03/12/2023

«Κατάλαβα γιατί σου δίνουν προφυλακτικά και βαζελίνη στη φυλακή»

0
Ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη για τις 645 ημέρες που έμεινε στη φυλακή.

Στα βιώματα του από τις 645 ημέρες που πέρασε σε φυλακές της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ, σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Cuatro.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ροσέλ αθωώθηκε για τα 5 από τα 6 αδικήματα για τα οποία είχε κατηγορηθεί από την Εισαγγελία, ενώ εκκρεμεί η δίκη του για την κατηγορία της εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Στη Μαδρίτη ένας συγκρατούμενος μου είπε ότι θα έπρεπε να τον πληρώνω όσα μου ζητούσε, αλλά θα μου έκανε την ζωή δύσκολη, αλλά τον σταμάτησαν κάποιοι συγκρατούμενοι μου. Στην Βαρκελώνη ήρθα κοντά με έναν τσιγγάνο, ο οποίος ήταν οπαδός της Μπαρτσελόνα. Όταν κάποιος άλλος τσιγγάνος ήρθε και με απείλησε, εκείνος του είπε δύο λογάκια και όλα τελείωσαν εκεί.

Στη φυλακή της Μαδρίτης οι Κολομβιανοί κρατούμενοι ήταν αυτοί που με υπερασπίστηκαν περισσότερο. Στα δύο χρόνια έγινα μάρτυρας σε πολλά βίαια περιστατικά, ακόμα και ενός μαχαιρώματος. Μία μέρα, ένας κόλλησε μία λεπίδα στον λαιμό ενός συγκρατούμενου, επειδή του χρωστούσε μία Coca-Cola.

Η φυλακή είναι λίγο γκρίζα και ψυχρή, αλλά ταυτόχρονα ανακαλύπτεις και πολλή ανθρωπιά. Είναι μία συνεχής αντίθεση συναισθημάτων, χρωμάτων, λύπης, ακόμα και γέλιου. Πάντα προσπαθούσα να μην σκέφτομαι. Δεν θυμάμαι να έκλαψα σε όλη μου την ζωή, όμως εκεί μέσα έκλαψα πολλές φορές και με λυγμούς».

Για το σεξ μες τη φυλακή: «Όταν μπαίνεις φυλακή λένε ότι σου δίνουν ένα κουτί προφυλακτικά και βαζελίνη. Εκεί, το κατάλαβα. Υπάρχουν πολλές ομοφυλοφιλικές σχέσεις στην φυλακή, ακόμα και ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν είναι ομοφυλόφιλοι».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *