`Πονάει κεφάλι, κόψει χέρι`

Η ιδιαίτερα πιθανή απόφαση για κλείσιμο των κερκίδων, θα αποτελέσει το καλύτερο «δώρο» προς τον Ολυμπιακό, τον οποίο προφανώς και βαραίνει η υπαιτιότητα των όσων έχουν συμβεί σε επίπεδο πειθαρχικών συνεπειών.

Βρισκόμαστε κοντά στην ανακοίνωση των κυβερνητικών αποφάσεων αναφορικά με την οπαδική βία. Τα περιβόητα μέτρα που έχουν συζητηθεί απ’ το πρωί του Σαββάτου και μένει να οριστικοποιηθούν και να ανακοινωθούν. Το βασικό σενάριο οδηγεί σε αγώνες χωρίς οπαδούς. Κάτι που αυτόματα θα είναι εξισώσει τους ενόχους με τους αθώους. 

Η λογική του… πονάει κεφάλι, κόψει χέρι δηλαδή, γιατί όχι απλά θα σημαίνει οριζόντια τιμωρία υπεύθυνων και μη, αλλά θα βάλει στο «τσουβάλι» κι όσους δεν είχαν την παραμικρή σχέση με τα θλιβερά φαινόμενα των τελευταίων εβδομάδων και αποκορύφωμα την δολοφονική επίθεση κατά του 31χρονου αστυνομικού. 

Επί της ουσίας, κλείσιμο των γηπέδων από την κυβέρνηση, ισοδυναμεί με αθώωση του Ολυμπιακού. Ισοσκελίζεται ο υπεύθυνος με εκείνους που τηρούν τους νόμους. 

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός πέρα απ’ την ποινή που ήδη κουβαλάει, περιμένει να της επιβληθούν άλλες 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Οι οποίες θα εκτιθούν τη στιγμή που όλα τα γήπεδα θα είναι κλειστά. Με τη διαφορά πως κανενός άλλου οι οπαδοί δεν έκαναν «ντου» στο Πανθεσσαλικό πριν λίγες μέρες, πλην Ολυμπιακού. Ούτε φυσικά κανείς άλλος στοχοποίησε διαιτητές ή διάφορους επαγγελματικούς κλάδους. 

Οδεύουμε ολοταχώς για την αθώωση του μοναδικού «ενόχου» και την τιμωρία όλων των αθώων. 

Η Ελλάδα μαστίζεται απ’ το πρόβλημα της βίας. Όμως πρέπει να αποδίδονται οι ευθύνες, εκεί που αναλογούν. Όχι γενικά κι αόριστα. Φτάνοντας στο σημείο να ζημιώνονται εκείνου που δεν έχουν καμία σχέση με τα γεγονότα και να ευνοούνται ξεκάθαρα οι έχοντες την ευθύνη. 

Στο λιμάνι αν όντως ανακοινωθεί απόφαση κλειστών γηπέδων, θα χαμογελάσουν μέχρι τ’ αυτιά. Έχοντας «αθωωθεί» και ταυτόχρονα «σβήνοντας» μια περίοδο απίστευτης έντασης που οδήγησε σε τεράστια επεισόδια με σοβαρό τραυματισμού ανθρώπου. 

Τιμωρούνται οπαδοί που δεν φέρουν καμία ευθύνη, ομάδες που δεν έκαναν το παραμικρό με απουσία στήριξης στις εξέδρες και φυσικά απουσία εσόδων. Γιατί; Επειδή συνέβησαν όσα συνέβησαν με τον Ολυμπιακό, αλλά θεωρήθηκε σκόπιμο να τιμωρηθούν οι πάντες. 

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours