Η ισοπαλία πάντα έχει «νικητές» και «χαμένους»

Ισόπαλο, λοιπόν, το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς στην Opap Arena, με ΑΕΚ και Ολυμπιακό να φεύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας. Είναι ευχαριστημένοι; Εδώ μόνο η Πυθία έχει την απάντηση. Η μεν ΑΕΚ είχε τέσσερις σοβαρότατες απουσίες (Λιβάι, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλο, Πισάρο), ο δε Ολυμπιακός που είναι under constraction, όπως είπε και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, δέχτηκε γκολ για πρώτη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα, συνέχισε όμως αήττητος και μόνος του στην κορυφή της Super League.

Εδώ να πούμε ότι έγινε αστραπιαίο follow αυτής της πρωτιάς από τις στοιχηματικές -για όσους ενδιαφέρονται- και μάλιστα από νωρίς σήμερα το πρωί, καθώς οι ερυθρόλευκοι «καμαρώνουν» πλέον ως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος βάσει των νέων αποδόσεων. Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει την ανάγνωσή του. Η ΑΕΚ φωνάζει για τη διαιτησία. Κακώς. Για τον Ντίας θα έπρεπε να φωνάζουν και οι δύο, για να μην πω όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται να έρχεται elite διαιτητής και να παίρνει λάθος αποφάσεις που χωρίς Var θα είχαν διαμορφώσει αποτέλεσμα. Το λέω επειδή σωστά τα ακούνε όσο τα ακούνε οι Ελληνες ρέφερι, αλλά να μια απόδειξη ότι οι… Ντίας συμβαίνουν και στα καλύτερα σπίτια.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, και ο κόσμος της δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Η Ενωση μιλάει για πέναλτι στον Ελίασον και ο κόσμος της μετά το ματς έξω από το γήπεδο έφευγε με πίκρα που η ομάδα δεν έπαιξε μπάλα της προκοπής από το 22 και μετά. Παρόλα αυτά, κατά τη δική μου γνώμη ο Δικέφαλος θα έπρεπε -εσωτερικά τουλάχιστον- να είναι ευχαριστημένος με αυτό το αποτέλεσμα. Θα έπρεπε να λέει πάλι καλά, λόγω των σοβαρότατων απουσιών του. Εβλεπα τις αποστολές που μας μοίρασε το γραφείο Τύπου πριν από την έναρξη του παιχνιδιού και σκεφτόμουν ότι υπό τις χθεσινές “ροστερικές” συνθήκες ο Ολυμπιακός έπρεπε να φύγει από την Opap Αrena τουλάχιστον με «αποτέλεσμα». Λιβάι, Γκατσίνοβιτς και Μάνταλος είναι απουσίες που όσο και πλήρεις και να είναι μια ομάδα, δεν αναπληρώνονται εύκολα. Προσθέστε την απουσία του ποιοτικού Πισάρο που θα μπορούσε (θεωρητικά) να βοηθήσει και αυτομάτως σε επίπεδο εντυπώσεων οι γηπεδούχοι υστερούσαν. Για τον Φερνάντεζ δεν κάνουμε λόγο, είναι μακρά η απουσία του. Ακόμα κι έτσι, όμως, η πρωταθλήτρια στάθηκε σα νταμπλούχος. Με τις απουσίες, με τον αποκλεισμό από το Champions League και την απώλεια αυτής της ιστορικής ευκαιρίας, με το ψυχολογικό βάρος της ανάγκης για ολική επιστροφή εδώ και τώρα με νίκη κόντρα σε έναν μεγάλο αντίπαλο, πήρε τον βαθμό έστω με 22 λεπτά κανονικού ποδοσφαίρου που απέδωσε. Όταν, λοιπόν, συντρέχουν όλοι οι παραπάνω λόγοι και έχεις σοβαρή απόδοση μόλις μισό ημίχρονο, τότε ίσως το ποτήρι επί της ουσίας να είναι μισογεμάτο.

Κι ο Ολυμπιακός; Οι ερυθρόλευκοι μέχρι τώρα είναι η ατάκα του προπονητή τους. Οι Πειραιώτες φυσικά και είναι υπό κατασκευή όπως δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός. Δήλωση 100% αληθινή που δεν κρύβει ούτε αποποίηση ευθυνών, ούτε αποτελεί δικαιολογία ή μήνυμα. Αυτός ο Ολυμπιακός έχει μπόλικη ποιότητα και φάνηκε από το 23ο λεπτό έως τη λήξη του ημιχρόνου, οπότε και πατήθηκε το κουμπί. Ο Πόνσε έβαλε το γκολ και ξαφνικά το γήπεδο άλλαξε πλευρά, οι φιλοξενούμενοι πήραν μέτρα, ο Φορτούνης παρέδιδε μαθήματα δεκαριού old school και ο Καμαρά δεν άφησε εκατοστό της αρένας που να μη την πάτησε θυμίζοντας τον Μαντί του πρώτου πρωταθλήματος επί Μαρτίνς. Απίστευτος, αστείρευτος, μαχητής, ήταν κυριολεκτικά η μισή ομάδα.

Θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένοι ο ερυθρόλευκοι; Όχι, διότι έδειξαν πως όταν αποφασίσουν να ανεβάσουν στροφές, να κρατήσουν τη μπάλα κάτω και με ψυχραιμία, είναι ικανοί για πολύ ωραία πράγματα και για ποδόσφαιρο υψηλής τεχνικής. Όχι, επειδή έτσι είπε και ο αντιπρόεδρός τους. Από την άλλη, θα έπρεπε να είναι ευχαριστημένοι επειδή ακόμα δεν έχουν τη συνοχή του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, δεν «έρχονται» από πέρυσι, η αφετηρία τους γίνεται εφέτος, γίνεται τώρα, είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι περισσότεροι από τη χθεσινή 18άδα δεν γνωρίζονται -ποδοσφαιρικά μιλώντας- μεταξύ τους. 

Το ποτήρι, λοιπόν, ή το ντέρμπι αν θέλετε, είναι συνήθως πώς το βλέπει κανείς: και μισοάδειο και μισογεμάτο. Κι αν είναι ισόπαλο, πάντοτε θα έχει «νικητές» και «χαμένους». 

sdna

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours