Αν δεν χιονίσει, θα βρέξει…η μαχη των μετεωρολογων

Με άνοδο της θερμοκρασίας σήμερα που θα φτάσει στην Αττική έως και τους 14 βαθμούς Κελσίου θα οδεύσουμε προς το Σαββατοκύριακο, όπου ο καιρός αναμένεται να αλλάξει ριζικά με ισχυρές βροχοπτώσεις, τσουχτερό κρύο και χιόνια.

Την κακοκαιρία που προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα αναμενόταν από την Παρασκευή, όμως σύμφωνα με τους μετεωρολόγους έχει μετατοπιστεί μέσα στις ημέρες του Σαββατοκύριακου με την πιο δύσκολη ημέρα – και για την Αττική – την Κυριακή.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος και η Χριστίνα Ρήγου στην πρόγνωσή τους αναφέρουν ότι υπάρχει σημαντική υποψηφιότητα τα βόρεια προάστια της Αττικής να δουν χιόνι την Κυριακή, υπογραμμίζοντας οτι είναι ακόμη πολύ νωρίς για ασφαλή πρόγνωση. Σίγουρα, ο υδράργυρος θα έχει υποχωρήσει αρκετά με το τσουχτερό κρύο να γίνεται αισθητό.

Αντικρούοντας τις προβλέψεις για χιόνια στα βόρεια προάστια της Αττικής την Παρασκευή και το Σάββατο, ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος εκτιμάει ότι μόνο χιόνια δεν θα δούμε στην Αττική, αντιθέτως τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου η θερμοκρασία δείχνει να ανεβαίνει, αγγίζοντας τοπικά έως και τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως στην Πάρνηθα και την Πεντέλη έχει ήδη χιονίσει, ενώ χθες η θερμοκρασία στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας πλησίασε τους -11 βαθμούς Κελσίου.

5794882
5794884
5794881
5794828

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *