Θερινά σινεμά: Οι most-awaited ταινίες που θα παρακολουθήσουμε το καλοκαίρι

«Είναι κάτι νύχτες με φεγγάρι, μες τα θερινά τα σινεμά, νύχτες που περνούν, που δε θα ξαναρθούν, μ’ αγιόκλημα και γιασεμιά», είχε τραγουδήσει κάποτε η Βίκυ Μοσχολιού. Κι αυτοί οι στίχοι μας συντροφεύουν κάθε τέτοια εποχή που τα θερινά σινεμά ανοίγουν τις πόρτες τους και καλώς ορίζουν τους επισκέπτες τους.

Υπάρχει μια μαγική ατμόσφαιρα στα θερινά σινεμά. Μια ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει στον χρόνο. Μυρίζεις το καλοκαίρι στα νυχτολούλουδα και τα ποπκόρν, απολαμβάνεις την παγωμένη μπύρα στην πλαστική καρέκλα (που είναι η μοναδική φορά που δεν σε χαλάει), φοράς αυτό το ελαφρύ τζάκετ, μπροστά σου η οθόνη και ταβάνι ο ουρανός.

Όλα αυτά ενώνονται και δημιουργούν αυτό το συναίσθημα που σου γεννά αναμνήσεις. Για την ώρα, αφήνουμε στην άκρη της online streaming πλατφόρμες, την βολή του σπιτιού μας και κλείνουμε ραντεβού στις ακόλουθες ταινίες. Ήχος τέρμα, φωνές απέξω και ταινία. Αυτό θα πει καλοκαίρι.

 The United States vs. Billie Holiday (Προσεχώς)

Η ταινία αφηγείται την ιστορία της τζαζ τραγουδίστριας Billie Holiday και του «Strange Fruit», του τραγουδιού διαμαρτυρίας που της έφερε φήμη αλλά και βάσανα.

Η Holiday στοχοποιήθηκε από το FBI, το οποίο θεώρησε εμπρηστικό το τραγούδι της. Εστιάζοντας στη εξάρτησή της από ουσίες δόθηκε εντολή σε έναν μαύρο αστυνομικό, τον Jimmy Fletcher (τον ρόλο ενσαρκώνει ο Trevante Rhodes, γνωστός από τις ταινίες «Moonlight» και «Bird Box») να παρακολουθήσει και να συλλάβει τη Holiday. Οι δυο τους κατέληξαν εραστές.

Το Θαύμα (Παίζεται τώρα)

Μια αστυνομική έρευνα γίνεται διερεύνηση της ρουμανικής κοινωνίας κι ακόμα μεγαλύτερα: της ανθρώπινης ψυχής, της σχέσης της με τον Θεό, με τον συνάνθρωπο, με το παρελθόν και το μέλλον, στη νέα ταινία του Απέτρι, δεύτερο μέρος μιας άτυπης τριλογίας που ξεκίνησε με το «Unidentified» και συνεχίζει κερδίζοντας βάθος και ενδιαφέρον.

Η Κριστίνα έχει ένα πανέμορφο πρόσωπο, πλαισιωμένο από μια μαύρη μαντίλα που ενώνεται με τα μαύρα της ρούχα: τη συναντάμε στο μοναστήρι, άρα προφανώς είναι καλόγρια. Η Κριστίνα θα φύγει από το μοναστήρι, με το ταξί, για να πάει στο νοσοκομείο. Πάσχει, λέει, από πονοκεφάλους, αλλά τότε γιατί πηγαίνει στη γυναικολογική κλινική; Η επιστροφή της Κριστίνα δεν θα καταλήξει αναμενόμενα. Την πορεία της κι αυτό που της συνέβει (κανέα spoiler γιατί η ταινία έχει αληθινά συναρπαστικές ανατροπές), θ’ αρχίσει να ερευνά ο αστυνομικός Μάριους, διερευνώντας, ταυτόχρονα, την κοινωνία που την περιτριγύρισε.

Aiffel (Προσεχώς)

Μπορεί να μην το ξέρετε, όμως το σήμα κατατεθέν της Πόλης του Φωτός φτιάχτηκε για μια γυναίκα. Ο Μαρτέν Μπουρμπουλόν αφηγείται την ιστορία του μηχανικού Γκούσταβ Άιφελ και το πώς κατασκεύασε ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του κόσμου, τιμώντας με τον δικό του τρόπο τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, την Αντριέν Μπρουζ, την οποία του απαγόρευσαν να παντρευτεί, όταν ήταν και οι δύο νέοι.

Στην πραγματικότητα, ο Άιφελ και η αγαπημένη δεν ήταν ποτέ ξανά μαζί, αλλά η ταινία περιγράφει μια φαντασιακή τους συνάντηση και ένα δυνατό love story. Οι ιστορικοί αντιδρούν, μιλώντας για ανακρίβειες, οι κριτικοί από την άλλη αποθεώνουν την παραγωγή, κάνοντας λόγο για τον γαλλικό «Τιτανικό» και ένα ρομάντζο παλαιάς κοπής, που θα μας συγκινήσει.

Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες (Προσεχώς)

Ένα ερωτικό θρίλερ μυστηρίου βασισμένο στο βιβλιο της Ντίλια Οουενς, που έγινε το best-seller hit της περσινής χρονιάς. Διαδραματίζεται στους βάλτους της Βόρειας Καρολίνας από τη δεκαετία του 1950, με πρωταγωνίστρια την Κάια ή αλλιώς το κορίτσι του βάλτου.

Η ταινία αφορά την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που εγκαταλείφθηκε ως παιδί και μεγάλωσε μόνη της στους βάλτους της Βόρειας Καρολίνας. Όταν ενηλικιώνεται, βρίσκει ερωτικό ενδιαφέρον σε δυο νεαρούς της πόλης που ζει. Όταν, όμως, ο ένας τους βρίσκεται νεκρός, όλες οι υποψίες στρέφονται πάνω τους.

Spencer (Προσεχώς)

Η ταινία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια κάποιων χριστουγεννιάτικων διακοπών στο Σάντρινγχαμ τη δεκαετία του ’90, όταν η Νταϊάνα αποφάσισε να τερματίσει τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο – με τον δημιουργό των Peaky Blinders, Στίβεν Νάιτ, να γράφει το σενάριο. «Είναι πολύ περιορισμένο», είπε ο Λαρέν.

«Περνούσαν εκεί τα Χριστούγεννα για πολλά χρόνια και η ταινία διαδραματίζεται στις αρχές της δεκαετίας του ’90, γύρω στο 1992, αλλά δεν είμαστε συγκεκριμένοι. Είναι παραμονή Χριστουγέννων, Χριστούγεννα και δεύτερη μέρα Χριστουγέννων. Δίνουμε στον θεατή να καταλάβει ποια είναι η επιθυμία της και τι πρόκειται να κάνει».

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours