Αρκετά με τη μαυρίλα, ο στόχος του νταμπλ είναι εδώ για την ΑΕΚ!

Ηταν μια (ακόμα) δοκιμασία για την ΑΕΚ. Μια ομάδα που ψάχνει να βρει τις σταθερές της, έφτανε ένα κακό αποτέλεσμα για να τη θέσει σε δοκιμασία. Από το βράδυ της Κυριακής και την ήττα από τον Ολυμπιακό, η κατάσταση θυμίζει «κηδεία». Μαυρίλα και απογοήτευση, θαρρείς και χάθηκαν τα πάντα. Ωστόσο, εάν δει κάποιος καθαρά την κατάσταση, απαλλαγμένος από συναισθηματικά ξεσπάσματα, θα κατανοήσει πως όχι μόνο δεν χάθηκε τίποτε, αλλά τώρα είναι τα σπουδαία.

πηγη

Για να κλείσει μια και καλή η ιστορία της Κυριακής. Η ΑΕΚ έπαιξε με ποδοσφαιρική αφέλεια. Φάνηκε να «τζογάρει» αγωνιστικά, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος. Ηταν πολύ ξεκάθαρο, πως ακόμα και μετά την στραβοκλωτσιά του Μουκουντί που έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ είχε 40’ και τεράστια ανωτερότητα που έδειχναν τα προηγούμενα 50’ που είχαν παίξει οι δύο αντίπαλοι, για να μη βγει ηττημένη από το γήπεδο (αν και πιστεύω πως θα το είχε γυρίσει, εδώ θα έβαζε φωτιά εάν μείωνε με την κεφαλιά του Μουκουντί στο 80φεύγα).

Βέβαια, εύκολα να το λες εκτός γηπέδου και μακριά από την ένταση ενός ντέρμπι. Ετσι κι αλλιώς, όποιος έχει βρεθεί στην «OPAP Arena», μπορεί να επιβεβαιώσει πως είναι γήπεδο που σε παρασέρνει με την ενέργεια που βγάζει. Ακόμα και ματς σούπα, μπορεί να τα βλέπεις θαρρείς και η μπάλα παίζεται πάνω κάτω. Ελειψε το καθαρό μυαλό, το εκμεταλλεύθηκε ο Ολυμπιακός με τα μοιράσματα του σούπερ Φορτούνη, το ματς χάλασε. Θα μπορούσε να γίνει χειρότερο εάν δεν είχε αποβληθεί ο Μπιελ, καθώς η ΑΕΚ έμοιαζε χαμένη.

Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου 

Αναρωτιέμαι βέβαια: πίστευε κάποιος εντός κι εκτός ΑΕΚ πως δεν θα ερχόταν η στιγμή που κάποια ομάδα θα άνοιγε πρώτη το σκορ στη Νέα Φιλαδέλφεια; Υπήρχε σκέψη σε κάποιους πως όλα πάντα θα πήγαιναν πρίμα και δεν θα υπήρχε κακό σενάριο; Συνολικά, πιστεύω πως η ΑΕΚ πήγε το ματς στο ροντέο και όπως ξέρετε όλοι, τέτοιες καταστάσεις ευνοούν σε ένα ματς τη χειρότερη ομάδα. Την Κυριακή αυτή ήταν ο Ολυμπιακός, αλλά η ΑΕΚ του έστρωνε βουτυράκι στο ψωμί.
 
Αλλά για να το κλείσουμε κιόλας. Και τι έγινε που έχασε η ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό; Από ποιον θα μπορούσε να χάσει δηλαδή στη Νέα Φιλαδέλφεια; Ενοχλεί, δεν αρέσει, αλλά αυτό ήταν το λογικό. Κάποια στιγμή, το σερί νικών θα έσπαγε και αυτό θα γινόταν σε κάποιο από τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ούτε το τέλος του κόσμου ήρθε, ούτε έγινε κάνα κοσμοϊστορικό γεγονός. Και η ΑΕΚ είχε πετύχει την πρώτη νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Καραϊσκάκης» και κανείς δεν το θυμάται. Αρα, φρέσκα κουλούρια.

Η ΑΕΚ με τον τρόπο της

Ειδικά τώρα μάλιστα, που ο… κουλουράς είναι γεμάτος. Κλήρωση πλέι οφ που ανεβάζει στον… θεό τον πήχη δυσκολίας. Πρώτα Παναθηναϊκός στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Υπάρχει σίγουρα το ρητό, πως όλοι παίζουν με όλους σε μια κλειστή διαδικασία δέκα αγώνων. Αλλά η σειρά, ειδικά σε αυτήν τη χρονική συγκυρία, παίζει το ρόλο της. Η ΑΕΚ θέλει έξι βαθμούς για να γίνει ακλόνητο φαβορί, τέσσερις για να χαμογελά, τρεις για να ελπίζει, δύο για να ζει, μηδέν για να ψάχνει οξυγόνο.
Είναι φανερό, το έχουμε κατανοήσει πλέον έπειτα από μεγάλο διάστημα γνωριμίας με τον Αλμέιδα, πως η ΑΕΚ δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις βασικές ποδοσφαιρικές αρχές της. Από το ξεκίνημα αυτής της σεζόν, καταθέτει μια συγκεκριμένη ποδοσφαιρική πρόταση. Με αυτήν θα ζήσει και θα θριαμβεύσει ή θα «πεθάνει» αγωνιστικά και θα αποτύχει. Αλλά ήδη, ο κόσμος της αισθάνεται ενθουσιασμένος από όσα βλέπει και επαναφέρουν τον σύλλογο στο δικό του dna.

Αρα, η ΑΕΚ θα πάει να παίξει όλα τα παιχνίδια για να τα νικήσει. Με ορμή, πάθος, ενθουσιασμό. Δεν θα ψάξει το αποτέλεσμα με σκοπιμότητα, θα μπει για να κάνει το παιχνίδι της και όπου βγει. Αλλά πιστεύω, πως αυτό είναι και το σημείο που πρέπει να ποντάρει. Δηλαδή, δεν έχει κανένα νόημα να επιχειρήσει να πάρει κάτι από τον τρόπο παιχνιδιού του ανταγωνισμού. Η ΑΕΚ εντυπωσίαζε επί 26 αγωνιστικές, η ΑΕΚ αποτελεί την πιο θεαματική και καλή ομάδα για τους περισσότερους, η ΑΕΚ έχει τον τρόπο να βρει όλες τις λύσεις και τώρα.

Πρώτη φορά τόσο γεμάτη

Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να αλλάξει η ΑΕΚ στο παιχνίδι της; Δεδομένα. Είναι μια πολύ νέα ομάδα, που ακόμα ψάχνει όλες τις σταθερές της. Δεν είναι κακό αυτό. Να προβληματίζεσαι, να ψάχνεσαι, να ψάχνεις πάντα το καλύτερο. Και ειδικά σε αυτήν τη φάση, όπου για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της σεζόν, η ΑΕΚ μπορεί να έχει διαθέσιμο το σύνολο του έμψυχου δυναμικού της. Πολλές και καλές επιλογές, που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες όσο πλησιάζουμε στα συνεχόμενα ματς και θα «τεντώσουν» οι ομάδες.

Μέχρι τότε, θα έλεγα πως είναι μια καλή χρονική στιγμή να επιστρέψουν στις βασικές επιλογές του Αλμέιδα παίκτες που είτε δεν κρίθηκαν έτοιμοι στο ξεκίνημα της σεζόν, είτε έχασαν τις θέσεις τους λόγω τραυματισμών. Ο Αργεντινός ξέρει καλά. Βλέπει τους παίκτες, έχει τις μετρήσεις, ξέρει σε ποιους και πόσο πρέπει να εμπιστευθεί την ΑΕΚ. Οσα έχει πετύχει ήδη, είναι άκρως σημαντικά για να πειστούν όλοι, πως ξέρει καλά τι κάνει. Αρα, τα σπουδαία είναι μπροστά.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours