Πετρου- Νικολαου:ο Δήμαρχος δεν έχει το σθένος

Τελικά το μείζον θέμα που προέκυψε από το σημερινό ΔΣ είναι ποιος άφησε τους καφέδες πάνω στα έδρανα του ΔΣ (λες κ ειναι η πρώτη φορά). Κάποιους Αντιδημαρχοι κ Δημ. Συμβούλοι, και οχι μόνο,όταν έχουν καεί σπίτια, όταν κόσμος έχει χάσει την περουσια του, όταν έχουν καεί περίπου 13.000 στρ. δάσους ασχολούνται με τα …..έδρανα.
Το ότι ο Δήμαρχος δε βρήκε το σθένος να πει μια συγγνώμη για τις ευθύνες που του αναλογούν, σαν προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας του Δήμου, να απαντήσει στα ερωτήματα, που του τέθηκαν, δεν ενδιαφέρει φαίνεται κάποιους. Γιατί δόθηκαν για παραδειγμα κοντά στα 35.000 ευρω για κλαδοτεμαχιστη με τα λεφτά της πολιτικής προστασίας? Σιωπή. Γιατί η ανάθεση για τη μελέτη Δασοπροστασιας εγινε 5 Ιουλιου. Σιωπή.
Για καποιους η Μ. Πρωτοπαππα κ η Δύναμη Δημιουργίας κάνει μόνο show. Αυτό έχουν να απαντήσουν.
Κύριοι show είναι όταν η Δημ. Αρχή κάνει Συμβούλιο για να ευχαριστήσει ο ένας τον άλλον. Show είναι όταν αυτάρεσκα λένε τι καλά που τα κάναμε κ όχι να προβληματιστουν τι έγινε λάθος κ πως μπορεί να βελτιωθεί. Show είναι όταν ολόκληρες περιοχές του Δήμου δεν έχουν νερό κ αναθεματιζουν την κλιματική αλλαγή μόνο ή μας δείχνουν video πως λειτουργεί αφαλάτωση. Show είναι όταν κάνεις είδηση τα αυτονόητα.
Πρέπει δλδ να αισθανόμαστε ευλογημένοι που έχουμε αυτή τη Δημ. Αρχή?
Αυτές τις 3 μέρες προσπαθήσαμε να φανούμε χρήσιμοι κ να βοηθήσουμε, όσο μπορούμε, σε αυτές τις δύσκολες ώρες. Αυτό κάναμε και κάνουμε πάντα. Όπως βοήθησε κ παρά πολύ κόσμος, ανώνυμος, εθελοντές κλπ. Για μας σημαντικό είναι να μπορέσουμε να αφήσουμε κάτι στα παιδιά μας, από αυτά που μας άφησαν οι πρόγονοι μας. Για αυτό θα προσπαθούμε όσο μπορούμε, γιατί το θεωρούμε χρέος μας. Δεν χρειαζόμαστε ευχαριστίες. Για μας η μεγαλύτερη ευχαρίστηση ήταν κ είναι, που βλέπαμε όλα αυτά τα παιδιά από τον τόπο μας, που έτρεξαν κ τρέχουν για να βοηθήσουν σε φωτιές, σε πλημμύρες κλπ. Για μας ευχαριστηση θα είναι να μεταδώσουμε στα νέα παιδιά την αγάπη για τον τόπο τους.
Σαν άτομα κ σαν Δύναμη Δημιουργίας δεν έχουμε σκοπό να περιμένουμε μοιρολατρικα, αυτό που έρχεται. Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε, όσο μπορέσουμε . Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε πολλά να αντιμετωπίσουμε. Η ΠΡΟΛΗΨΗ, όμως θεωρούμε ότι είναι απαραίτητη.

                                                                             Σωτ. Νικολάου
                                                                             Παν. Πέτρου

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours