Όσκαρ 2023: Η Ακαδημία… σνόμπαρε τον Τζέιμς Κάμερον στη σκηνοθεσία του «Avatar: Way Of The Water»

Οι υποψηφιότητες της 95ης τελετής των Όσκαρ ανακοινώθηκαν σήμερα και ήδη συζητιέται στα ξένα μέσα, η απουσία του Τζέιμς Κάμερον στο Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας για το «Avatar: Way Of The Water».

Ο Καναδός σκηνοθέτης ήταν υποψήφιος για Όσκαρ το 2010 με την πρώτη ταινία «Avatar» και αρκετοί ήλπιζαν ότι θα λάβει υποψηφιότητα και τώρα, κάτι που δεν συνέβη. Ο σκηνοθέτης έχει λάβει συνολικά έξι υποψηφιότητες στην καριέρα του για Όσκαρ, κερδίζοντας τρία για την ταινία «Τιτανικός».

avatar_2_oscar

Το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας διεκδικούν φέτος οι Μάρτιν ΜακΝτόνα για το «The Banshees of Inisherin», Daniels (Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ) για το «Τα Πάντα Ολα», Στίβεν Σπίλμπεργκ για το «The Fabelmans», Τοντ Φιλν για το «Tar» και Ρούμπεν Εστλουντ για το «Τρίγωνο της Θλίψης».

Αν και ο Κάμερον δεν διεκδικεί το πολύποθητο αγαλματίδιο σκηνοθεσίας, είναι υποψήφιος μαζί με τον παραγωγό Τζον Λαντάου του «Avatar: Way Of The Water» στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας. Το φιλμ είναι επίσης υποψήφιο για Καλύτερο Ήχο, Οπτικά Εφέ και Σκηνογραφία.

Υπενθυμίζεται πως το πρώτο «Αvatar» έλαβε 9 υποψηφιότητες για Όσκαρ συμπεριλαμβανομέων και εκείνων για καλύτερη ταινία και σκηνοθεσία και κέρδισε τρία στις κατηγορίες φωτογραφίας, οπτικών εφέ και καλλιτεχνικής διεύθυνσης.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours