Ξενέρωμα δεν ήταν ο αποκλεισμός, αλλά η «απουσία»

Πάμε για… μεγάλες Πέμπτες λοιπόν. Ούτε Τρίτη ούτε Τετάρτη ούτε σεντόνια και (άλλος) ύμνος Champions League. Μόνο Πέμπτες: Με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό στο Europa League και –πρώτα ο Θεός- ΠΑΟΚ στο Conference League.

Αν όλο τούτο μας το «πρόσφεραν» αρχές καλοκαιριού θα λέγαμε «Οκ, το παίρνουμε, ευχαριστούμε, αλλά αφήστε να έχουμε λίγο μεγαλύτερες προσδοκίες για την ΑΕΚ».

Απόψε υπάρχει μια παγωμάρα. Γιατί ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είχαν την ευκαιρία για το καλό σεντόνι, τα πολλά εκατομμύρια ευρώ, το «Hollywood» του ποδοσφαίρου όπως είχε πει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά… Είχαν την ευκαιρία κόντρα σε θεωρητικά λιγότερο «καλές» ομάδες από εκείνες που είχαν αποκλείσει. Αποτέλεσμα: 4 ήττες σε 4 ματς! Ποιες ήταν οι… χειρότερες, είπατε;

Η αλήθεια είναι πως ο Παναθηναϊκός δημιούργησε για τον εαυτό του την πολυτέλεια της ευκαιρίας στο 6ο ματς, ενώ η ΑΕΚ είχε μπροστά της τον δρόμο για να πάει στα αστέρια πολύ πιο στρωμένο, σε τέσσερα παιχνίδια. Γι αυτό η δική της «αποτυχία» στην ευκαιρία είναι σαφώς πιο ηχηρή.

Όχι πως το Europa κακοπέφτει στο ελληνικό ποδόσφαιρο –μην τρελαθούμε- αλλά πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Ο Ολυμπιακός θα ολοκληρώσει σήμερα το προφανές και ο ΠΑΟΚ θα εισπράξει το δικό του «πρέπει» με την πρόκριση στην Τούμπα. Μια χαρά.

Όλα καλά; Γιατί να γκρινιάξουμε; Όχι, δεν πρόκειται για γκρίνια, αλλά για συνειδητοποίηση ότι ακόμη υπάρχει πολύ δρόμος, πολύ δουλειά. Μόνο σοβαρότητα, διόλου αλαζονεία για τις ελληνικές ομάδες. Δεν τους επιτρέπεται αλαζονεία γιατί η «προσγείωση» είναι συνήθως απότομη…

Το ξενέρωμα δεν έχει να κάνει τόσο με τον αποκλεισμό της ΑΕΚ όσο με την εικόνα της στο μεγάλο ματς με την εξαιρετικά διαβασμένη και φοβερή ανασταλτικά Αντβέρπ του Φαν Μπόμελ. Η οποία εικόνα ήταν κακή, πολύ κακή. Ουδεμία σχέση με την ομάδα που ξέρουμε επί Αλμέιδα.

Η ένταση, το μαρκάρισμα ψηλά, η πίεση, η ταχύτητα, οι αυτοματισμοί, όλα όσα την χαρακτηρίζουν απουσίαζαν. Μαζί τους και ο Λιβάι Γκαρσία, η απώλεια του οποίου δεν καλύφθηκε ποτέ…

Η ΑΕΚ στο Βέλγιο έφτιαξε –και έχασε- ευκαιρίες με το τσουβάλι. Στην Opap Arena, τι; Δύο φάσεις στην αρχή με τον Πόνσε και μετά τίποτα. «Εμφανίστηκε» στο 90’ όταν σκόραρε ο Αραούχο.

Και σα να μην έφτανε αυτό, αμυντική λειτουργία με σοβαρά προβλήματα. Το γκολ που έχασε σε κενή εστία ο Μούγια, στο 0-0, ήταν χειρότερο από εκείνο του Σπόραρ στην Πορτογαλία!

Τα δύο γκολ της Αντβέρπ; Το πρώτο από… πλάγιο στην πλάτη του Ρότα, το δεύτερο από λάθος του καταπονημένου Πινέδα. Την ώρα που υποτίθεται ότι η ΑΕΚ πάλευε για το γκολ που θα την έστελνε στην παράταση.

Παρεμπιπτόντως: Δεν έχω καταλάβει γιατί η Ενωση δεν απέκτησε ακόμη 3ο εν δυνάμει βασικό στόπερ. Στους ομίλους του Europa League και στο ελληνικό πρωτάθλημα θα πάει μόνο με Βίντα, Μουκουντί και αλλαγή τους τον Μήτογλου; Μόνο λογικό δεν είναι αυτό. Ας το φροντίσει…

πηγη

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours