Καιρός: Τριήμερη κακοκαιρία με ισχυρές βροχές-Δειτε αναλυτικη προγνωση για Αγιους Θεοδωρους και Κινεττα

«Δεν πρόκειται για την πρώτη βροχή ούτε και για τις πρώτες καταιγίδες του φθινοπώρου. Μιλάμε για ένα σοβαρό σύστημα που θα πλήξει τις περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της βόρειας Εύβοιας», τονίζει ο γνωστός μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στην ισχυρή κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει από σήμερα, Δευτέρα (04.09.23) έως και την Πέμπτη (07.09.23) τη χώρα. 

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή κακοκαιρία, για την οποία η ΕΜΥ εξέδωσε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Αυτό γίνεται λίγες φορές το χρόνο, χρωματίστηκε με χρώμα «κόκκινο» που είναι ο ύψιστος συναγερμός. «Κάποιες περιοχές της χώρας θα δεχτούν πολύ νερό, κάποιες άλλες λιγότερο», επισημαίνει ο ίδιος, προβλέποντας ακόμη και πλημμυρικά φαινόμενα. 

Στο «μάτι» της σοβαρής κακοκαιρίας θα βρεθούν έως και το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης οι περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Βόρειας Εύβοιας και των γειτονικών περιοχών τους. Δηλαδή κάποιοι νομοί στην κεντρική Μακεδονία, η Πιερία και η Ημαθία και κάποιοι νομοί στην Ανατολική Στερεά, κυρίως η Φθιώτιδα και η Ευρυτανία.

Όπως μας εξηγεί ο γνωστός μετεωρολόγος, σε αυτά τα τμήματα της χώρας «θα έχουμε σοβαρά θέματα, καθώς σύμφωνα με τα μοντέλα πρόγνωσης που χρησιμοποιούνται, το νερό που θα πέσει στις συγκεκριμένες περιοχές, έχουμε να το δούμε περίπου από την εποχή της κακοκαιρίας “Ιανός”».

Σήμερα, Δευτέρα, όπως αναφέρει αναλυτικά, «θα ξεκινήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και μέχρι το βράδυ θα έχει φτάσει στη νότια Πελοπόννησο και στο Ιόνιο. Την Τρίτη (05.09.23) θα συνεχιστούν οι βροχές και οι καταιγίδες σε πολλές ηπειρωτικές περιοχές και στο Ιόνιο, αλλά οριακά και σε κάποια τμήματα των Κυκλάδων και της Κρήτης».

Και συνεχίζει: «Και την Τετάρτη θα έχουμε σχεδόν αντίστοιχες καιρικές συνθήκες με την Τρίτη. Θα δούμε μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στις περιοχές της κεντρικής ηπειρωτικής Ελλάδας».

Ο κ. Γιαννόπουλος επισημαίνει ότι θα βρέξει και στην Αττική, η οποία ωστόσο, όπως διευκρινίζει, δεν θα βρεθεί στο στόχαστρο αυτού του κύματος.

«Θα βρέξει στην πρωτεύουσα το απόγευμα της Δευτέρας και θα εμφανιστεί και κάποια πρόσκαιρη καταιγίδα. Πιο πολύ θα βρέξει την Τρίτη και την Τετάρτη. Η Αττική, πάντως, δεν είναι στο επίκεντρο της κακοκαιρίας. Θα είναι η πρώτη βροχή του φθινοπώρου».

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, «τα φαινόμενα φαίνεται να εξασθενούν από το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο το πρωί της Πέμπτης στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια θα εξακολουθήσει να βρέχει».

Δειτε αναλυτικη προγνωση για Αγιους Θεοδωρους και Κινεττα

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours