Αυτή ήταν η τελευταία κλήρωση στην ιστορία των ομίλων του Champions League – Πως θα είναι από τη σεζόν 2024-25

Η τελευταία κλήρωση για ομίλους του Champions League πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (31/8) στο «Γκριμάλντι Φόρουμ» του Μόντε Κάρλο. Από τη νέα σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα εφαρμόζεται το σύστημα του ενός ομίλου 36 ομάδων.

Το απόγευμα της Πέμπτης (31/8) πραγματοποιήθηκε η τελευταία κλήρωση για ομίλους του Champions League στο «Γκριμάλντι Φόρουμ» του Μόντε Κάρλο. Από τη σεζόν 2024 – 2025 θα μπει στις ζωές μας το νέο φομάτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Οι οκτώ όμιλοι του Champions League 2023-2024

1. Μπάγερν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κοπεγχάγη, Γαλατάσαραϊ 

2. Σεβίλλη, Άρσεναλ, Αϊντχόφεν, Λανς 

3. Νάπολι, Ρεάλ, Μπράγκα, Ουνιόν 

4. Μπενφίκα, Ίντερ, Ζάλτσμπουργκ, Ρεάλ Σοσιεδάδ 

5. Φέγενορντ, Ατλέτικο, Λάτσιο, Σέλτικ 

6. Παρί, Ντόρτμουντ, Μίλαν, Νιούκαστλ 

7. Μάντσεστερ Σίτι, Λειψία, Ερυθρός Αστέρας, Γιουνγκ Μπόις 

8. Μπαρτσελόνα, Πόρτο, Σαχτάρ, Αντβέρπ

Πως θα είναι το Champions League από το 2024-2025 κι έπειτα

Ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν θα αυξηθεί από 32 σε 36. Άρα, θα διεξάγονται 189 αγώνες από τα 125 που γίνονται τώρα. Η φάση των ομίλων θα αντικατασταθεί από τη φάση Λίγκας ή αλλιώς γνωστή ως «ελβετικό μοντέλο».

Μετά το πέρας των οκτώ αναμετρήσεων που θα δίνει η κάθε ομάδα, οι πρώτες οκτώ θα προκρίνονται απευθείας στη φάση των «16», ενώ οι 16 ομάδες από την ένατη έως την 24η θέση θα δίνουν διπλούς αγώνες πλέι οφ, διεκδικώντας τα υπόλοιπα οκτώ εισιτήρια. Από τη φάση των «16» το σύστημα διεξαγωγής παραμένει ως έχει με νοκ άουτ διπλά ματς.

Πώς μοιράζονται τα τέσσερα επιπλέον «εισιτήρια» για το Champions League

– Η μία επιπλέον θέση για τη φάση του ομίλου θα δοθεί στην ομάδα που θα τερματίσει 3η στην 5η λίγκα του UEFA ranking

– Η δεύτερη εξτρά θέση θα δοθεί σε μία ομάδα από τα προκριματικά, στο μονοπάτι των πρωταθλητών. Μέχρι και το 2023-2024, το μονοπάτι των πρωταθλητών προσφέρει τέσσερις θέσεις στη φάση των ομίλων

– Οι δύο τελευταίες επιπρόσθετες θέσεις θα καταλήξουν στις ομοσπονδίες (πρωταθλήματα) που οι ομάδες τους συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο UEFA ranking την προηγούμενη σεζόν. Αυτά τα δύο πρωταθλήματα θα αποκτήσουν εξτρά “εισιτήριο”, πέραν των όσων είχαν εξασφαλίσει ήδη για την τελική φάση του Champions League.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours