Είναι οριστικό:ο Iron Man δεν θα επιστρέψει στο σινεμά της Marvel

Οπως γράφαμε πρόσφατα, η Marvel βρίσκεται σε κρίση και προσπαθεί αυτή την περίοδο να ανασυνταχθεί για να πλανάρει τα επόμενά της βήματα. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι το στούντιο έχει ρίξει στο τραπέζι την επαναφορά ορισμένων εκ των ορίτζιναλ Avengers, συμπεριλαμβανομένων των Iron Man και Black Widow που δεν βρίσκονται, θεωρητικά, αυτή τη στιγμή εν ζωή στο Marvel Cinematic Universe.

Ο Kevin Feige ωστόσο, το μεγάλο δημιουργικό κεφάλι της Marvel, διέψευσε τη φήμη – τουλάχιστον σε ότι αφορά τον Iron Man – μιλώντας στο Vanity Fair, με αφορμή την αναγνώριση του Robert Downey Jr. για την ερμηνεία του στο Oppenheimer.

Ο Feige έχει κατά καιρούς τονίσει τη σημασία της διατήρησης της γνωστής συγκινητικής στιγμής από το Endgame, και δεν έχει σχέδια να επανεξετάσει ή να αλλάξει τη μοίρα του χαρακτήρα, ανεξαρτήτως του multiverse που δίνει τη δυνατότητα επιστροφής του με άλλον τρόπο.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια των reshoots, ο Downey ήταν αρχικά διστακτικός για το τέλος του χαρακτήρα του. Σύμφωνα με τον Joe Russo, τον συν-σκηνοθέτη της ταινίας, το καστ είχε ήδη προχωρήσει συναισθηματικά αφού είχε ζήσει τους αποχαιρετισμούς του την τελευταία μέρα των γυρισμάτων, και ο ηθοποιός είχε διαβεβαιωθεί ότι αυτή θα ήταν σίγουρα η τελευταία φορά που θα έπρεπε να περάσει κάτι τέτοιο.

Ο Feige υπογράμμισε ξανά, λοιπόν, ότι η θυσία του Iron Man δεν θα υποτιμηθεί με μία επιστροφή, απλώς για να επιτευχθεί ένα καλό νούμερο στο box office.

«Θα κρατήσουμε αυτή τη στιγμή και δεν θα την αγγίξουμε ξανά», ανέφερε. «Όλοι δουλέψαμε πολύ σκληρά για πολλά χρόνια για να φτάσουμε σε αυτήν, και δεν θα θέλαμε ποτέ να την αναιρέσουμε ως δια μαγείας με οποιονδήποτε τρόπο».

Ο Russo πρόσθεσε πως ο Downey ήταν απρόθυμος να γυρίσει ακόμη και πρόσθετους διαλόγους ως Iron Man, δηλαδή τα τελευταία του λόγια “I am Iron Man”. «Είχαμε ήδη αποχαιρετιστεί με δάκρυα την τελευταία μέρα των γυρισμάτων», εξήγησε, «όλοι είχαν προχωρήσει συναισθηματικά. Του υποσχεθήκαμε ότι θα ήταν η τελευταία φορά που θα τον βάζαμε να το κάνει, ποτέ».

Η Marvel, λοιπόν, θα πρέπει να βρει άλλους τρόπους να βγει από τον δημιουργικό της βάλτο, γιατί ο Iron Man δεν θα έρθει για να τη σώσει.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours