Ολυμπιακός: Χάνει απ’ την ΑΕΚ σε δύο εβδομάδες; Αποχαιρετά τη σεζόν με την ουρά στα σκέλια!

Στην προπαγάνδα ο Ολυμπιακός παίρνει Champions League, στην ουσία των πραγμάτων αν ηττηθεί από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ολοκληρώνεται η απόλυτη αποτυχία: Μένει με άδεια χέρια ακόμη κι αναφορικά με τη 2η θέση και στα πλέι οφ θα έχει ρόλο ρυθμιστή.

Η ενέργεια και η δύναμη του λιμανιού, έχουν επικεντρωθεί στο να ωθήσουν την κοινή γνώμη προς την κατεύθυνση που τους βολεύει. Προσπαθώντας να πείσουν πως αδικήθηκαν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Από το διαιτητή, την τύχη, την κυβέρνηση, τον Μπάιντεν, τον Θεό. Απόλυτη θυματοποίηση του θύτη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για να μην ασχοληθεί κανείς με την μία και μόνη ουσία. 

Σε ένα ντέρμπι, στην έδρα του, ο Ολυμπιακός έπαιζε την ύπαρξή του στο πρωτάθλημα. Ήθελε μόνο νίκη για να έχει ελπίδες να ανατρέψει την κατάσταση στην κορυφή. Τί έγινε στο ματς; 0-0. Ακόμη και οι ευκαιρίες που έχασε η ομάδα του λιμανιού, δείχνουν πως δεν άντεξαν το βάρος της ευθύνης. Η καρδιά του πρωταθλητή μαράθηκε. Διότι δεν ήταν εκεί αυτοί που τόσα χρόνια τα έκριναν όλα όταν υπήρχε ατυχία, αστοχία, ανικανότητα όπως προχθές. 

Πλέον τι μένει στον Ολυμπιακό; Η ρεβάνς κυπέλλου με την ΑΕΚ όπου πρέπει να ανατρέψει το εις βάρος του 3-0. Αλλιώς, πάει το κύπελλο. Στη συνέχεια δύο ακόμη ματς πρωταθλήματος πριν τα Play Offs. Λεβαδειακός εντός και ΑΕΚ εκτός. 

Ειδικά το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν είναι απλά κομβικό για τον Ολυμπιακό. Σε περίπτωση νίκης του, τον κρατά… ζωντανό κυνηγώντας τη μεγάλη ανατροπή. Σε περίπτωση ισοπαλίας, κυνηγά θαύμα απέναντι σε δύο ομάδες πάνω απ’ αυτόν. Αν χάσει; Χάθηκε. Τελείωσε πριν τα Play Offs. 

Όχι μόνο απ’ τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Δεν θα έχει καμία ελπίδα ουσιαστικά, ούτε για τη 2η θέση. Που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Η ομάδα της επένδυσης, εκείνη που έχει… ξεφύγει απ’ τα ελληνικά δεδομένα, σε 13 μέρες από τώρα είναι πολύ πιθανό να είναι απλά περιφερόμενη στο έξτρα πρωτάθλημα, περιμένοντας να περάσουν τα ματς να φύγουν οι πάντες για διακοπές. 

Η μοναδική αλήθεια για τον Ολυμπιακό είναι ακριβώς αυτή. Οδεύει ολοταχώς προς την απόλυτη καταστροφή μιας τραγικής σεζόν. Αγωνιστικά και ηθικά. Γιατί η αντιμετώπιση που έχουν επιλέξει στο λιμάνι, δεν είναι η αναγνώριση της πραγματικότητας μπας και δεν επαναλάβουν τα ίδια λάθη για τις επόμενες σεζόν. Προτιμούν να κλαίγονται νυχθημερόν για τη διαιτησία, την ΕΠΟ, την κυβέρνηση και όσους πρέπει να «πουλήσουν» πως τους αδικούν. 

Μπας και γλιτώσουν έτσι την αυτοκριτική, αλλά πολύ περισσότερο την κριτική του κόσμου. Όσοι ξένοι διαιτητές κι αν αναφερθούν, όσες επιστολές κι αν στείλουν στην UEFA και στην ΕΠΟ, όσες ανακοινώσεις κι αν βγάλουν, όσες «επιθέσεις» κι αν κάνουν στελέχη που λειτουργούν ως προστασία του ιδιοκτήτη κι όχι του Ολυμπιακού, η ουσία της σεζόν είναι μία και ποδοσφαιρική: 

Χάνει ο Ολυμπιακός απ’ την ΑΕΚ σε δύο εβδομάδες; Αποχαιρετά τη σεζόν με την ουρά στα σκέλια. Απόλυτα φυσιολογικά και ποδοσφαιρικά. Πνιγμένος συγχρόνως στην ίδια την τοξικότητα που «ποτίζει» το άθλημα. Και απέναντι σε ποιον θα κυνηγήσει την υπέρβαση σε 13 μέρες; Απέναντι στην ομάδα που έχει 100% στο γήπεδο της και ισοπεδώνει τους πάντες. 

πηγη

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours