«Μετρήθηκαν» στην OPAP Arena και η ποδοσφαιρο-μεζούρα έγραψε «τριάρα»!

Ο Βασίλης Βέργης γράφει γιατί το ποδόσφαιρο ΑΠΟΘΕΩΣΕ την ΑΕΚ και τιμώρησε τον Ολυμπιακό.Ενδιαφέρουσα υπόθεση η «επικοινωνία». Μπορεί κάποιες φορές να υποκαταστήσει την αλήθεια. Στο τέλος όμως παίρνει τη θέση που της αξίζει: πίσω από την πραγματικότητα

Από το απόγευμα της Κυριακής η ΑΕΚ βρέθηκε απολογούμενη στον τοίχο και έφαγε τόνους «λάσπης». Προσοχή: δεν αναφέρομαι στο αναμφισβήτητο δικαίωμα του Ατρόμητου και των συναγωνιστών της για τον τίτλο -Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού- να διεκδικήσουν στην αθλητική δικαιοσύνη τη δυνατότητα διεξαγωγής του ματς και όχι κατακύρωσής του υπέρ της Ένωσης. Το προφανές είναι αυτό, για κάθε ομάδα.

Ταυτόχρονα ο Αλμέιδα, σα να μην έδινε δεκάρα για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα εις βάρος της ομάδας του, αποφάσισε 11αδα με ουσιαστικά μόλις 4 βασικούς: Χατζησαφί, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Λιβάι. Και ο Μίτσελ, βέβαια, είχε αλλαγές, και κυρίως την κομβική απουσία του Χάμες. Όμως ο κόουτς της ΑΕΚ ήταν σα να μη λογάριαζε πως απέναντί του ήταν ο Ολυμπιακός. Σα να φώναζε ότι επειδή πρόκειται για ματς κυπέλλου, είτε με Ολυμπιακό είτε με Λαμία το ίδιο θα έπραττε.Τι «εισέπραξε»; Ο… αναπληρωματικός Τσούμπερ πίεσε ψηλά, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βρουσάι, έδωσε την ασίστ και ο Λιβάι 1-0 στο 3’.

Ο… αναπληρωματικός Τσούμπερ τρέλανε με «ποδιά» τον Ντόη, δημιούργησε τις προϋποθέσεις και η ατυχία του Σαμασέκου έφερε στο 27’ το 2-0 για την ΑΕΚ. Ο Μίτσελ χαρακτήρισε «καταστροφικό» το α’ ημίχρονο για την ομάδα του. Η θύρα 7 του απάντησε ότι «είναι η ώρα να φύγεις». Ο Ολυμπιακός πάει να σπάσει φέτος κάθε ρεκόρ αλλαγής προπονητή αφού φαίνεται πως ετοιμάζεται… για τον επόμενο!Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το ντέρμπι όπως το άρχισε, όπως το άξιζε: με το πέναλτι -3-0 του Λιβάι Γκαρσία. Ο Γκατσίνοβιτς «τρέλανε» τον Ντόη, ο Νταμπάνοβιτς ήταν ο μόνος άνθρωπος που δεν είδε το καθαρό πέναλτι. Τον έσωσε ο var και η ΑΕΚ πήρε στο 103’ αυτό που δικαιούταν στο μάξιμουμ.Η Ενωση απέδειξε γιατί όλος ο κανονικός φίλαθλος κόσμος την θεωρεί την πληρέστερη ομάδα στην Ελλάδα και ο Ολυμπιακός γιατί με αυτό το… κάτι σαν άμυνα δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Οι ερυθρόλευκοι μπορούν να τα έχουν με την ατυχία τους για το αυτογκόλ και τα δύο δοκάρια του Γκάρι (βεβαίως ένα δοκάρι είχε και ο Μάνταλος), όμως ο τρόπος που δέχτηκαν το 1-0 και ο τρόπος που παραχώρησαν το πέναλτι-αποκλεισμό στην τελευταία φάση του ματς καταδεικνύουν του λόγου το αληθές για την ανασταλτική τραγωδία τους.Είπαμε: Η «επικοινωνία» και ο «ντόρος» μπορούν να υπερισχύσουν για λίγο καιρό. Στο τέλος όμως απλά υποκλίνονται στο ποδόσφαιρο!

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours