Τεράστια ζημιά στον Ολυμπιακό από ΑΕΚ – Κίνδυνος να… τιναχτούν όλα στον αέρα!

Μπορεί η εξάρα κόντρα στον Παναιτωλικό να έφερε κάποια χαμόγελα, όμως ο Ολυμπιακός παραμένει σε πολύ δύσκολη θέση, με τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ να ρίχνει… λάδι στη φωτιά της αγανάκτησης των οπαδών για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας.

Η ήττα με 3-0 στον ημιτελικό του Κυπέλλου στη Νέα Φιλαδέλφεια καθιστά πολύ δύσκολη την ανατροπή του σκορ στη ρεβάνς του Φαλήρου και δημιουργεί διάφορα φλέγοντα στους Πειραιώτες. Καταλαβαίνει κανείς πως πλέον οι πιθανότητες παρουσίας στον τελικό –και άρα κατάκτησης- του Κυπέλλου είναι λίγες, κάτι που διαφοροποιεί τα δεδομένα σχετικά με την ευρωπαϊκή παρουσία του Ολυμπιακού την επόμενη σεζόν.

Η κατάκτηση του τροπαίου δίνει αυτομάτως μία θέση στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Άρα εάν ο ΠΑΟΚ π.χ. αναδειχθεί Κυπελλούχος, τότε θα πάρει το «καλό» εισιτήριο του Europa League ακόμα κι αν τερματίσει κάτω από την πρώτη τριάδα στη Super League. Φυσικά οι Ερυθρόλευκοι θα τα δώσουν όλα για την ανατροπή του σκορ και την πρόκριση στον τελικό αλλά ρεαλιστικά γνωρίζουν ότι η προσπάθειά τους για ένα καλό πλασάρισμα στα καλοκαιρινά ευρωπαϊκά προκριματικά πιθανότατα θα κριθεί στο Πρωτάθλημα.

Ο στόχος της κατάκτησης του τίτλου δεν έχει πάψει να υφίσταται. Ακόμα όμως κι αν αυτό δεν επιτευχθεί, η ομάδα του Μίτσελ καλείται να σηκώσει κεφάλι και να παλέψει για να βρίσκεται στη 2η θέση. Ειδάλλως, ο Ολυμπιακός θα αναγκαστεί να συμμετάσχει στον 2ο Προκριματικό Γύρο του Conference League και να ξεκινήσει τη σεζόν του από πάρα πολύ νωρίς. Για να μην αναφέρουμε φυσικά ότι τα έσοδα του Conference είναι χαμηλότερα από Champions και Europa League, αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα θα πρέπει να περάσει τρεις προκριματικούς γύρους για να βρεθεί σε ομίλους. Αν αποτύχει σε κάποιον από αυτούς, θα αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενδεχόμενο που ούτε καν θέλουν να σκέφτονται στο Λιμάνι. Τόσο για λόγους πρεστίζ και φιλοδοξιών όσο και για την οικονομική ζημιά που θα υποστεί ο σύλλογος.

Η 2η θέση της Super League δίνει το εισιτήριο για τον 2ο Προκριματικό Γύρο του Champions League (σ.σ. όπως και η πρώτη). Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν όσο τίποτα μία ευκαιρία για να διεκδικήσουν την επιστροφή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, που τόσο έχει λείψει στους φιλάθλους τους. Όχι μόνο αυτό αλλά εάν ο Ολυμπιακός αποκλειστεί, τότε θα έχει άλλες δύο ευκαιρίες για να περάσει είτε στους ομίλους του Europa League είτε σε αυτούς του Conference League. Οι Ερυθρόλευκοι δηλαδή θα ψάχνουν μία πρόκριση σε τρεις γύρους για να εξασφαλίσουν το μίνιμουμ, δηλαδή την παρουσία σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours