19/03/2024

`Τα 2 πέναλτι στον πρώτο γύρο θα με έδιωχναν από την ΑΕΚ»

0

«Καταπέλτης» ήταν ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη τύπου μετά το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, τονίζοντας πως οι «πράσινοι» πήραν δώρα μέσα στη χρονιά.


H AEK έφυγε με το ισόπαλο 0-0 από τη Λεωφόρο, στην προσπάθεια της να πάρει τη νίκη «κορυφής» κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μετά το παιχνίδι – και ειδικότερα στη συνέντευξη τύπου – ο Ματίας Αλμέιδα δεν… μάσησε τα λόγια του και στράφηκε κατά της διαιτησίας, τονίζοντας πως οι «πράσινοι» παίρνουν «δώρα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αργεντινού τεχνικού:

Για το παιχνίδι:

«Ήρθαμε για να κερδίσουμε, ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι, ωραίο και από τους δυο. Είχαμε περισσότερες ευκαιρίες, με συνδυασμούς περισσότερους. Και ο αντίπαλος είχε φάσεις, από στημένες μπάλες. Ήταν ισοδύναμο παιχνίδι. Μου μένει μεγάλη χαρά από το γκρουπ που προπονώ, είμαι περήφανος γι’ αυτό. Οχτώ από τους παίκτες μας δεν ήταν πολύ καλά, δεν μπόρεσαν να κάνουν προπονήσεις. άλλος είχε πόνους στην κοιλιά, άλλος πυρετό αλλά έδωσαν τα πάντα.

Τους έχω ζητήσει να ταυτιστούν με την ιστορία που έχει η ομάδα, το ίδιο προσπαθώ να κάνω κι εγώ. Και μπόρεσα και το ένιωσα και εδώ, όπως και σε άλλα παιχνίδια. Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Είμαστε λίγο ανήσυχοι σε σχέση με τον Ρότα, πραγματικά τρομάξαμε. Αλλά ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου. Μπήκε ο Πινέδα στη θέση του Ρότα, όπου είχε πυρετό μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, είχε και θέμα μυϊκό. Αλλά κάθε παίκτης έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Πραγματικά ξεχωρίζω την περηφάνια που νιώθω για αυτά τα παιδιά. Ειναι προφανές ότι κυνηγούσαμε τη νίκη, αλλά με αυτή τη συμπεριφορά αυτά τα παιδιά θα καταφέρουν πολύ μεγάλα πράγματα».

Για τη διαιτησία:

«Αν κάτσω να δω κάποια παιχνίδια μπορούμε να δούμε κάποια πέναλτι που δεν είναι, κάποια φάουλ που δεν είναι. Έπειτα εγώ δεν είμαι εδώ για να λέω ψέματα στον κόσμο. Και ποτέ δε θα το κάνω. Οπότε ο πρωταθλητής θα είναι αυτός που τους κερδίζει όλους. Κι αν δεν είναι να βγούμε εμείς πρωταθλητές δε θα το αξίζουμε. Λυπάμαι για τα δυο πέναλτι στη Λεωφόρο και ένα άλλο στο προηγούμενο παιχνίδι. Και σήμερα ήταν ένα τραυματισμός που δεν το είδαν ούτε στο VAR, τέσσερα.

Όπως θα είδατε δέχτηκε μια αγκωνιά και αν υπάρχει VAR πως δεν μπορεί να το δει κάποιος στο VAR. Σήμερα θα είχαμε τρεις βαθμούς παραπάνω, γιατί σε εκείνο το παιχνίδι κερδίζαμε. Η μνήμη είναι πολύ κοντή. Εγώ έχω μνήμη, θυμάμαι περισσότερο τα ελαττώματα πράα τα μειονεκτήματά μου. Σήμερα μας ακολούθησαν 3-4 χιλιάδες κόσμος. Θέλουμε σεβασμό και επαναλαμβάνω να κερδίσει ο καλύτερος.

Όπως είπα και πριν τρεις μέρες, άλλες φορές πάει η μπάλα δοκάρι και μπαίνει, άλλες φορές πάει δοκάρι και φεύγει. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης πάντα για τα τελειώματα, αλλά σας είπα ότι οχτώ παίκτες έκαναν ελάχιστα προπόνηση. Σε άλλη χρονική στιγμή αυτή τη σεζόν το πιθανότερο είναι αυτοί οι παίκτες να ξεκουράζονταν. Στα τελειώματα υπήρχαν δύο επεμβάσεις από τον Μπρινιόλι πολύ καλές, όπως είχε και ο δικός μας στην κεφαλιά του Σπόραρ. Μετά αυτό που μας έλειψε ήταν να κανουμε καλύτερες επαφές. Είναι δίκαιη η ισοπαλία, στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που βάζει τα γκολ και δεν μπήκε γκολ.

Για τη διαφορά ημερών ανάμεσα στα παιχνίδια:

«Πιστεύω οτι αυτό το μέρος των πλέι οφ είναι το θέαμα που περιμένει ο κόσμος. Πολλά ντέρμπι σε λίγες μέρες. Είναι το πρόγραμμα έτσι που δεν μπορώ να επέμβω. Είναι περίπλοκο για εμάς τους προπονητές το να μπορέσεις να παρουσιάζεις μια ομάδα δυνατή και ανταγωνιστική. Δεν είναι δικαιολογία αυτό, έτσι είναι το πρόγραμμα και το δεχόμαστε. Παίζουμε όπως είναι το πρόγραμμα. Φύγαμε από το ξενοδοχείο και μας συνόδευσε ο κόσμος με τρόπο καταπληκτικό. Έξτρα δύναμη. Ακόμα έναν ποδοσφαιριστή έχουμε. Και εμείς και οι παίκτες θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Να είναι πρωταθλητής αυτός που παίζει καλύτερα».

Για το αν δημιουργείται βάρος στην ΑΕΚ:

«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τρεις νίκες από εδώ έως το τέλος. Αν είχαμε κερδίσει σήμερα, το ίδιο θα σκεφτόμασταν. Έχω κάνει υπολογισμούς στο μυαλό μου και λέω ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Με βάση τους κανονισμούς ο Παναθηναϊκός είναι μπροστά. Και εμείς θα το παλέψουμε. Σε εμάς απομένουν δύσκολα παιχνίδια και θα δούμε πως θα τελειώσει. Ελπίζω να μην πάρει το πρωτάθλημα μια ομάδα που θα πάρει δώρα».

Για το αν έχει αδικηθεί η ΑΕΚ στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και αν έπρεπε να αποβληθεί ο Μουκουντί:

«Συμφωνώ ότι θα μπορούσαν να τον έχουν αποβάλλει τον Μουκουντί, αλλά έπρεπε να βγει και ο Μπερνάρ για τη φάση με τον Ρότα και να μείνουμε και οι δύο με δέκα. Εγώ θέλω να παίζουν 50-50. Όχι μειονέκτημα, ούτε πλεονέκτημα. Του Μπερνάρ είναι κόκκινη απευθείας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *