ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Θεατής θέτει σε κίνδυνο του ζωή του για μία… selfie

Κάποτε ο σπουδαίος Γερμανός δραματουργός, Μπέρτολτ Μπρεχτ, είχε πει πως η ανθρώπινη βλακεία είναι ακατανίκητη. Τη φράση αυτή έσπευσε να επιβεβαιώσει επισκέπτης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις το οποιο διεξάγεται στη σκιά των μεγάλων καταστροφών από την κακοκαιρία.

Τι έκανε; Αψήφησε τους κανόνες ασφαλείας και άνετος προχώρησε και στάθηκε στο πιο επικίνδυνο σημείο της ειδικής διαδρομής 2 στο Λουτράκι Κορινθίας. Κι όλα αυτά για να βγάλει… σέλφι με φόντο τα χαλίκια που θα εκσφενδονίζονταν από το σπινιάρισμα των τροχών των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Παρά τις εκκλήσεις της διοργάνωσης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις για συμμόρφωση όλων με το πλάνο ασφαλείας του αγώνα, οι κάμερες των αυτοκινήτων κατέγραψαν θεατές σε «απαγορευμένες περιοχές», με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή της ειδικής διαδρομής «Λουτράκι 2».

Η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι αδιαπραγμάτευτη και εικόνες σαν αυτές που καταγράφηκαν νωρίτερα στον αγώνα, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στη διοργάνωση να αφήνει την εξέλιξή της στην τύχη.

Μόλις στην τρίτη ειδική διαδρομή της ημέρας χρειάστηκε να ληφθεί η χειρότερη δυνατή απόφαση για την εξέλιξη του σκέλους, με συνέπεια -πλην 8 διελεύσεων- τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να φύγουν για την επόμενη ειδική διαδρομή χωρίς να αγωνιστούν, και οι θεατές που βρέθηκαν από νωρίς στα προτεινόμενα από τους διοργανωτές σημεία.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours