«Βόμβα» στην Premier League: Αφαίρεση 4 βαθμών στην Νότιγχαμ

Η Premier League τιμώρησε με αφαίρεση τεσσάρων βαθμών τη Νότιγχαμ Φόρεστ για οικονομικές παραβιάσεις με αποτέλεσμα η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη να πέσει στην 18η θέση και να τη ξεπερνάει η Λούτον. Δείτε πως διαμορφώνεται η βαθμολογία.

Ο κακός χαμός στην Premier League, η οποία τιμώρησε τη Νότιγχαμ Φόρεστ, την ομάδα στην οποία ιδιοκτήτης είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με αφαίρεση τεσσάρων βαθμών για οικονομικές παραβιάσεις του Financial Fair Play.

Πλέον η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο έχει 21 βαθμούς από τους 25 που είχε, και βρίσκεται στην 18η θέση της βαθμολογίας της Premier League και είναι εντός της επικίνδυνης ζώνης του υποβιβασμού. Η Λούτον ανέβηκε μία θέση και ξεπέρασε τους Ρεντς και αυτή τη στιγμή έχει ένα βαθμό παραπάνω.

Η Νότιγχαμ έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση έφεση μέσα στις επόμενες 14 μέρες για την απόφαση αυτή, με την τελική απόφαση να πρέπει να έχει βγει έως και τις 15 Απριλίου.

Τι ισχύει με το Financial Fair Play της Premier League

Η αγγλική λίγκα έχει πολύ συγκεκριμένους κανονισμούς όσον αφορά το Financial Fair Play. Συγκεκριμένα, ορίζει ότι μία ομάδα δεν μπορεί να παρουσιάσει έξοδα που να ξεπερνάνε τα 130 εκατομμύρια σε βάθος τριετίας όσον αφορά τις μεταγραφές. Δηλαδή, πρέπει ο ισολογισμός των αγορών και των πωλήσεων ποδοσφαιριστών να είναι λιγότερος από το παραπάνω ποσό.

Η Νότιγχαμ επέστρεψε στην Premier League το καλοκαίρι του 2022 και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει 42 μεταγραφές για τις οποίες ξόδεψε ένα ποσό που φτάνει τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Φαίνεται λοιπόν, ότι δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει πωλήσεις οι οποίες θα καλύψουν ένα μεγάλο ποσό από αυτά τα χρήματα.

You May Also Like

More From Author