A Nightmare on Elm Street: 6 πράγματα που δεν γνωρίζατε-έκανε πρεμιέρα σαν σήμερα το 1984

Το «A Nightmare on Elm Street» είναι μια αμερικανική ταινία slasher του 1984 σε σενάριο και σκηνοθεσία του Wes Craven και παραγωγή του Robert Shaye. Πρόκειται για το πρώτο μέρος του franchise «A Nightmare on Elm Street» και πρωταγωνιστούν οι Heather Langenkamp, Johnny Depp, Robert Englund και John Saxon. Η ταινία ακολουθεί μια ομάδα εφήβων που στοιχειώνονται από τον Freddy Krueger, έναν παραμορφωμένο παιδοκτόνο που τους στοιχειώνει στα όνειρά τους.

Το φιλμ αποτελεί ένα κλασικό cult έργο που έχει επαινεθεί πολλάκις. Ήταν μια κριτική και εμπορική επιτυχία, με εισπράξεις άνω των 25 εκατομμυρίων δολαρίων με προϋπολογισμό 1,1 εκατομμυρίου δολαρίων. Η ταινία δημιούργησε οκτώ συνέχειες, ένα ριμέικ και μια τηλεοπτική σειρά.

Ακολουθούν έξι πράγματα που πιθανώς δεν γνωρίζατε για το A Nightmare on Elm Street (1984):

Το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Johnny Depp
Το «A Nightmare on Elm Street» ήταν ο πρώτος κινηματογραφικός ρόλος του Johnny Depp. Υποδύθηκε τον Glen Lantz, έναν από τους φίλους της Nancy Thompson που σκοτώνεται από τον Freddy Krueger. Ο Depp ήταν μόλις 17 ετών όταν πήρε τον ρόλο στην ταινία.

Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα
Ο Wes Craven εμπνεύστηκε την ταινία όταν διάβασε για μια ομάδα προσφύγων από την Καμπότζη που έβλεπαν εφιάλτες ότι τους κυνηγούσαν και τους σκότωναν. Ο Craven εμπνεύστηκε επίσης από τους δικούς του παιδικούς φόβους, όπως ο φόβος του σκοταδιού και ο φόβος των τεράτων.

Ο σχεδιασμός του Φρέντι Κρούγκερ
Ο σχεδιασμός του Freddy Krueger εμπνεύστηκε από διάφορα πράγματα, όπως μια πίτσα πεπερόνι, έναν νταή και έναν μυστηριώδη άνδρα που ο Craven είδε να τον κοιτάζει από τον δρόμο όταν ήταν παιδί. Το πουλόβερ του Φρέντι έχει επίσης σχεδιαστεί για να είναι τρομακτικό. Ο Craven σχεδίασε το πουλόβερ αφού διάβασε στο Scientific American ότι το ανθρώπινο μάτι δυσκολεύεται να αναγνωρίσει τις συγκεκριμένες αποχρώσεις του κόκκινου και του πράσινου δίπλα-δίπλα. Ως εκ τούτου, η θέαση του είναι υποσυνείδητα ανησυχητική.

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία της New Line Cinema
Το A Nightmare on Elm Street ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία της New Line Cinema. Η επιτυχία της ταινίας βοήθησε να μπει το στούντιο στο χάρτη και το έκανε σημαντικό παράγοντα στην κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ.

Η επιρροή της ταινίας στη λαϊκή κουλτούρα
Η ταινία είχε σημαντική επιρροή στη λαϊκή κουλτούρα. Ο εμβληματικός κακός της ταινίας, ο Φρέντι Κρούγκερ, είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα είδωλα τρόμου στον κόσμο. Τα θέματα της ταινίας σχετικά με τους εφιάλτες, τον φόβο και τον θάνατο έχουν επίσης εξερευνηθεί σε αμέτρητες άλλες ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και βιντεοπαιχνίδια.

Ο Εφιάλτης στην οδό Ελμ θεωρείται ένα διαχρονικό κλασικό έργο
Το A Nightmare on Elm Street είναι ένα διαχρονικό κλασικό έργο που έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου. Η ταινία εξακολουθεί να είναι τόσο τρομακτική και αγωνιώδης σήμερα όσο ήταν όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Το A Nightmare on Elm Street είναι ένα must-see για κάθε οπαδό των ταινιών τρόμου.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours