Κόντρες παντού και πολίτες σε απόγνωση!

Σε απόγνωση εκατομμύρια κάτοικοι της Αττικής από τις κόντρες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών με τον κίνδυνο δυστυχήματος να ελλοχεύει σε κάθε δρόμο και την ηχορύπανση να δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα υγείας.

Οι μαρτυρίες των πολιτών σε όλα τα μήκη και πλάτη της Αττικής να παίρνουν πλέον την μορφή χιονοστιβάδας για τις αυτοσχέδιες κόντρες στους δρόμους που εκτός από τον άμεσο κίνδυνο δυστυχήματος, έχουν φέρει σε απόγνωση τους πολίτες που πλέον δεν μπορούν να σταθούν από την ηχορύπανση.

Το θέμα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις διότι πλέον η υπερβολική ταχύτητα που αναπτύσσουν κάποιοι, σε κεντρικούς και ημικεντρικούς δρόμους, σε συνδυασμό με τις «πειραγμένες» εξατμίσεις των οχημάτων τους που διαταράζουν 24 ώρες το 24ωρο την ζωή και την υγεία του κόσμου, φαίνεται πως δεν θα αλλάξει όσο και αν κάποιοι προσπαθούν.

Γνωρίζουμε πως αρκετοί Δήμαρχοι επισκέπτονται συχνά πυκνά τα αρμόδια τμήματα της τροχαίας για να τους ζητήσουν την αρωγή τους σε ένα πρόβλημα που μεγεθύνεται καθημερινά όσο δεν λαμβάνονται αυστηρά μέτρα πρόληψης και αυστηρής τιμωρίας για τους παραβάτες.

Έχουμε ξαναγράψει πως σε πολλές πρωτεύουσες του εξωτερικού λαμβάνονται μέτρα με τοποθέτηση αισθητήρων που μετρούν τα ντεσιμπέλ με τις κλήσεις να πέφτουν βροχή στους παραβάτες και την κατάσταση να έχει βελτιωθεί εκεί. 

Εφόσον λοιπόν υπάρχουν τεχνολογικές λύσεις να αποτρέψουν την διατάραξη της κοινής ησυχίας, γιατί δεν γίνεται και στη χώρα μας κάτι αντίστοιχο; Είναι αδύνατο η τροχαία να βρίσκεται παντού, είναι ανθρωπίνως αδύνατο. Επεμβαίνουν όποτε χρειαστεί αλλά συνήθως αυτό δεν αρκεί. Την επόμενη μέρα κάπου αλλού κάτι άλλο θα γίνεται.

«Σαφάρι» της Τροχαίας για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων

Εντός αστικού ιστού, οδηγοί που δεν έχουν την αίσθηση του δυστυχήματος που μπορούν να προκαλέσουν αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνο να κυκλοφορούμε πλέον οπουδήποτε. Κάποτε κατηγορούνταν τα περιβόητα σαμαράκια. Όμως σώζονταν ζωές.

Μια απλή πολίτης στην Αρτέμιδα έγραψε σε Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης:

«Κάτι πρέπει να γίνει με τα μηχανάκια και τα αμάξια όπου κάνουν κόντρες και θορύβους… στους κεντρικούς δρόμους ειδικά τώρα το βράδυ.

Εχθές παραλίγο να μας πατήσουν με την μαμά μου όπου ήμασταν στην οδό Ψαρων και περιμέναμε να περάσουμε την λεωφόρο απέναντι κι ένας δεν θα τον χαρακτηρίσω βρήκε να κάνει μάγκες και γκαζιες μέσα στο στενό και σταμάτησε μπροστά σε εμένα και την μαμά μου πιο πίσω μας ερχόντουσαν οικογένειες με παιδιά και καρότσια αν γινόταν κάτι να δω ποιος θα πλήρωνε.. υπάρχουν άνθρωποι όπου γυρνάνε τέτοιες ώρες από δουλειά και φοβούνται να περάσουν από την λεωφόρο όπως κι εμείς μετά από τις 22:00 πάμε μέσα από στενά γιατί φοβόμαστε μην γίνει τίποτα.

Λέω εγώ μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσουν αυτά;»

Κάτι πρέπει να γίνει μες τις κόντρες και την ηχορύπανση. Δεν μπορεί οι λίγοι να σαμποτάρουν την ζωή των πολλών. Λύσεις βρίσκονται αρκεί να υπάρχει διάθεση. Τι φταίνε ηλικιωμένοι, παιδιά και μωρά να τίθενται σε κίνδυνο καθημερινά και να διαταράσσουν την ηρεμία τους. Έχει κανείς αναρωτηθεί πόσες ασθένειες προκαλεί η ηχορύπανση; Θα κάνει κάποιος κάτι ή να αλλάξουμε και εμείς χώρα;

in.gr

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours