Δυναμη Δημιουργιας:`Τουρισμος`

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ

Στην συνεδρίαση της επιτροπής Τουρισμού του Δήμου στις 20 Μαρτίου η Δημοτική Αρχή κατέθεσε ένα σχέδιο δράσης 16 σελίδων για την τουριστική προβολή του Δήμου όπως κάθε χρόνο…χωρίς προσθήκη κάτι νεώτερου …..

Είναι  αρκετός ο σχεδιασμός αυτός για την προβολή του τόπου μας σε μια εποχή μεταβολών και έντονης ανταγωνιστικότητας;;

Η ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ θεωρεί ότι για τον Τουρισμό πρέπει ( θα έπρεπε ήδη να είχε ανατεθεί)  να εκπονηθεί μια ολιστική μελέτη με στρατηγική  πολιτική τουρισμού για όλο το δήμο .. αξιοποιώντας όλες τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από συλλογικούς φορείς κα ιδιώτες πάντα  δηλαδή σε διαβούλευση με τους φορείς και σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού.

Για μια ακόμη φορά αιτούμαστε την αξιοποίηση του  νόμου του κράτους 4875/2021’’ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ  ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ…΄’’(DMMO)  του υπουργείου Τουρισμού.. όπως το είχαμε αναφέρει στη συνεδρίαση του Δημ.συμβ του 2023 για τον τουρισμό.

Οι οργανισμοί διαχείρισης προορισμών έχουν ως στόχο τη προβολή ,την προσέλκυση επισκεπτών και την ανάπτυξη της βιώσιμης οικονομίας των τοπικών κοινωνιών και γενικά την  ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Ηδη άλλοι Δήμοι …ενδεικτικά όπως ο Δήμος Θήρας προχώρησε σε συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους στη δημιουργία ενός οργανισμού Διαχείρισης και Προβολής του Προορισμού-γνωστό ως DMMO

Έχουν  διερευνηθεί από την Δημοτική Αρχή τα δεδομένα αυτά;;

Επειδή ο Τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία του τόπου μας …επειδή για εμάς δεν είναι αρκετή αυτή η μορφή προβολής.. επειδή σε αυτές τις  δύσκολες και δυσοίωνες εποχές, οφείλουμε να αναζητήσουμε καινοτόμες ιδέες και πρακτικές που να θέτουν τους πυλώνες αλλά και τις μελλοντικές τάσεις του τουριστικού προϊόντος στον δήμο μας.. απείχαμε της ψηφοφορίας καταθέτοντας τις θέσεις της παράταξής μας.

Eυχόμεθα, oι προβληματισμοί και οι προτάσεις μας να μην καταγραφούν  ΜΟΝΟ στα πρακτικά αλλά να δρομολογηθούν  οι προβλεπόμενες ενέργειες  για την επόμενη μέρα του Τουρισμού στο Δήμο μας.

                                                                                          ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Η ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

                                                                                                ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ

You May Also Like

More From Author