Η ΑΕΚ πάει στο ντέρμπι χωρίς τους τρεις «στρατηγούς» της «άλωσης» του Καραϊσκάκη

Η ΑΕΚ πάει στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό χωρίς τους τρεις σκόρερ της στην άλωση του Καραϊσκάκη και όχι μόνο…

Η ΑΕΚ πάει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με ειδικές συνθήκες και αναφερόμαστε, βέβαια, στις σημαντικές απουσίες που θα έχουν οι «κιτρινόμαυροι».

Κατ΄αρχήν ο τεχνικός της Ένωσης, Ματίας Αλμέιδα δεν υπολογίζει στον άλλοτε αρχηγό της ομάδας, Πέτρο Μάνταλο. Ο διεθνής μέσος αποβλήθηκε στο ματς προ διακοπής κόντρα στον Βόλο (2-3) και έτσι δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του «Pelado». Δεν είναι, όμως, μόνος απών. 

Η ΑΕΚ δεν υπολογίζει επίσης στον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που βρίσκεται στα «πιτς» λόγω τραυματισμού, ενώ απ’ ό,τι φαίνεται έχει τεθεί εκ νέου off ο Λιβάι Γκαρσία, παρότι στην έναρξη της εβδομάδας υπήρχε η αισιοδοξία ότι το «βαρύ πυροβολικό» της Ένωσης μπορεί να προλάβει το ματς.

Έτσι γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η ΑΕΚ πάει στο ντέρμπι χωρίς βασικά της γρανάζια. Χωρίς τρεις παίκτες που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στα περσινά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Και πάμε να θυμίσουμε τα περσινά πεπραγμένα των τριών παικτών για να καταλάβουμε τι θα στερηθεί η ΑΕΚ.

Στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου, η ΑΕΚ επικράτησε στη Νέα Φιλαδέλφεια με 3-0 του Ολυμπιακού, με τον Λιβάι Γκαρσία να σκοράρει δις στο 3′ και στο 90+3′ με πέναλτι και ενώ είχε προηγηθεί το 2-0 με τον Σαμασέκου.

Ακολούθησε το «διπλό» του Ολυμπιακού στην OPAP Arena με 1-3, όπου σκόραρε ο Τσούμπερ στο 81′ διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Στη ρεβάνς Κυπέλλου, όπου η ΑΕΚ έχασε με 2-1 στο Καραϊσκάκη, αλλά προκρίθηκε, το γκολ χρεώθηκε ως αυτογκόλ στον Μπα.

Και φθάνουμε στο καίριο σημείο. Στο διπλό τίτλου του Καραϊσκάκη, όπου σκόραραν και οι τρεις απόντες. 

Στο 7′ ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει στο 54′ με τον Μπακαμπού. Η Ένωση, όμως, ήταν υπέροχη σε εκείνο το ματς. Στο 82′ ο Λιβάι έκανε το 2-1 για να έρθει στο 90+1′ ο Πέτρος Μάνταλος να βάλει το κερασάκι στην τούρτα για το τελικό 3-1. 

Με απλά λόγια η ΑΕΚ σε έξι ματς πέρσι με τον Ολυμπιακό σκόραρε 8 φορές εκ των οποίων τα δύο ήταν αυτογκόλ και έξι πετυχαν πέτυχαν τέσσερις παίκτες εκ των οποίων τα πέντε και οι τρεις ποδοσφαιριστές θα λείπουν από το κυριακάτικο ντέρμπι.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours