Δύο στα δύο για την ΑΕΚ 2-1 την Φολενταμ

Δύο στα δύο για την ΑΕΚ, που αυτή τη φορά κέρδισε 2-1 τη Φόλενταμ σε φιλικό ματς. Η Ένωση έπαιξε δημιουργικό ποδόσφαιρο, έβγαλε φάσεις, αλλά πίσω θέλει ακόμα δουλειά.

Το σχήμα και τα πρόσωπα του Αλμέιδα

Με το σχήμα που δοκίμασε στην προπόνηση της Πέμπτης (21/7) ξεκίνησε το ματς η ΑΕΚ. Όπερ σημαίνει πως στην ίδια ενδεκάδα βρέθηκαν τέσσερα χαφ και δη οι Πινέδα και Μάνταλος, ενώ στην κλασική του θέση, αυτή του φορ έπαιξε ο αρχηγός, Σέρχιο Αραούχο. Ο Αλμέιδα, όπως αναμενόταν, δοκίμασε ξανά τριάδα στην άμυνα με Μήτογλου, Σιμάνσκι και Τζαβέλλα. Επί της ουσίας η ΑΕΚ παρατάχθηκε με 3-4-2-1. με τους Μάνταλο και Γκατσίνοβιτς να κινούνται πίσω από τον Αργεντινό στράικερ και τους Γκαρσία, Τσούμπερ είναι δεξιός και αριστερός μπακ-χαφ αντίστοιχα.

Λάθος Αθανασιάδη και 1-0

Κακό ήταν το ξεκίνημα για την ΑΕΚ στο αποψινό φιλικό. Η Ένωση βρέθηκε μόλις στο 4′ πίσω στο σκορ έπειτα από συνδυασμό λαθών. Σιμάνσκι-Αθανασιάδης πιέστηκαν κοντά στη μεγάλη περιοχή, ο τελευταίος έκανε λανθασμένη πάσα με τον Αντονούτσι στην κενή εστία να γράφει το 1-0. 

Τα αμυντικά λάθη συνεχίστηκαν για την Ένωση και στο 9′ οι Ολλανδοί άγγιξαν το 2-0. Ο Τζαβέλλας στην προσπάθεια μεταβίβασης της μπάλας στον Γιόνσον, σέρβιρε στους Ολλανδούς που έφθασαν πολύ γρήγορα στην περιοχή με τον Μούρεν να σουτάρει μόλις άουτ.

Καλή μετά το 10′ η ΑΕΚ, ευκαιρία με Αραούχο

Το 1-0 παρέμενε υπέρ της Φόλενταμ με την ΑΕΚ να προσπαθεί είτε σε σετ παιχνίδι είτε με στατικές φάσεις να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία και στο 12′ απείλησε με κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία.

Όλα αυτά, όμως, μέχρι το 16′, όταν Γκατσίνοβιτς-Αραούχο συνδυάστηκαν πολύ ωραία και ο Αργεντινός βγήκε πλάγια, αλλά απέναντι στον Φίλιπ Στάνκοβιτς με τον πορτιέρο της Φόλενταμ να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 20′ η Ένωση είχε ακόμη μία καλή τελική με το σουτ του Τσούμπερ να μπλοκάρεται από τον αντίπαλο πορτιέρο. Έτσι το 1-0 έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του πρώτου 25λεπτου.

Ισοφάρισε ο Αραούχο, πολλές ευκαιρίες για το 2-1 η Ένωση

Με την έναρξη του δεύτερου 25λεπτου η Φόλενταμ άγγιξε το 2-0. Οι Ολλανδοί αναπτύχθηκαν ωραία από αριστερά, η μπάλα έφθασε στον Μίενγκεμ, του οποίου το σουτ πέρασε μόλις άουτ. 

Και αφού το 2-0 δεν έγινε, ήρθε η απάντηση της ΑΕΚ. Στο 31′ ο Γκατσίνοβιτς απείλησε με προβολή και στο 32′ ήρθε το 1-1 με Αραούχο.  Ο Γκαρσία πίεσε ψηλά τον τερματοφύλακα της Φόλενταμ, του έβαλε δύσκολα, τσίμπησε τη μπάλα, εκείνη έφτασε στον Αραούχο ο οποίος σε κενή εστία απο κοντά έκανε το 1-1.

Η ΑΕΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο ψάχνοντας το 2ο γκολ και είχε τις φάσεις για να το πετύχει. Στο 34′ ο Αραούχο, στο 36′ ο Πινέδα και στο 41′ ο Τσούμπερ με φάουλ απείλησαν τη Φόλενταμ με την Ένωση στο 42′ να βλέπει τους αμυντικούς της Φόλενταμ να διώχνουν πάνω στη γραμμή. Έτσι με την ολοκλήρωση των δύο πρώτων 25λεπτων, το 1-1 έμελλε να είναι το σκορ. 

Άλλαξε όλη την ομάδα ο Αλμέιδα

Με την έναρξη του τρίτου 25λεπτου ο Αλμέιδα άλλαξε όλη την ομάδα.

Έτσι η ΑΕΚ αγωνίστηκε με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Ραντόνια, Κορνέζο και Χατζισαφί να είναι τα στόπερ. Οι Άμραμπατ και Μοχαμαντί ήταν ο δεξιός και ο αριστερός μπακ-χαφ αντίστοιχα. Στη μεσαία γραμμή κινούνταν ως εσωτερικοί χαφ οι Φράνσον, Μιτάι με τον Μουστακόπουλο να είναι ο αμυντικός χαφ, ενώ μπροστά ήταν οι Γιούσης και Κοσίδης ως δίδυμο.

Κέρδισε πέναλτι ο Φράνσον, προβάδισμα με Κοσίδη

To 1-1 παρέμενε με την ΑΕΚ να ανταποκρίνεται στις πολλές αλλαγές και να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο 67′. Ήταν η φάση που ξεκίνησε με βαθιά μπαλιά του Χατζισαφί στον Μοχαμαντί, εκείνος τη «γύρισ» με τη μία με τον Γιούση από κοντά να μην προλαβαίνει να την προωθήσει στα δίχτυα. 

Και τέσσερα λεπτά αργότερα η Ένωση είχε νέα μεγάλη ευκαιρία με τον Μουστακόπουλο. Ο χαφ της Ένωσης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση έπειτα από μπαλιά του Γιούση, αλλά πλάσαρε άουτ.

Και στο 72′ ήρθε το 2-1 για την ΑΕΚ με πέναλτι του Κοσίδη. Πέναλτι που κέρδισε ο Φράνσον. Ο Σουηδός πίεσε ψηλά, έκλεψε την πρώτη πάσα του αντίπαλου γκολκίπερ και τον ανέτρεψαν μέσα στην περιοχή με τον νεαρό φορ της Ένωσης να ευστοχεί από την άσπρη βούλα. 

Στο τελευταίο 25λεπτο η ΑΕΚ είχε διάθεση. Κυκλοφόρησε την μπάλα και έψαξε το 3ο γκολ κόντρα στους Ολλανδούς. 

Το 2-1 παρέμενε και στο 86′ ο Γιούσης με σουτ στην κίνηση απείλησε με 3ο γκολ τους Ολλανδούς, οι οποίοι στο 89′ είδαν τον Φράνσον με χαμηλό σουτ να έχει ακόμη μία τελική για την Ένωση.

Η Ένωση έψαχνε το 3ο γκολ που δεν ήρθε ούτε στο 91′ με τους Γκαρσία-Γιούση να συνδυάζονται ωραία, αλλά η προσπάθεια του τελευταίου να μην έχει ευτυχή κατάληξη. 

Το 2-1 έμελλε να είναι το τελικό αποτέλεσμα του ματς με την ΑΕΚ να κάνει το «δύο στα δύο» στα φιλικά μετά το 2-0 επί βελγικού εδάφους επί της Γκενκ.

ΑΕΚ των δύο πρώτων 25λεπτων: Αθανασιάδης, Μήτογλου, Σιμάνσκι, Τζαβέλλας, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Πινέδα, Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο.

ΑΕΚ των άλλων δύο 25λεπτων: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μοχαμάντι, Κορνεζος, Χατζισαφι, Μιτάι, Μουστακόπουλος, Φράνσον (90′ Τζ. Γκαρσία), Άμραμπατ, Γιούσης, Κοσίδης

Φόλενταμ: Φ. Στάνκοβιτς, Πλατ, Μιλάνι, Μουρκίν, Βαν Ντούιλ, Μιούχρεν, Βαν Μίεγκεμ, Αντονούτσι, Μπεναμάρ, Ελ Καντίρι, Ουλντ Τσικχ.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours