«Θα υψώσουμε την ημισέληνο στο Λονδίνο»: Τούρκος επιχειρηματίας αγοράzει την Τσέλσι?

Έτοιμος να αγοράσει τον λονδρέζικο σύλλογο είναι σύμφωνα με δηλώσεις του στη «Yeni Safak» ο Μουχσίν Μπαριάκ, ένας Τούρκος επιχειρηματίας του οποίου η περιουσία εκτιμάται γύρω στα 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Αμπράμοβιτς φημολογείτο πως ξεκίνησε να τα μαζεύει από την Αγγλία, ρεπορτάζ που επιβεβαιώθηκε κάποιες ώρες αργότερα με την απόφαση του Ρώσου να επισημοποιήσει την πρόθεσή του να πουλήσει τον σύλλογο του Λονδίνου.

«Διαπραγματευόμαστε τους όρους για την αγορά της Τσέλσι με τους δικηγόρους του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, του επιχειρηματία του οποίου η οικογένεια είναι μία από τις πιο σημαντικές στην Τουρκία. Είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης για τις υπογραφές. Σύντομα θα υψώσουμε την τουρκική σημαία στο Λονδίνο.

Κάναμε την προσφορά μας. Εξαιτίας του πολέμου με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Επειδή θεωρούν την Τουρκία ασφαλή, θέλουν να φέρουν τα περισσότερα από τα χρήματα της πώλησης στην Τουρκία. Σκοπεύουμε να υπογράψουμε σύντομα.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έχει επιβεβαιώσει ότι θα πουλήσει την Τσέλσι, την οποία αγόρασε το 2003, στο επίσημο σάιτ του συλλόγου. Οι δικηγόροι και οι δικηγόροι του Αμπράμοβιτς είναι σε επαφή από την πρώτη ημέρα που μπήκε πωλητήριο στον σύλλογο.

Οι διαπραγματεύσεις έχουν τελειώσει και σκοπεύουμε να υπογράψουμε σύντομα. Αυτή η αγοραπωλησία θα είναι πολύ σημαντική για την Τουρκία», σχολίασε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται πως η Τσέλσι λέγεται ότι κοστολογείται γύρω στα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Μπαριάκ δραστηριοποιείται στην Κωνσταντινούπολη, την Ιταλία, την Ισπανία αλλά και στην Ελλάδα και ασχολείται με το κομμάτι του τουρισμού, της ενέργειας αλλά και τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *