Ο Τζαφάρ Τζάκσον είναι… φωτοτυπία του Μάικλ 

Ο Μάικλ Τζάκσον έφυγε από τη ζωή από καρδιακή προσβολή, στα 50 του, ούτε κατά διάνοια πλήρης ημερών, υπερπλήρης όμως σε δόξα, επιτυχίες και φήμη, αλλά και κατακραυγή, διαπόμπευση και δημόσια ταπείνωση, όλα σε γενναιόδωρες δόσεις. Ο βασιλιάς της ποπ έφυγε τσαλακωμένος από τις απανωτές πλαστικές επεμβάσεις που τον είχαν μετατρέψει σε καρικατούρα, τις αδιάκοπες καταχρήσεις ουσιών που είχαν κάνει εύθραυστη την υγεία του, τις προσωπικές του παράνοιες, για τις οποίες συχνά γινόταν αντικείμενο του δημοσιογραφικού χλευασμού, και τις επαίσχυντες καταγγελίες για παιδεραστία, από τις οποίες ναι μεν αθωώθηκε τελικά στο δικαστήριο, αλλά όχι και από τη συνείδηση μεγάλης μερίδας του κόσμου.

michael_jackson__3_
Εφηβος σταρ (1979)
michael_jackson__1_
Ο Τζαφάρ ως Μάικλ Τζάκσον

Μετά τον θάνατό του, βέβαια, οι πωλήσεις των δίσκων του εκτοξεύτηκαν και ακόμα και όσοι τον επέκριναν και τον κατέκριναν φάνηκε να ξεχνούν τους λόγους για τους οποίους είχαν στραφεί εναντίον του και να θυμούνται εκείνους για τους οποίους τον αποθέωναν για περισσότερο από 40 χρόνια, όσα δηλαδή διήρκεσε η καριέρα του – από τα πρώτα του βήματα ως βασικός τραγουδιστής του οικογενειακού συγκροτήματος Jackson 5 μέχρι τη συναρπαστική σόλο καριέρα του με άλμπουμ όπως τα «Off the Wall», «Thriller», «Bad» και «Dangerous», που πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα, και sold out συναυλίες και παγκόσμιες περιοδείες, όλες φαντασμαγορικές υπερπαραγωγές που κάθε φορά ανέβαζαν και λίγο ακόμα τον πήχη.

michael_jackson__4_
Με τη Σερ (1975)
michael_jackson__5_
Με την Μπρουκ Σιλντς (1984)

Ο Τζάκσον ήταν μουσικό φαινόμενο, ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, ένας ακάματος επαγγελματίας διασκεδαστής που στη δουλειά του δεν συμβιβαζόταν ποτέ με τίποτα λιγότερο από το τέλειο. Η προσωπική ζωή του, από την άλλη, ήταν σαν το τρενάκι του τρόμου. Δυστυχισμένα παιδικά χρόνια με έναν καταπιεστικό και ανάλγητο πατέρα που έβλεπε τα παιδιά του μόνο σαν μηχανές που έβγαζαν χρήμα. Χαοτική προσωπική ζωή και καταστροφικές σχέσεις με γυναίκες: από την Νταϊάνα Ρος, τον πρώτο και μεγαλύτερο έρωτα της ζωής του, την οποία αποκαλούσε «μαμά» και «ερωμένη» ταυτόχρονα γιατί ήταν 14 χρόνια μεγαλύτερή του, την Μπρουκ Σιλντς, που τη γνώρισε όταν και οι δύο ήταν ακόμα παιδιά-σταρ, και τη Μαντόνα μέχρι τους αλλόκοτους γάμους του με τη Λίζα-Μαρί Πρίσλεϊ και την άσημη νοσοκόμα και μητέρα των παιδιών του Ντέμπι Ρόου.

michael_jackson__17_
Κάποτε έβγαινε και με τη Μαντόνα (1991)
michael_jackson__6_
Την εποχή του «Bad» (1987)

Τα έργα και οι ημέρες του Τζάκσον δύσκολα μπορούν να στριμωχτούν σε λίγες λέξεις και σίγουρα όχι σε δύο -πάνω-κάτω- ώρες ταινίας, ωστόσο οι συντελεστές του επερχόμενου biopic με τίτλο μόνο το μικρό του όνομα -«Michael»- υπόσχονται ότι θα το προσπαθήσουν.

michael_jackson__7_
Jackson 5: Τίτο, Μάρλον, Τζάκι, Μάικλ και Τζερμέιν (1971)
michael_jackson__2_
Ο Τζαφάρ Τζάκσον ως Μάικλ Τζάκσον στο επερχόμενο biopic «Michael»

Ηδη από το 2019 είχε κυκλοφορήσει η είδηση ότι ο γνωστός κινηματογραφικός παραγωγός Γκράχαμ Κινγκ είχε αγοράσει τα δικαιώματα της ιστορίας του Τζάκσον για να τη μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη. Συνοδοιπόρος του από την αρχή ήταν ο θεατρικός συγγραφέας και σεναριογράφος Τζόνι Λόγκαν, αναγνωρισμένος για την πένα του από προηγούμενες δουλειές του, όπως τα «Μονομάχος», «Τhe Aviator» και «Hugo» αλλά και τα τζεϊμσποντικά «Scyfall» και «Spectre». Τη χρυσή τριάδα συμπληρώνει ο σκηνοθέτης Αντoυάν Φουκουά, χαρισματικός κινηματογραφιστής με έφεση στις ταινίες δράσης. Στις καλύτερες στιγμές του συγκαταλέγονται η τριλογία του «The Equalizer» και το ριμέικ του «Kαι οι 7 ήταν υπέροχοι».

michael_jackson__13_
Σε πλήρη μετάλλαξη (1997)
michael_jackson__11_
Πάντα συνοδευόταν από παιδιά (1992)

Ο παραγωγός, ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος είναι οι αφανείς ήρωες κάθε ταινίας, παρότι είναι εκείνοι που κινούν τα νήματα. Δικαίως ή και όχι, όλα τα φώτα πέφτουν στους ηθοποιούς και ακόμα περισσότερο στον πρωταγωνιστή. Στην προκειμένη, στον Τζαφάρ Τζάκσον, ανιψιό του Μάικλ και γιο του Τζερμέιν Τζάκσον, που επωμίστηκε τη δύσκολη αποστολή να ενσαρκώσει τον θρυλικό θείο του. Σύμφωνα με τον Φουκουά, τα καταφέρνει άψογα. «Είναι απίθανο το πόσο πολύ μοιάζει με τον Μάικλ. Ακούγεται όπως εκείνος, χορεύει όπως εκείνος, τραγουδάει όπως εκείνος. Είμαι ενθουσιασμένος με τον Τζαφάρ».

michael_jackson__16_
Κονσέρτο στο Τόκιο (1992)
michael_jackson__15_
Με την Νταϊάνα Ρος (1981)

Ως γνήσιος απόγονος της μεγάλης σχολής των Τζάκσον, ο 27χρονος Τζαφάρ ασχολείται με τη μουσική από μικρό παιδί, έχει κάνει επανεκτελέσεις επιτυχιών του Μάρβιν Γκέι και του Σαμ Κουκ, των άλλων αγαπημένων του καλλιτεχνών, εκτός των υπερδιάσημων συγγενών του, και έχει κυκλοφορήσει και δικά του singles. Το παρθενικό του ήταν το «Got me singing», το 2019, που τον σύστησε κι επίσημα στον κόσμο της μουσικής βιομηχανίας.

michael_jackson__9_
Τζαφάρ Τζάκσον (2014)
michael_jackson__14_
Με τη Λίζα-Μαρί Πρίσλεϊ (1994)

Σε αντίθεση με τον αείμνηστο θείο Μάικλ με την προβληματική προσωπική ζωή, ο νεαρός Τζαφάρ δείχνει μάλλον υγιής και εδώ και χρόνια ερωτευμένος με την ωραία Μάντι Σμιθ, τραγουδίστρια και influencer, που δηλώνει περήφανη για την καριέρα την οποία ο αγαπημένος της άρχισε να χτίζει και με καμάρι αναδημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφία του από τα πρώτα γυρίσματα του «Michael». Και, ναι, ο νεαρός Τζάκσον είναι πιστό αντίγραφο του βασιλιά της ποπ.

michael_jackson__10_
Με τις Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Λάιζα Μινέλι και Γουίτνεϊ Χιούστον (1988)
michael_jackson__12_
Η Neverland ήταν το σπίτι του

Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, η ταινία «Michael» θα είναι ένα ταξίδι στη ζωή και την καριέρα του θρυλικού καλλιτέχνη: από την άνοδο προς τη δόξα μέχρι τις πλαστικές μεταλλάξεις, την αποτυχημένη προσωπική ζωή και τις κατηγορίες για παιδεραστία.

Δηλαδή θα είναι μια ταινία εφ’ όλης της ύλης, αλλά ίσως η καταγραφή των σκοτεινών ημερών να είναι λίγο πιο φωτεινή από την πραγματικότητα. Ισως και όχι. Η πρεμιέρα, που έχει προγραμματιστεί για τις 18 Απριλίου 2025, θα μας λύσει όλες τις απορίες.

You May Also Like

More From Author