Ψυχρό μέτωπο φέρνει νέες καταιγίδες το Σαββατοκύριακο-Δειτε προγνωση για Κινεττα και Αγ Θεοδωρους

Καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε στην χώρα μας το επόμενο διήμερο με τις μέγιστες θερμοκρασίες την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο  να φτάνουν ακόμα και τους 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής Ελλάδας .

Σύμφωνα με το meteo24news.com, αιτία για αυτήν την άνοδο της θερμοκρασίας είναι η μεταφορά θερμών αερίων μαζών απο την Αφρική προς την κεντρική Μεσόγειο οι οποίες θα συναντήσουν ψυχρότερες αέριες μάζες που κατηφορίζουν απο την Μαύρη Θάλασσα . Σαν αποτέλεσμα αυτής της ατμοσφαιρικής δομής θα είναι η επικράτηση μελτεμιού στο Αιγαίο με ανέμους που θα φτάσουν, στα νοτιοανατολικά τμήματα του πελάγους ακόμα και τα 7 μποφόρ.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο μας άρθρο το Σαββατοκύριακό φαινεται πάλι κάτι να αλλάζει. Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ψυχρό μέτωπο θα κινηθεί προς την χώρα μας  με αποτέλεσμα την νέα έξαρση της αστάθειας ,το Σαββατοκύριακο , κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας .

Όπως όλα δείχνουν το Σάββατο αλλά και την Κυριακή μπόρες ,βροχές και καταιγίδες , θα σημειωθούν σε περιοχές της Μακεδονίας ,της Θράκης, της Ηπείρου  της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς με τα φαινόμενα να συνοδεύονται κατα τόπους και απο χαλαζοπτώσεις .

Οι άνεμοι θα συνεχίζουν να πνέουν απο βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις φτάνοντας στο Αιγαίο και τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασια θα παρουσιάσει πτώση της τάξεως των 3-4 βαθμών Κελσίου σε σχέση με τις μέγιστες της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Δειτε αναλυτικα για Κινεττα και Αγιους Θεοδωρους

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours