H Kraken και τ αδερφια της

Την ίδια ώρα που στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη έλλειψη φαρμάκων, η μετάλλαξη Kraken που βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και περίπου ένα μήνα συνεχίζει να μεταδίδεται πολύ πιο γρήγορα, από όσο έχουν προβλέψει οι επιστήμονες. Ως γνωστόν, ο κορονοϊός και η γρίπη ευνοούνται από τον χειμώνα με αποτέλεσμα να παρατηρείται έξαρση περιστατικών και ουρά στα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων.

Η παραλλαγή Kraken που τείνει να κυριαρχήσει στην Ελλάδα, προέρχεται μεν από την Όμικρον, όμως είναι πολύ πιο μεταδοτική και διαφεύγει της φυσικής ανοσίας. Για την ώρα η νέα μετάλλαξη φαίνεται να επικρατεί στην Αμερική και όχι τόσο στην Ευρώπη, στην οποία υπάρχουν ελάχιστα επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Ξένοι επιστήμονες προβλέπουν μία νέα μετάλλαξη

Η πρόβλεψη της εξέλιξης μίας ασθένειας όπως ο κορονοϊός είναι πιο δύσκολη από την προσπάθεια πρόβλεψης του καιρού. Σύμφωνα με τους New York Times, πολλοί επιστήμονες, κατά καιρούς έχουν προβλέψει την γέννηση και άλλων μεταλλάξεων του Covid 19.

Οι μεταλλάξεις που έχουν παράξει τον XBB 1.5 ή αλλιώς Kraken, έχουν κάνει ευκολότερο για αυτόν τον ιό να αποκτήσει την ικανότητα να αποφεύγει τα περισσότερα αντισώματα. Είναι πολύ εύκολο λοιπόν να παραχθεί μία ακόμη παραλλαγή που θα μοιάζει και θα ξεπερνά τα χαρακτηριστικά της Kraken.

Αν και οι επιστήμονες έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν την εξέλιξη των μεταλλάξεων και εν γένει της ασθένειας, με τα πιο σύγχρονα μέσα, εξακολουθούν να μην μπορούν να την παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο. Επομένως είναι πολύ πιθανό η επόμενη παραλλαγή να είναι ήδη εδώ και να επωάζεται.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours