Shakira και Miley Cyrus έκαναν trend το revenge music

Το έκανε πρώτη η Taylor Swift και θα μπορούσε κάποιος να πει πως ξεκίνησε ένα ρεύμα. Για την ακρίβεια, τραγούδια που κράζουν άλλα γνωστά πρόσωπα, έχουν κάνει πρώτοι οι ράπερ, αλλά η Taylor Swift έγινε η θιασώτρια του revenge music, δηλαδή της μουσικής που αποτελεί μια απάντηση σε πρώην σύντροφο που φέρθηκε άσχημα. Όχι με την έννοια της βίας, αλλά με την έννοια όλων αυτών των στοιχείων που οδηγούν μια σχέση στο τέλος της. Η Shakira κι η Miley Cyrus ακολούθησαν την TS και έγιναν viral.

Οκ, η Shakira απασχόλησε περισσότερο γιατί είναι και πιο φρέσκος ο χωρισμός της με τον Gerard Pique και πιο επεισοδιακός, αφού κατέληξε σε ένα ξεκατίνιασμα. Και αρκετές λεπτομέρειες έχουν γίνει γνωστές, οπότε εύκολα μπορεί κάποιος να τον θεωρήσει σκάρτο ή οτιδήποτε τον βολεύει, λες και οι σχέσεις έχουν τόσο εύκολη ανάγνωση ή λες και εμείς που κρίνουμε τον Pique, δεν υπήρξαμε ποτέ στη θέση του, δεν πληγώσαμε έναν άνθρωπο συναισθηματικά, ηθελημένα ή άθελα μας. Όχι. Όλοι είμαστε αθώες περιστέρες και οι σχέσεις μας τίγκα στην ειλικρίνεια.

Από την άλλη, το τραγούδι της Miley Cyrus, Flowers, χαρακτηρίστηκε ως ένας ύμνος για το self-love, δηλαδή εκείνη τη φιλοσοφία ζωής όπου ο εαυτός του καθενός είναι το πρωταρχικό πράγμα και πρέπει η ψυχολογία του να ορίζεται από το μέσα και όχι το απ΄έξω κι όλες αυτές τις αμπελομπούρδες που λέμε για να μας πείσουμε ότι δε μας νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς.

Το Flowers όμως, στην πραγματικότητα, είναι ένα τραγούδι που γράφτηκε για να αποδομήσει τον πρώην σύντροφο της Miley Cyrus, τον Liam Hemsworth. Έναν πρώην που ήταν παντρεμένοι μέχρι το 2019, που θρήνησαν μαζί το κάψιμο της φάρμας τους από τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια (το αναφέρει και στο πρώτο κουπλέ), που πέρασαν τόσα πολλά και χώρισαν λίγους μήνες μετά τον γάμο, αφού είχαν και πριν μια δεκαετία σχέση και είχαν ξαναχωρίσει. Σε αυτό το διάστημα η Cyrus είχε κάνει σχέση με μια κοπέλα, την Caitlyn Carter, και με τον κολυμβητή Cody Simpson.

Στο Flowers η Miley Cyrus λέει μεταξύ πολλών άλλων, στο ρεφρέν, τα εξής: «Μπορώ να μου αγοράσω εγώ λουλούδια, να γράψω εγώ το όνομά μου στην άμμο, να μιλάω με μένα για ώρες, να πω πράγματα που δεν κατανοείς, μπορώ να με πάω για χορό, να μου κρατάω το χέρι, ναι, μπορώ να με αγαπώ καλύτερα από σένα».

Κι ενώ είναι ένα ωραίο μήνυμα οι άνθρωποι να μην προσκολλούν σε άλλους για να νιώσουν πλήρεις, να μην περιμένουν από άλλους να τους ολοκληρώσουν, αλλά να αφοσιώνονται στον εαυτό τους, αυτό που κάνει η Miley Cyrus, είναι να αναμοχλεύει 2 χρόνια μετά το διαζύγιο όσα χρεώνει η ίδια στον Liam Hemsworth, και να τον αποδομεί.

Ακούγοντας κάποιος το τραγούδι, κατανοεί ότι ο Liam ήταν ένας κακός σύντροφος. Παρόντες δεν ήμασταν για να το γνωρίζουμε. Αλλά η Miley προσπαθεί να μας πει ότι αυτή ήταν δοτική, τα έδινε όλα στον άλλον και αυτός σπαταλούσε τα συναισθήματα της. Ή, αυτό που μοιάζει πιο πιθανό, θέλει να πει ότι όποιος είναι στο πλάι της πρέπει να την θρέφει ανιδιοτελώς και να ικανοποιεί τα κουτάκια της; Εμείς θα ποντάραμε στο δεύτερο.

Το Flowers έχει γίνει ύμνος μέσα σε μια εβδομάδα από την κυκλοφορία του, όπως και το τραγούδι της Shakira, με κόσμο, κοπέλες κυρίως, να το αφιερώνουν σε πρώην και στις νέες σχέσεις των πρώην.

Κι εμείς θα αναρωτηθούμε ξανά: στις σχέσεις, πρέπει πάντοτε να φταίει ο άλλος που δε μας έδωσε όσα θέλαμε κι εμείς δεν έχουμε ποτέ μερίδιο; Γιατί το νόμισμα έχει πάντοτε δύο όψεις.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours