Παναγιωτης Πετρου:Αληθειες να λεγονται….

Επειδή η προσπάθεια για το ‘ ξεπλυμα’ του ‘εξαπατημενου’ Δημάρχου συνεχίζεται και επειδη η προσπάθεια παραποίηση της πραγματικότητας καλά κρατεί ας βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους για να δούμε ποιος δίνει παραστάσεις και ποιος όχι:
Ο ‘εξαπατημένος’ Δήμαρχος δεν είχε προτείνει τίποτα στην Club Hotel S.A μέχρι να γίνει το ΔΣ, που προκαλεσε η πλειοψηφία της αντιπολιτευσης ( μόνο μπετόν αρμέ δεν παρουσιάστηκε στις εκλογές, άλλη παραποίηση της πραγματικότητας). Αντίθετα ο κ. Γκιωνης πελαγοδρομουσε στο αν έγινε η δεν έγινε Διαχειριστικό, αν συμμετείχε και τι θέση κράτησε εκεί, και φυσικά δεν έχει εμφανίσει τα πρακτικά αυτού, παρόλο που ζητήθηκε. Και σαν μην έφτανε αυτό εμφάνισε ένα δισέλιδο, για το οποίο τάχα είναι θέσεις των εταίρων και δέχεται κάποια από αυτά που είχε ψηφίσει η αντιπολίτευση και δεν ψήφισε η Δημ. Αρχή. Εγγύηση καμία. Για γέλια.
Παραποιησης το ανάγνωσμα συνέχεια. Ποτέ η Δημ. Αρχή δεν έφερνε σοβαρά για συζήτηση, όπως έπρεπε. Να μη μιλήσουμε για μελέτες έργων, που τις περιμένουμε ακόμα, για θέματα που έρχονταν χωρίς πλήρη φάκελο, για έγγραφα που έρχονταν χωρίς υπογραφές κλπ. Παρόλα αυτά η αντιπολίτευση ψήφισε κάποια γνωρίζοντας την κρισιμοτητα π.χ. παλιά ΗΒΗ. αντίθετα η Δημ. Αρχή δεν ψήφισε πότε προτάσεις της αντιπολιτευσης σε κρίσιμες στιγμές π.χ covid 19, σχολικές καθαριστριες κλπ.
‘ Παπατζιλικιου’ το ανάγνωσμα συνέχεια: Η μπετόν αρμέ αντιπολίτευση δε συζητάει τη μετατροπή της Κοινοπραξίας σε ΕΚΑΖ. Αποφασεις του Δημ. Συμβουλίου, όπως η επιτροπή διαπραγμετευσης που ψηφίστηκε με πρόταση της Μ. Πρωτοπαππά, ναρκοθετηθηκε από τον ίδιο το Δήμαρχο. Τα καμάρια της αντιπολιτευσης θα έπρεπε να συμφωνήσουν σε προτάσεις για μετατροπή σε ΑΕ της Κοινοπραξίας, ακουσον ακουσον χωρίς αρχικά κεφάλαια ή σε προτάσεις που έφερνε ο Δήμαρχος, ως διακομιστής, γραμμένες στο πόδι, του τύπου 3 το λάδι 3 το ξύδι 6 το λαδοξυδο, με αποικιοκρατικους όρους, ως να απευθύνονται σε ιθαγενείς. Για να δούμε ποιοι μας θεωρούν ιθαγενείς!!
Σε όλα αυτά αγαπητοί συνδημοτες δεν είμαστε, και δεν είμαι, διαθέσιμοι να παίξουμε το ρόλο του ‘χρησιμου ηλιθιου’. Ας το κανουν άλλοι, που μπορεί να έχουν και τους λογους τους. Με την περιουσία του Δήμου δεν παίζουμε. Μπορεί κάποιοι να έχουν δις και να ‘παίζουν’ με αυτά εμείς όμως έχουμε να κάνουμε με την περιουσία των Δημοτών και αυτή δε θα την παίξουμε στα ζάρια ούτε στη ρουλέτα.
Η εταιρεία καλά κάνει κ προσπαθεί να διασφαλίσει τα συμφέροντα της όμως και εμείς πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Αλήθεια πιστεύει κανείς ότι δεν πρέπει να παλέψουμε για την περιουσία του Δήμου? Θα ήταν ενάντια στα καθήκοντα μας σαν Δημ. Συμβούλοι. Είναι εύκολο να το λες, όταν δε βάζεις την υπογραφή σου πουθενά, αλλά δεν είναι εύκολο όταν πρέπει να λογοδοτησεις στους Δημότες, που σε ψήφισαν. Και μιλάμε για το 53-54%, που δεν ψήφισαν τη Δημ. Αρχή στις τελευταίες εκλογές. Την πλειοψηφία δηλαδή.
Παραποιησης το ανάγνωσμα τελευταίο. Κανένας δεν ψήφισε κατά της εξυγίανσης, όπως γράφεται. Ψηφίσαμε, την κύρια παρέμβαση στο αίτημα εξυγίανσης, για να διασφαλισουμε την περιουσία του Δήμου. Κάτι για το οποίο συμφώνησε απόλυτα και ο κ. Καλτσας, που είχε φέρει ο Δήμαρχος στο προτελευταίο Συμβούλιο. Μάλιστα σαν αντιπολίτευση προτείναμε να μας εκπροσωπησουν, από την πλευρά της ΑΕ, μαζί με την κ. Τρυφωνοπουλου στο Δικαστήριο της13/12. Αρνηθηκαν. Δυστυχώς ο Δήμαρχος, κάνοντας διπλό αξελ, αποφάσισε να μην γίνει κύρια παρέμβαση στο Δικαστήριο, στηριζόμενος απλά σε ένα δισέλιδο, που δεν εξασφάλιζε απολύτως τίποτα.
Αυτά τα λίγα για να μην υπάρχουν παρερμηνειες. Τα πρακτικά του ΔΣ υπάρχουν και φαίνονται όλα.
ΥΓ Στην κατοχή, στην περιοχή των Χανίων, υπήρχαν οι ‘Σουμπεριτες’ , που έδειχναν με το δάκτυλο, αυτούς που αντιστεκονταν στις δυνάμεις κατοχής. Είχαν πάρει το όνομά τους από τον επικεφαλη των Γερμανών Φριτς Σουμπερτ. Άσχετο…

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours