Barbie: Έχει ήδη συγκεντρώσει 400 εκατομμύρια δολάρια σε μόλις 6 ημέρες από την κυκλοφορία του

Λίγες ώρες αφότου το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office, το «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουικ γιορτάζει το δικό του σημαντικό ορόσημο: μετά από μόλις έξι ημέρες η σατιρική κωμωδία ξεπέρασε τα 400 εκατομμύρια δολάρια.

Και οι δύο ταινίες έκαναν το ντεμπούτο τους στις αίθουσες το περασμένο Σαββατοκύριακο, σε ένα γεγονός που έμεινε γνωστό ως «Barbenheimer», και απέφεραν ένα τεράστιο άνοιγμα 500 εκατομμυρίων δολαρίων και πλέον παγκοσμίως. Και φαίνεται ότι καμία από τις δύο ταινίες δεν πρόκειται να επιβραδύνει σύντομα.

Η Barbie έχει εισπράξει 214 εκατομμύρια δολάρια στο box office των ΗΠΑ μέχρι στιγμής, και άλλα 194 εκατομμύρια δολάρια από τις υπερπόντιες περιοχές, για ένα τρέχον παγκόσμιο box office 408 εκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας και το τελευταίο «Mission: Impossible – Dead Reckoning Part 1».

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσίασε μείωση σχεδόν 0% σε σχέση με τα στοιχεία της Δευτέρας. Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της με περισσότερα από 350 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως το Σαββατοκύριακο, ενώ στο εγχώριο box office σημείωσε ρεκόρ 162 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο Σαββατοκύριακο ανοίγματος της χρονιάς μέχρι στιγμής και το μεγαλύτερο Σαββατοκύριακο ανοίγματος για ταινία που σκηνοθέτησε γυναίκα.

Το «Barbenheimer» έφερε τους θεατές πίσω στις αίθουσες σε τεράστιους αριθμούς σε μια εποχή που  η κινηματογραφική βιομηχανία δοκιμάζεται λόγω των απεργιών του σωματείου των σεναριογράφων και του σωματείου των ηθοποιών. 

Το «Barbie» με πρωταγωνιστές την Μάργκοτ Ρόμπι και τον Ράιαν Γκόσλινγκ, βασίζεται στην εμβληματική σειρά παιχνιδιών της Mattel. Παρόλο που η Mattel ήταν παραγωγός της ταινίας, κοινό και κριτικοί εκτίμησαν τον σατιρικό τόνο που έφερε η Γκέργουικ στην ιστορία, η οποία αγγίζει θέματα καπιταλισμού, ταυτότητας και υπαρξισμού. Το CinemaScore έβαλε βαθμολογία Α και η βαθμολογία 90% στο site Rotten Tomatoes ήταν μόνο δύο από τις ιστοσελίδες που αξιολόγησαν θετικά την ταινία.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours