«Οπαδική βία, διαφθορά, ύποπτα στοιχήματα»: Οι Γάλλοι σκιαγραφούν το ελληνικό ποδόσφαιρο

Με μελανά χρώματα περιγράφουν μεγάλα γαλλικά ΜΜΕ την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με αφορμή το παιχνίδι της Γαλλίας στην Ελλάδα απόψε, ο γαλλικός Τύπος κάνει αναφορά σε όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, δίνοντας έμφαση στη βία και τη διαφθορά.

Η γαλλική εφημερίδα «Equipe» και η ιστοσελίδα So Foot, αναφέρονται στα περιστατικά οπαδικής βίας που είναι συχνά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και στα φαινόμενα διαφθοράς, τα στημένα παιχνίδια και τους απλήρωτους ποδοσφαιριστές.

«Βία οπαδών, αδυναμίες πληρωμών, διαφθορά, ύποπτα στοιχήματα. Οι ελληνικές ομάδες μάταια αγωνίζονται να εξαφανίσουν τα κακά που τους υπονομεύουν», αναφέρει η «Equipe», η οποία συνοδεύει το θέμα της με μια φωτογραφία από το επεισοδιακό ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Παράλληλα, στο άρθρο γίνονται αναφορές στα οπαδικά επεισόδια, που είναι συχνά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το δημοσίευμα της ιστοσελίδας  So Foot, στο οποίο σημειώνεται: «Ένα περιβάλλον που κυριαρχείται από βία και διαφθορά, περιορισμένο επίπεδο παιχνιδιού και ανύπαρκτη αθλητική πολιτική. Όπως κι η Ελλάδα, έτσι και το ποδόσφαιρο της χώρας παλεύει να βγει από τη μαυρίλα».

Ακόμα γίνεται αναφορά και στην πορεία της Εθνικής ομάδας, η οποία τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχει καταφέρει να δώσει το παρών σε κάποια μεγάλη διοργάνωση. 

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours