταία αγωνιστική του 3ου ομίλου του Μουντιάλ στο Κατάρ, με την επιβλητική Αργεντινή να κερδίζει 2-0 την Πολωνία, παρά το χαμένο πέναλτι του Μέσι στο α’ ημίχρονο. 

Η παρέα του Λεβαντόφσκι, ωστόσο, τερμάτισε 2η στον όμιλο, συγκεντρώνοντας τέσσερις βαθμούς -όσους και το Μεξικό, που νίκησε τη Σαουδική Αραβία με 2-1- και ακολούθησε την «αλμπισελέστε» στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων, υπερέχοντας των Μεξικανών στη διαφορά γκολ.

Στην ουσία, το δεύτερο εισιτήριο κρίθηκε στο 90+5′ από τους… Σαουδάραβες! Και αυτό, καθώς, όταν ολοκληρώθηκε το ματς των Πολωνών με την Αργεντινή, η παρέα του Λεβαντόφσκι ήταν σε ήταν σε απόλυτη ισορροπία σε βαθμούς και κάρτες με το Μεξικό, αλλά υπερτερούσε στις… λιγότερες κίτρινες κάρτες -είχε δεχτεί πέντε και το Μεξικό επτά-, που ήταν το τρίτο κριτήριο για την πρόκριση, σε περίπτωση απόλυτης ισορροπίας σε βαθμούς και γκολ.

Έτσι, οι Μεξικανοί έψαχναν ένα γκολ στις καθυστερήσεις, το οποίο ωστόσο πέτυχε η Σαουδική Αραβια στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, στέλνοντας την ομάδα του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στα νοκ-άουτ.

Το Σάββατο (3/12) στις 21:00 η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει τη δεύτερη του τέταρτου ομίλου Αυστραλία και η δεύτερη του τρίτου ομίλου Πολωνία θα παίξει κόντρα στην πρωταθλήτρια κόσμου Γαλλία.

Τα αποτελέσματα

Πολωνία-Αργεντινή 0-2

Σαουδική Αραβία-Μεξικό 1-2

Η τελική βαθμολογία
1. Αργεντινή 6 (5-2)
2. Πολωνία 4 (2-2)

3. Μεξικό 4 (2-3)
4. Σαουδική Αραβία 3 (3-5)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours