Ο «πρίγκιπας» της Αράχωβας ήταν… βασιλιάς της απάτης!

Αν ρωτήσεις κάποιον που τυχαίνει να έχει συναντήσει τον Δημήτρη Φραντζεσκάκη τι ακριβώς επαγγέλλεται αυτός ο κοσμικός και εκκεντρικός τύπος με την πανάκριβη γκαρνταρόμπα και τα dream cars, το πιθανότερο είναι να μην έχει καμία απάντηση. Πρόσωπα, όμως, που έχουν συνεργαστεί μαζί του και επικοινώνησαν με το «ΘΕΜΑ», αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης της σύλληψής του, είπαν ότι ο Δημήτρης Φραντζεσκάκης είναι ένας πανέξυπνος και συνάμα ικανότατος διαμεσολαβητής δανείων με σοβαρές άκρες σε συστημικές τράπεζες και όχι μόνο.

Αυτό ισχυριζόταν και ο ίδιος στα κοσμικά σαλόνια της Αθήνας και στις κοσμικές ταβέρνες της Αράχωβας όπου ζούσε ανενόχλητος τα τελευταία τρία χρόνια, παρότι είχε στην πλάτη του δύο εντάλματα σύλληψης και μια ποινή κάθειρξης έξι ετών. Αλλοι πάλι που τον έχουν συναναστραφεί κάνουν λόγο για έναν γνήσιο bon vivant που ξοδεύει πολλά χρήματα για την καλοπέρασή του και ταυτόχρονα «ταΐζει» πολύ κόσμο.

Για ένα πρόσωπο που είχε ανάγκη να επιδεικνύει τη φανταχτερή ζωή του ακόμη και από τα social media, κάνοντας follow και unfollow γνωστά μοντέλα για να τραβήξει την προσοχή τους και να κερδίσει likes. Καθόταν πάντα στις πρώτες θέσεις των fashion shows, ντυμένος από την κορυφή ως τα νύχια με πανάκριβα συλλεκτικά κομμάτια των οίκων Gucci, Prada, Louis Vuitton, κομμάτια που είναι δύσκολο να βρει κάποιος στην Ελλάδα, ακόμη και στην Ευρώπη. Θρυλείται δε στα κοσμικά στέκια ότι η αξία της γκαρνταρόμπας του μπορεί και να αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ.

prigkipas_araxova
Ο κοσμικός και εκκεντρικός bon vivant Δημήτρης Φραντζεσκάκης ήταν πάντα ντυμένος με πανάκριβα συλλεκτικά κομμάτια διάσημων οίκων μόδας, ενώ θρυλείται ότι η αξία της γκαρνταρόμπας του μπορεί και να αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ. Είχε πάθος με τα πανάκριβα αυτοκίνητα, κάτι όμως που του στοίχισε και την τυχαία σύλληψή του, καθώς την Πρωταπριλιά χτύπησε και εγκατέλειψε ένα αδέσποτο τετράποδο οδηγώντας ένα θηριώδες τζιπ

Ο Δημήτρης Φραντζεσκάκης συνελήφθη την Πρωταπριλιά από αστυνομικούς του Α.Τ. Αράχωβας, οι οποίοι τον έψαχναν έπειτα από καταγγελίες κατοίκων του χωριού που υποστήριζαν πως χτύπησε και εγκατέλειψε ένα αδέσποτο τετράποδο με το θηριώδες τζιπ του, ένα λευκό Mercedes G AMG. Κατά τον έλεγχο διαπίστωσαν ότι εκκρεμούσαν εις βάρος του δύο εντάλματα σύλληψης.

Το πρώτο αφορoύσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία ο Δημήτρης Φραντζεσκάκης είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για «υπεξαίρεση αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση» και το δεύτερο ένταλμα για «πλαστογραφία μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση», για «απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα». Για το συμβάν με τον τραυματισμό του αδέσποτου σκύλου, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην καταγραφή του, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι δεν αντιλήφθηκε πως είχε χτυπήσει το άτυχο ζώο. Συνελήφθη, ωστόσο, και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς βάσει των δύο ανεκτέλεστων ενταλμάτων. Ο εισαγγελέας διέταξε τη μεταφορά του στη φυλακή για να εκτίσει αρχικά την ποινή κάθειρξης των έξι ετών που του είχε επιβληθεί.

Πού να το φανταζόταν ο «πρίγκιπας», όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούσαν φίλοι και γνωστοί, ότι ανήμερα την Πρωταπριλιά και εξαιτίας ενός τυχαίου γεγονότος, θα έπαιρνε τον δρόμο για κάποιο από τα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας. Μια εξέλιξη που δεν θα μπορούσε να προβλέψει ούτε στον χειρότερό του εφιάλτη και η οποία έδωσε αφορμή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της πολυτάραχης ζωή του που περιλαμβάνει απίθανα περιστατικά. Ο γιος του, πάντως, Ηλίας Φραντζεσκάκης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε, μας είπε ότι η οικογένειά του δεν έχει βλάψει ποτέ κανέναν και πως υπάρχουν και οι haters που τους έχουν βάλει στο μάτι. «Είμαστε κανονικοί άνθρωποι, απλώς περνάμε ωραία τη ζωή μας και αυτό ενοχλεί», πρόσθεσε ο Ηλίας Φραντζεσκάκης.

Η ληστεία με το καλάσνικοφ

Πριν από περίπου 14 χρόνια, συγκεκριμένα στις αρχές Απριλίου 2009, η ειδησεογραφία εκείνων των ημερών επισκιάζεται από ένα σοβαρό περιστατικό που λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχείο «Intercontinental». Ληστές εισβάλλουν στην καφετέρια του ξενοδοχείου και αποσπούν από έναν άνδρα δύο τσάντες με χρήματα και κοσμήματα μεγάλης αξίας. Οι ληστές που φορούσαν κράνη, αποχωρώντας τραυματίζουν στο κεφάλι μια σερβιτόρα, χτυπώντας την με το υποκόπανο ενός καλάσνικοφ. Θύμα της ληστείας, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής σε έγκριτα μέσα ενημέρωσης, είναι ο Δημήτρης Φραντζεσκάκης, ο επιχειρηματίας που είχε πυροβοληθεί στο Θησείο από τον τότε διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κυψέλης με τον οποίο φέρεται να είχε προσωπικές διαφορές.

Ο Φραντζεσκάκης, σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα, βρισκόταν στο «Intecontinental» προκειμένου να συμμετάσχει σε πλειστηριασμό αυτοκινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο τσάντες περιείχαν 100.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ οι ληστές τού απέσπασαν ένα πανάκριβο ρολόι που φορούσε, τα κοσμήματά του και το ρολόι που φορούσε ο συνεργάτης του.

Οι ληστές δεν ενόχλησαν κάποιον άλλον παρευρισκόμενο στο μπαρ του ξενοδοχείου παρά μόνο τον Φραντζεσκάκη και τον συνεργάτη του, κάτι που μαρτυρά πως στόχος τους ήταν ο πρώτος και πιθανότατα γνώριζαν τι περιείχαν οι δύο μαύρες τσάντες που είχε μαζί του. Οσο για το περιστατικό του Θησείου, έναν μήνα πριν από τη ληστεία στο «Intercontinental» το όνομα Δημήτρης Φραντζεσκάκης είχε απασχολήσει ξανά την επικαιρότητα κι αυτό διότι είχε δεχθεί δύο σφαίρες στο στήθος από τον τότε διοικητή του Α.Τ. Κυψέλης.

Οι δύο άνδρες φέρονται να ήταν στενοί φίλοι. Ο αστυνομικός, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, λάμβανε φαρμακευτική αγωγή και του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο. Οταν επέστρεψε όμως στην υπηρεσία του και παρέλαβε το όπλο, πήγε στην καφετέρια που διατηρούσε τότε ο κ. Φραντζεσκάκης και τον πυροβόλησε δύο φορές για άγνωστο λόγο. Εικάζεται ότι οι δυο τους είχαν προσωπικές διαφορές από το παρελθόν.

prigkipas_araxova__2_

Εναν χρόνο μετά, συγκεκριμένα στις 30/12/2010 και ώρα 12.40, ο Δημήτρης Φραντζεσκάκης καταφεύγει στις αστυνομικές αρχές για να καταγγείλει ότι μία ώρα νωρίτερα κι ενώ βρισκόταν στο κατάστημα «Grand Palais» επί της οδού Αμερικής, ένας άγνωστος δράστης κατάφερε, χωρίς να γίνει αντιληπτός, να αφαιρέσει από τον ίδιο μια μαύρη τσάντα που περιείχε δύο τραπεζικές επιταγές αξίας 10.000 ευρώ η καθεμία, σε διαταγή του γιου του Ηλία Φραντζεσκάκη, μια δεσμίδα των 5.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50 και μια ακόμη δεσμίδα των 5.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και ένα κινητό τηλέφωνο HTC.

Ωστόσο ο «πρίγκιπας της Αράχωβας» είχε πέσει και για τρίτη φορά θύμα ληστείας, όπως τουλάχιστον ο ίδιος είχε καταγγείλει στις Αρχές. Τρεις άγνωστοι άνδρες που είχαν καλυμμένα με full face τα πρόσωπά τους, του είχαν στήσει ενέδρα έξω από το σπίτι του. Εκείνος είχε μόλις σταθμεύσει τη χρυσαφί BMW του όταν ο ένας εκ των τριών δραστών με την απειλή όπλου τού αφαίρεσε 300 ευρώ, ενώ ο δεύτερος δράστης άρπαξε την κόκκινη δερμάτινη τσάντα του που, μεταξύ άλλων, περιείχε ένα χρυσό στυλό μάρκας Dupont, μια πένα της ίδιας μάρκας χρώματος ελεκτρίκ καθώς κι άλλα αντικείμενα και έγγραφα συνολικής αξίας 15.000 ευρώ.

Κατά δήλωση του Δημήτρη Φραντζεσκάκη, ο πρώτος δράστης φεύγοντας του έδωσε ένα σημείωμα σε φάκελο αλληλογραφίας, στο οποίο αναγραφόταν ο τραπεζικός λογαριασμός ενός συγγενούς του, ζητώντας από τον επιχειρηματία να καταθέσει 200.000 ευρώ. Ο κ. Φραντζεσκάκης υπέδειξε στις αστυνομικές αρχές ως ηθικό αυτουργό της ληστείας ένα τέταρτο πρόσωπο, από το οποίο, όπως είπε, είχε πέσει θύμα εκβίασης και απειλών τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται ότι ο Φραντζεσκάκης είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν, στο Καπανδρίτι, για παράβαση του άρθρου 398 Π.Κ. και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 137 ημερών.

Υπεξαίρεση πανάκριβων αυτοκινήτων

Ο Δημήτρης Φραντζεσκάκης είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν από εταιρεία ενοικίασης και χρονομίσθωσης Ι.Χ. για υπεξαίρεση πολυτελών αυτοκινήτων, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μισθώσει και είτε αρνούνταν να τα παραδώσει είτε να καταβάλει τα μηνιαία μισθώματα.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours