Λουτρακι:η μαχη των ηρωων

Εικόνες κόλασης αναβίωσαν στο Λουτράκι από την τεράστια φωτιά που ξεκίνησε (17.7.2023) το μεσημέρι στην περιοχή και έχει μετατρέψει ως τώρα σε στάχτη και αποκαΐδια, δένδρα, σπίτια και ό,τι άλλο βρήκε στο πύρινο μανιασμένο διάβα της.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό από τη φωτιά στο Λουτράκι 9 σπίτια είναι καμένα επίσημα λένε οι αρχές, ενώ 28 πολίτες απεγκλωβίστηκαν από τα σπίτια τους.

Πληροφορίες από loutraki365, όμως, ανέφεραν ότι ο αριθμός των καμένων σπιτιών είναι  πολύ μεγαλύτερος, καθώς φτάνει ξεπερνάει τα 30.

Το Λουτράκι βρίσκεται στις φλόγες, καθώς η φωτιά είναι σε εξέλιξη παρά τις τιτάνιες μάχες που δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Και είναι αληθινά τιτάνια και ηρωική η μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες για να τιθασεύσουν την πύρινη λαίλαπα.  

Παλεύουν με όλες τις δυνάμεις δίπλα στις φλόγες, δίπλα στην καυτή ανάσα της φωτιάς για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που καίει το Λουτράκι.

Οι εικόνες που έρχονται από το Λουτράκι αποτυπώνουν την μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών. Παίρνουν μόνο λίγες ανάσες για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους.

Κάθονται για λίγα λεπτά στην πυρωμένη γη και πάλι επιστρέφουν στον πόλεμο με τη φωτιά.

Μα δεν γίνεται να κάνουν αλλιώς. Πρέπει να προστατεύσουν το Λουτράκι από την μανία της φωτιάς.

Μανία. Δεν περιέχει καμιά υπερβολή αυτή η λέξη. Οι εικόνες το δείχνουν με τον πιο εμφατικό και παραστατικό τρόπο.

Η φωτιά καίει τα πάντα. Σπίτια που χρειάστηκαν κόπους μιας ζωής για να στηθούν, χάνονται μέσα σε ελάχιστο χρόνο από τη φωτιά.

Οι άνθρωποι σε απόγνωση. Τρέχουν να γλιτώσουν από τη φωτιά.

Πυκνοί καπνοί έχουν σχηματίσει απειλητικά μαύρα και γκρί σύννεφα και πνίγουν το Λουτράκι.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112 για τις περιοχές Καλαμάκι, Ίσθμια και Παράδεισο με κατεύθυνση προς την Κόρινθο.

«Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε αρχικά στην περιοχή, Καλλιθέα Λουτρακίου και κινείται προς τις περιοχές Καλαμάκι και Αγίους Θεοδώρους», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.

newsit

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours