Άννα Βίσση – Αντώνης Ρέμος: Κατάφεραν να πάρουν για μια βραδιά το Ηρώδειο!

Με ποιον διάσημο ξένο καλλιτέχνη θα τραγουδήσει ο Ρέμος – Ποιους άλλους θα δούμε, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, κάτω από την Ακρόπολη

«Δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι μαζί γιατί υπήρχαν κάποιοι λόγοι που δεν μπορώ να τους πω. Ρωτήστε τους υπεύθυνους και το ποιοι αποφασίζουν» δήλωνε εμφατικά ο Αντώνης Ρέμος εξερχόμενος, πέρσι τον Σεπτέμβριο, από το Ηρώδειο, όπου μόλις είχε παρακολουθήσει τη συναυλία του Έρος Ραματσότι με τον οποίο ο Έλληνας τραγουδιστής είχε συνεργαστεί στο παρελθόν και συνδέεται με προσωπική φιλία.
Ο Έρος Ραματσότι στην περσινή του συναυλία στο Ηρώδειο ανέβασε στη σκηνή τον Αντώνη Ρέμος για να πουν μαζί ένα τραγούδι

Ο διακαής πόθος του, ωστόσο, να τραγουδήσει στο Ρωμαϊκό Ωδείο, θα πραγματοποιηθεί τελικά, έστω και με καθυστέρηση, καθώς το αρμόδιο για την παραχώρηση του χώρου Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), ανταποκρίθηκε αυτή τη φορά θετικά στο αίτημά του να πραγματοποιήσει εκεί μια συναυλία, σε μία ημερομηνία μέσα στον Σεπτέμβριο, με τον ίδιο να προτιμά την 13η του μήνα.

Για να ισχυροποιηθεί μάλιστα το αίτημά του ο Αντώνης Ρέμος και η συνεργάτες του κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στην μουσική βραδιά του Ηρωδείου του διάσημου Αμερικανού τραγουδιστή – τραγουδοποιού Μάικλ Μπόλτον.
Ο διάσημος τραγουδιστής Μάικλ Μπόλτον θα είναι ο επίσημος προσκεκλημένος στη συναυλία του Αντώνη Ρέμου στο Ηρώδειο

Όσο για το πρόγραμμα της συναυλίας; Αυτό, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στο ΚΑΣ, θα περιλαμβάνει τραγούδια μεγάλων συνθετών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μίμης Πλέσσας και ο Γιάννης Σπανός. Τώρα για το αν θα ακουστούν επιτυχίες από την προσωπική του δισκογραφία, αυτό, προφανώς δεν αποκλείεται.

Στη σκηνή του Ηρωδείου, όμως, θα ανέβει τον Σεπτέμβριο και ένα ακόμη εξαιρετικά δημοφιλές όνομα του ποπ – λαϊκού ρεπερτορίου. Ο λόγος για την Άννα Βίσση η οποία ζήτησε τον χώρο προκειμένου να πραγματοποιήσει μια φιλανθρωπική συναυλία για τους σκοπούς της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεων Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ)
Η Άννα Βίσση θα τραγουδήσει για πρώτη φορά στο Ηρώδειο, για φιλανθρωπικό σκοπό

Στη δική της περίπτωση, ωστόσο υπήρξε διχογνωμία καθώς η επιτροπή που εξέτασε αρχικά το αίτημα δεν το έκανε δεκτό. Μετά από ένσταση όμως που διατυπώθηκε, τα μέλη του ΚΑΣ έδωσαν τελικά το Ηρώδειο στην τραγουδίστρια.

Να θυμίσουμε πως η Άννα Βίσση είχε προγραμματίσει να δώσει μια αντίστοιχη συναυλία, στον ίδιο χώρο, για τον ίδιο σκοπό, το 2009, η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Η επίσημη αιτία της ακύρωσης ήταν η αδυναμία εύρεσης χορηγών.

Τότε, όπως και αρκετές άλλες φορές στο παρελθόν, είχε ανοίξει μια έντονη συζήτηση σχετικά με τους καλλιτέχνες και το ύφος των παραστάσεων που θα πρέπει να φιλοξενούνται στον κηρυγμένο ως μνημείο ιστορικό χώρο του Ηρωδείου. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο πως κάθε χρόνο τέτοιο καιρό δίνονται σκληρές μάχες από τους εκπροσώπους πλήθους καλλιτεχνών που διεκδικούν μια βραδιά στο Ρωμαϊκό Ωδείο, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, καθώς οι προηγούμενοι καλοκαιρινοί μήνες είναι κλεισμένοι από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Φέτος τα αιτήματα που κατατέθηκαν στην αρμόδια επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του Ελληνικού Φεστιβάλ του Εθνικού Θεάτρου και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ήταν συνολικά 78. Από αυτά το πράσινο φως πήραν οι 40.

Woody_Alen_-_jazz
Ως τζαζ μουσικός θα εμφανιστεί στο Ηρώδειο ο Γούντι Άλεν

Ανάμεσά τους ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης Γούντι Άλεν ο οποίος θα εμφανιστεί ως μουσικός, με την τζαζ μπάντα του, το πρώην μέλος των θρυλικών Led Zeppelin, Ρόμπερτ Πλαντ, οι Έλληνες συνθέτες Γιάννης Μαρκόπουλος, Σταμάτης Σπανουδάκης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Χρήστος Λεοντής, Μίνως Μάτσας και Ευανθία Ρεμπούτσικα, ο Γιώργος Χατζηνάσιος με τον Στέφανο Κορκολή, οι Πυξ Λαξ κ.α.

Παρότι ο κάθε καλλιτέχνης έχει δηλώσει μια προτιμώμενη ημερομηνία, είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν όλοι. Αυτές τις ημέρες οι αρμόδιοι καλούνται να λύσουν τον γρίφο του προγράμματος έτσι ώστε να ανακοινωθούν οι τελικές ημερομηνίες της κάθε παράστασης.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours