Μουντιάλ 2022: Το «χαρακίρι» της Γερμανίας και η ασταμάτητη Ισπανία

Θύμα έκπληξης τα «Πάντσερ», ήττα 2-1 από την Ιαπωνία – Διασυρμός της Κόστα Ρίκα με 7-0 από τους «Φούριας Ρόχας» – Χωρίς γκολ Κροατία-Μαρόκο, το Βέλγιο νίκησε 1-0 τον Καναδά

Η Γερμανία έπεσε… θύμα έκπληξης, η 2η στο Μουντιάλ του Κατάρ μετά από την ήττα της Αργεντινής από τη Σαουδική Αραβία, καθώς προηγήθηκε κόντρα στην Ιαπωνία αλλά οι Ασιάτες με δυο γκολ μέσα σε οκτώ λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο πήραν μια ιστορική νίκη (2-1).

Οι «σαμουράι» άντεξαν στην πολιορκία των «Παντσέρ», τα οποία είχαν προηγηθεί στο 33΄ με το πέναλτι του Γκουντογκάν και με δυο γκολ στο β΄ μέρος από τους Ντοάν (75′) που αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή και Ασάνο (83΄) οδήγησαν σε… χαρακίρι το φαβορί.

Πλέον το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο μεγάλο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γερμανία (27/11, 21:00), καθώς οι ασταμάτητοι «Φούριας Ρόχας» έστειλαν μήνυμα… πρωτιάς στον 5ο όμιλο από το πρώτο τους ματς στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς συνέτριψαν με 7-0 την ανήμπορη να αντιδράσει Κόστα Ρίκα, που δεν είχε ούτε τελική. Οι Ντάνι Όλμο (11΄), Μάρκο Ασένσιο (21΄) και Φεράν Τόρες (31΄ π., 54΄), οι τρεις επιθετικοί της δηλαδή, μαζί με τον 18χρονο Γκάβι (74΄) και δύο αλλαγές, τους Κάρλος Σολέρ (90΄) και Άλβαρο Μοράτα (92΄), ισοπέδωσαν τον Κέιλορ Νάβας που έκανε ντεμπούτο τη φετινή σεζόν και διασφάλισαν ένα άνετο απόγευμα στην Ντόχα.

5ος Όμιλος
1η αγωνιστική

Γερμανία – Ιαπωνία 1-2
Ισπανία – Κόστα Ρίκα 7-0

Βαθμολογία
Ισπανία 3 (7-0)
Ιαπωνία 3 (2-1)
Γερμανία 0 (1-2)

Κόστα Ρίκα 0 (0-7)

Το Βέλγιο μπορεί να μην… έθελξε με την εικόνα του στην πρεμιέρα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, όμως χάρη στο γκολ του Μίτσι Μπατσουαγί (44΄) «λύγισε» με 1-0 τον ανώτερο Καναδά και πήρε προβάδισμα πρωτιάς στον 6ο όμιλο. «Φύλακας άγγελος» για τους Κόκκινους Διαβόλους ο Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος κατέβασε «ρολά» και απέκρουσε το πέναλτι του Αλφόνσο Ντέιβις.

Νωρίτερα, Κροατία και Μαρόκο αλληλοεξουδετερώθηκαν και έμειναν στο «στείρο» 0-0. Αυτή ήταν και η τρίτη «λευκή» ισοπαλία για φέτος στο Κατάρ.

6ος όμιλος
1η αγωνιστική
Μαρόκο – Κροατία 0-0
Βέλγιο – Καναδάς 1-0

Βαθμολογία
Βέλγιο 3 (1-0)
Κροατία 1 (0-0)
Μαρόκο- 1 (0-0)
Καναδάς 0 (0-1)

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours