Κώστας Πλεύρης – Τζόρτζια Σιακαβάρα: Ο χουντικός και η influencer

Η Τζόρτζια Σιακαβάρα, 49 χρόνων, πρώην παίκτρια του «My Style Rocks» και τραγουδίστρια, ήταν… έρωτας με την πρώτη ματιά για τον παλαίμαχο δικηγόρο και η αιτία για να δηλώσει: «Αυτή η γυναίκα αξίζει να της δώσει ένας άνδρας τα πάντα»

Το 1974 ήταν μια κακή χρονιά για τον Κώστα Πλεύρη. Κι αυτό δεν είναι προϊόν υπόθεσης ή εικασίας, αλλά συνιστά στέρεη βεβαιότητα για τον άνθρωπο που όσες φορές κι αν έχει ερωτηθεί στη ζωή του αναφορικά με το αν είναι χουντικός, δεν έχει βαρεθεί να δίνει την ίδια αναπολογητική πλην ανατριχιαστική απάντηση: «Οχι χουντικός, χουντικότατος». Ο Πλεύρης, το άστρο του οποίου έλαμψε στην επταετία της χούντας -επιγραμματικά ας αναφέρουμε ότι υπήρξε εξ απορρήτων συνεργάτης του Γεώργιου Παπαδόπουλου, είχε διατελέσει γραμματέας του Ιωάννη Λαδά και είχε διοριστεί καθηγητής Κοινωνιολογίας και Προπαγάνδας στη Σχολή Γενικής Μόρφωσης του Αρχηγείου Στρατού-, είχε κάθε λόγο να νιώθει ματαίωση, ίσως και θυμό, για την εγκαθίδρυση της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας και την επαναφορά της χώρας στην πολιτική ομαλότητα και τον κοινοβουλευτισμό.

pleuris_thema_xr

Αλλωστε αν κάτι μισεί περισσότερο από τους Εβραίους -υπενθυμίζεται ότι δηλώνει αρνητής του Ολοκαυτώματος και συνεχίζει έως σήμερα, στα 83 του χρόνια, την παραληρηματική αντισημιτική ρητορεία μίσους-, αυτό είναι ο κοινοβουλευτισμός. Αλλου παπά ευαγγέλιο ότι προσπάθησε πολλάκις να εκλεγεί βουλευτής και ευρωβουλευτής, με χαρακτηριστική αποτυχία.

Ποτέ όμως δεν ξέρει κανείς πώς τα φέρνει η ζωή. Η χρονιά που για τον θεωρητικό της Ακροδεξιάς Πλεύρη ισοδυναμούσε λίγο-πολύ με το βατερλό του, έμελλε να χαρίσει ένα μάλλον ανεκτίμητο δώρο στον άνδρα Πλεύρη. Χρειάστηκαν βέβαια να μεσολαβήσουν 49 ολόκληρα χρόνια ώσπου ο Κώστας να παραλάβει αυτό το δώρο. Να συναντήσει δηλαδή τη γεννημένη τον Μάιο του 1974 Γεωργία ή πλέον Τζόρτζια Σιακαβάρα. Τρία χρόνια μετά τον θάνατο της συζύγου του και μητέρας των δύο παιδιών του, Θάνου και Φένιας, ο Κώστας Πλεύρης φαίνεται πως λαβώθηκε ξανά από τα βέλη του έρωτα.

Το γεγονός μάλιστα ότι το αντικείμενο του πόθου του είναι τρεισήμισι δεκαετίες νεότερο από τον ίδιο προσφέρει την απαραίτητη φωτογένεια -έστω τη σκανδαλοθηρία- στο αταίριαστο -ηλικιακά τουλάχιστον- ζευγάρι. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να νιώθει αμήχανα, περίεργα ή άβολα που ο νέος δεσμός του αντιμετωπίζεται από τα media και την κοινωνία ως βαλσαμωμένο ζώο σε προθήκη μουσείου Φυσικής Ιστορίας, αφού αυτή η στάση είναι απολύτως ταιριαστή και συνεπής στον μονολιθικό τρόπο που εκείνος βλέπει τον κόσμο και έχει προσπαθήσει μέσα από τα περίπου 100 βιβλία και τις κατά καιρούς τηλεοπτικές εκπομπές του να εμποτίσει και στην κοινωνία.

Κλείσιμο

pleyris-2
Τρία χρόνια μετά τον θάνατο της συζύγου του και μητέρας των δύο παιδιών του, Θάνου και Φένιας, ο Κώστας Πλεύρης φαίνεται πως ζει ξανά τον έρωτα με την κατά 34 χρόνια νεότερή του και πρώην παίκτρια του ριάλιτι «My Style Rocks» Τζόρτζια Σιακαβάρα, με την οποία δεν δηλώνει απλά ερωτευμένος, αλλά και γοητευμένος από την κλασική της παιδεία

Εκκεντρική

Ναι, το λογικό θα ήταν ζευγάρια με εμφανή ή ακόμα και ουρανομήκη διαφορά ηλικίας να μην προκαλούν καμία αίσθηση εν έτει 2023 – έχουμε άλλωστε φάει με το κουτάλι ως κοινό ανάλογες ιστορίες, όπως των 17 χρόνων που χωρίζουν τον Τζορτζ από την Αμάλ Κλούνεϊ, της εικοσαετίας που μεσολαβεί ανάμεσα στον Τζέισον Στέιθαμ και τη σύζυγό του Ρόζι Χάντιγκτον, των 25 ετών που δεν μπήκαν ούτε στιγμή εμπόδιο ανάμεσα στον Μάικλ Ντάγκλας και την Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, αλλά και δεν αποτέλεσαν ποτέ τροχοπέδη για το πρώην πρώτο ζευγάρι των ΗΠΑ, ήτοι τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ.

Οπως επίσης λογικό θα ήταν να μην επιχειρεί κανείς ναζιστικούς χαιρετισμούς και μάλιστα σε δικαστική αίθουσα, όπως έπραξε ο Κώστας Πλεύρης μόλις πριν από έναν χρόνο στη διάρκεια της δίκης των μελών της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών. Ο γιος του Θάνος είχε μιλήσει τότε για αποκτήνωση. Και μάλλον ήταν επιεικής στον χαρακτηρισμό της ανήκουστης κίνησης του αμετανόητου πολιτικά πατέρα του.

Αφού λοιπόν τίποτα δεν μοιάζει πια λογικό ή αυτονόητο, το αυτό επαληθεύεται και στη σχέση του ακροδεξιού συγγραφέα και ποινικολόγου με την «απόφοιτη» της τρίτης σεζόν του τηλεοπτικού reality show «My Style Rocks». Βέβαια η αλήθεια είναι ότι μολονότι η Τζόρτζια Σιακαβάρα έλαβε το βάπτισμα του πυρός στην πλατιά αναγνωρισιμότητα μέσω του αμφιβόλου αισθητικής τηλεπαιχνιδιού, δεν απόλαυσε τις δάφνες διασημότητας που έχουν γευτεί άλλες συμπαίκτριές της. Οχι ότι δεν είχε την εμφάνιση και τον λόγο ή δεν παρήγαγε αρκετή ίντριγκα για να το αξίζει. Αλλά, όπως και η ίδια έχει παραδεχτεί, τη στιγμή που ήταν έτοιμη πάρει το μερτικό της στη σόουμπιζ των νοτίων Βαλκανίων, η κρίση του κορωνοϊού, η πανδημία και ο κατ’ οίκον εγκλεισμός ανέστειλαν την εκκόλαψή της σε reality star.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, αφού η σχέση της με τον Κώστα Πλεύρη έγινε μια πρώτης τάξεως σανίδα για να τη βοηθήσει να αναδυθεί στον αφρό της επικαιρότητας – έστω για μία, άντε -το πολύ- δύο βδομάδες. Λίγους μήνες νωρίτερα, μόλις την περασμένη άνοιξη, η Σιακαβάρα εμφανιζόταν από τον Τύπο ως το άλλο μισό του πολιτευτή Φώτη Καρύδα. Η φήμη, την οποία κάποιοι βάσισαν στο γεγονός ότι η εκκεντρική influencer είχε επιμεληθεί το αποκριάτικο πάρτυ που εκείνος είχε οργανώσει με θεματική «Με μάσκες, αλλά χωρίς προσωπεία» (ασχολίαστο), δεν επιβεβαιώθηκε ούτε διαψεύστηκε ποτέ. Εκείνο που μπορούμε να εκλάβουμε ως δεδομένο είναι ότι το Τριώδιο αναμφίβολα ευνοεί τις πολυποίκιλες στυλιστικά εμφανίσεις της Σιακαβάρα.

pleyris-1
Στο ΤikTok η Τζόρτζια Σιακαβάρα βάφεται, ντύνεται, αλλάζει look, δίνει δώρα, συμβουλές και απαντά σε λογιών-λογιών ερωτήσεις που δέχεται από τους 178.000 followers της

Στο TikTok

Η αλήθεια είναι πάντως ότι η γυναίκα που αγαπά το χρώμα (στα ρούχα, τα μαλλιά, στο μακιγιάζ, στο μανικιούρ κ.λπ.), ορκίζεται στις περούκες και αλλάζει εμφάνιση και στυλ σίγουρα ταχύτερα απ’ όσο δέρμα ένα μέσο φίδι, πάλεψε τα τελευταία χρόνια φιλότιμα για να αποκτήσει μια πρώτη μαγιά αναγνωρισιμότητας. Η αλλοτινή μαθήτρια φωνητικής της Τζούλι Μασίνο, στο TikTok, μέσο στο οποίο ενέδωσε από ανία και βαρεμάρα στη διάρκεια της δεύτερης σεζόν της πανδημίας, διαθέτει ποίμνιο 178.000 followers ενώ και στο Instagram έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ένα τίμιο πλήθος 23.000 ακολούθων.

Τι κάνει στα κοινωνικά δίκτυα; Βάφεται, ντύνεται και αλλάζει μαλλιά, δίνει δώρα στον λαό (βλ. giveaways), δοκιμάζει προϊόντα, δίνει συμβουλές και απαντά σε λογιών-λογιών ερωτήσεις που δέχεται από άλλους χρήστες. Θα μπορούσες να τη χαρακτηρίσεις έναν homo universalis των social media ή έστω μια influencer από τα Lidl. Και αυτό δεν είναι μομφή. Ολοι έχουν τη θέση τους στο αενάως διαστελλόμενο χωνευτήρι της κοινωνικής δικτύωσης.

Πίσω στην αληθινή ζωή η Τζόρτζια Σιακαβάρα δηλώνει καλλιτέχνις. Υπάρχουν μάλιστα και αποδείξεις ότι δεν ασχολείται με το επάγγελμα μόνο κατ’ ευφημισμόν. Για χρόνια εργάστηκε ως guest τραγουδίστρια στον «Μαγεμένο Αυλό» και έχει πρωταγωνιστήσει σε μια χούφτα θεατρικές παραστάσεις. Μόλις την εβδομάδα που μας πέρασε έκανε πρεμιέρα σε έναν ρόλο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ζωής. Η βετεράνος του «My Style Rocks» ενσαρκώνει τη «Γέρμα» ή, όπως αναφέρεται στην επίσημη παρουσίαση της παράστασης που ανεβαίνει στο θέατρο Μπρόντγουαιη, «μια εκδοχή του εμβληματικού έργου του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, με φόντο ένα χωριό της Μάνης, όπου η Γέρμα δέχεται κοινωνική κατακραυγή, καθώς είναι ανήμπορη να τεκνοποιήσει.

Ο διακαής και εμμονικός πόθος της για τη μητρότητα και τη γονιμότητα θα την οδηγήσουν στο να ξεπεράσει τα όρια και τα ήθη της κλειστής κοινωνίας στην οποία ζει». Το νέο καλλιτεχνικό εγχείρημα της Σιακαβάρα γίνεται δέκα φορές πιο ενδιαφέρον όταν στην εξίσωση προστίθεται η πληροφορία πως μοιράζεται το ίδιο σανίδι με την Τέτα Καμπουρέλη – ναι, τη γυναίκα που ξέρει τα νύχια της εγχώριας σόουμπιζ απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη. Γηράσκω αεί διδασκόμενος.

Από την πρεμιέρα της δεν έλειπε ο αγαπημένος της, ο οποίος μάλιστα δεν έφτασε με άδεια χέρια. Ή μάλλον έφτασε με άδεια χέρια, αφού το μίνι ανθοκήπιο με τριαντάφυλλα για τις ευχές της καλής του είχε φτάσει στις κουίντες του θεάτρου λίγο νωρίτερα -και μάλλον ταχύτερα- από εκείνον. Ο Κώστας Πλεύρης φρόντισε μάλιστα να ξεράσει λίγο ακόμα από τον φοβικό και μισανθρωπικό λόγο του, όταν απευθυνόμενος στους δημοσιογράφος που τον έχουν πάρει εσχάτως στο κατόπι δήλωσε: «Σας κάνει εντύπωση που αγαπάω μια γυναίκα γιατί τώρα αγαπούν τους άντρες. Ετσι δεν είναι;».

Στην πραγματικότητα βέβαια αν είσαι ο φρεσκοπαντρεμένος Στέφανος Κασσελάκης ίσως θα έπρεπε να στείλεις κι εσύ με τη σειρά σου λουλούδια στον Κώστα και στην Τζόρτζια, αφού με το ειδύλλιό τους κατάφεραν να ξεγελάσουν τη σκανδαλοθηρική λιγούρα των ελληνικών media και να μετατοπίσουν το ενδιαφέρον από τη σχέση Στέφανου και Τάιλερ, οι οποίοι έγιναν για το φθινόπωρο 2023 ό,τι η Δέσποινα Βανδή και ο Βασίλης Μπισμπίκης για το φθινόπωρο 2022.

plevris_giorgia

Ενώ πάντως η Τζόρτζια Σιακαβάρα εμφανίζεται μάλλον φειδωλή και μετρημένη στις δηλώσεις της στον Τύπο και με αταίριαστη για την προϋπηρεσία της ως reality star νηφαλιότητα, ο Κώστας Πλεύρης και να θέλει να κρυφτεί η χαρά του δεν τον αφήνει. Φιλοξενήθηκε μάλιστα και στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου -ναι, εκείνης της που κατά τα άλλα διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για τη συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα, αυτά δηλαδή που αποτάσσεται μετά βδελυγμίας ο Πλεύρης– και δήλωσε τυχερός για τη γνωριμία με τη σύντροφό του, με την οποία διασταυρώθηκαν πρώτη φορά σε μια κοσμική εκδήλωση. «Μόλις την είδα για πρώτη φορά, είπα σε έναν φίλο μου ότι αυτή η γυναίκα αξίζει να της δώσει ένας άνδρας τα πάντα. Αρχικά μου άρεσε η εμφάνισή της και εν συνεχεία διαπίστωσα ότι έχει ένα ουσιαστικό περιεχόμενο με μια ανεπανάληπτη γλυκύτητα και μια κλασική παιδεία», συμπλήρωσε κατόπιν, δίνοντας ένα πληρέστατο χρονικό της ιστορίας Αρλεκιν που ζει.

Μιλάμε για κανονικό ρομάντζο, αφού ο Κώστας Πλεύρης τρέφει για τη σύντροφό του αισθήματα εφάμιλλα με εκείνα για τη χούντα. Οπως αυτοπροσδιορίζεται ως όχι απλά χουντικός αλλά χουντικότατος, έτσι λέει πως η λέξη «ερωτευμένος» είναι λίγη για να περιγράψει το συναίσθημά του. Εκανε ακόμα λόγο για συγκατοίκηση με την αγαπημένη του προσεχώς και επισήμανε ότι παρά το ένα τρίτο και κάτι του αιώνα της ηλικιακής διαφοράς τους, ο ίδιος δεν τη ζηλεύει.

Φυσικά, τα απόνερα του νέου πιο περιζήτητου ζευγαριού της πόλης (ή μπορεί και όχι) έφτασαν και στο κατώφλι του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος σημείωσε σε συνέντευξή του σιβυλλικά πως γενικώς δεν του είναι πολύ ευχάριστο να σχολιάζει γάμους αυτή την περίοδο. Από αμφότερες πάντως τις πλευρές, πατέρα και γιου, επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι ο 46χρονος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο έχει γνωρίσει, αλλά και έχει συμφάγει με την κατά τρία χρόνια μεγαλύτερή του υποψήφια μητριά του. Ποιος δεν θα ’θελε να είναι ένα πιρούνι, ένα μαχαίρι, ένα κουτάλι έστω σ’ αυτή τη σχεδόν λανθιμικής κοπής οικογενειακή γιορτή;

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Papadakispress.gr

ΠΗΓΗ

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours