Πατέρας βίαζε τον 4χρονο γιο του – Συμμετείχε και η γιαγιά του

Δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους όσα αποκαλύφθηκαν από την υπόθεση βιασμού ενός 4χρονου, στη Βόρεια Ελλάδα, από την εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου. 

Ο 38χρονος, γιος ιερέα, κατηγορείται ότι βίαζε κατ’ εξακολούθηση τον γιο του, πριν καν κλείσει τα 4 χρόνια του, με τη γιαγιά, δηλαδή την πρεσβυτέρα, να συμμετέχει στη φρικτή πράξη.

Η αποκάλυψη της φρίκης

«Ο 4χρονος είπε ότι δεν ήθελε να πάει σχολείο, γιατί πήγαινε να τον πάρει ο πατέρας του και ύστερα πήγαιναν στο δικό του το σπίτι. Εξήγησε ότι δεν ήθελε να πηγαίνει εκεί, γιατί όπως είπε, ο μπαμπάς και η γιαγιά του τον χτυπούσαν και έδειξε τα σημεία.

»Στο πρόσωπο, το κεφάλι, τα μπούτια και στα γεννητικά όργανα. Τα ‘παιχνίδια’, όπως είπε, που έπαιζαν με τον μπαμπά και τη γιαγιά, τα οποία τον φόβιζαν και δεν του άρεσαν», αναφέρει ο ψυχολόγος που εξέτασε το αγοράκι»

«Μου τον έφερε, άρχισε να κλαίει, αισθανόταν βρώμικος, άλλο παιδί», αναφέρει η μητέρα του 4χρονου

Σοκάρει η κατάθεση του παιδιού

Η μητέρα του αγοριού, αντικρίζοντας το παιδί της σε αυτήν την κατάσταση απευθύνθηκε αμέσως στις Αρχές.

Χρειάστηκαν αρκετές συνεδρίες με ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό, ώστε το παιδί να “ξεκλειδώσει” και να περιγράψει στους ειδικούς τα όσα φέρεται να βίωσε στα χέρια του πατέρα και της γιαγιάς του. 

Ψυχολόγος: Θέλεις να πας στο σπίτι του μπαμπά;

Παιδί: Όχι, με μαλώνει. «Παιδί κακό», με έλεγε.

Ψυχολόγος: Ξέρεις τι είναι αυτό; (σ.σ. του δείχνουν φωτογραφία ανδρικού μορίου)

Παιδί: Αυτό είναι «βίδα». Αυτή είναι μικρή «βίδα» και αυτή είναι μεγάλη «βίδα». Ο μπαμπάς με πόνεσε με τη «βίδα». Στο σχολείο δε θέλω να ξαναπάω, γιατί θα με πάρει ο μπαμπάς. Δεν θέλω να ξαναπαίξω τέτοια παιχνίδια.

Ψυχολόγος: Σε μαλώνει ο μπαμπάς;

Παιδί: Μου έδωσε σφαλιάρα. Ο μπαμπάς έδινε σφαλιάρες στη γιαγιά, όταν παίζαμε «κλέφτες και αστυνόμοι».

Όσα περιέγραψε στην κοινωνική λειτουργό

Η φρίκη στην περιγραφή του παιδιού, δεν έχει τέλος. Στην κοινωνική λειτουργό που τον εξέτασε, περιέγραψε σοκαριστικές σκηνές, με τον πατέρα να φέρεται να τον ανεβάζει όρθιο και γυμνό πάνω στη λεκάνη της τουαλέτας.

«Το παιδί με οδήγησε στην τουαλέτα. Μου ζήτησε βοήθεια να ανέβει, τοποθετώντας τα πόδια του στη λεκάνη και είπε ότι έτσι τον ανέβαζε και ο μπαμπάς του. Άλλη στιγμή, το παιδί έκατσε με τα γόνατά του σε μια μικρή παιδική καρέκλα με ρόδες, ακουμπώντας την κοιλιά του στην πλάτη της.

»Ύστερα ακούμπησε το χέρι του στα γεννητικά του όργανα τρίβοντάς τα έντονα και επαναλαμβανόμενα. ‘Έτσι με έκανε ο μπαμπάς’, είπε. Ρωτήθηκε αν φορούσε ρούχα και απάντησε αρνητικά. Σε άλλη περίπτωση, ζήτησε να παίξει με ένα ψαλίδι, έκοψε σε λωρίδες ένα χαρτί και περιέγραψε ότι ‘ο μπαμπάς με ψαλίδι έκοψε το παντελόνι μου’».

Ο εισαγγελέας, στον οποίο απευθύνθηκε η μητέρα του, ζήτησε το παιδί να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

«Είχε κλειστεί στον εαυτό του, στον ιατροδικαστή δεν ήθελε να τον αγγίξει, το τραυμάτισαν το παιδί μου, πώς μπόρεσαν;».

Φως στο περιστατικό ρίχνει και η έκθεση πραγματογνωμοσύνης για τον ανήλικο:

«Ο 4χρονος περιέγραψε τα ‘παιχνίδια’ που έπαιζαν με τη γιαγιά και τον μπαμπά, που δεν του αρέσουν και τον φόβιζαν. Έδειξε με χρήση σελοτέιπ που βρήκε στο γραφείο, πώς του έδεναν τα χέρια και τα πόδια επειδή ήταν ‘κακό παιδί’ και ότι του έβαζαν κολλητική ταινία στο στόμα για να μην φωνάζει.

»Ο ανήλικος ζήτησε επίσης μια πλαστική σακούλα από αυτές που είχαμε στο γραφείο για τους κάδους απορριμμάτων, την άνοιξε, την φούσκωσε με το στόμα, την πέρασε στο κεφάλι του και μετά την έκλεισε γύρω από τον λαιμό του.

»Ο 4χρονος ανέφερε την φράση ‘κόκκινο κραγιόν’ κι έδειξε ότι ήταν πάνω σε συγκεκριμένο σημείο του σώματός του. Περιέγραψε ότι η γιαγιά το έβαλε εκεί με τα χείλη της».

Σε βάρος του πατέρα και της πρεσβυτέρας έχει ασκηθεί δίωξη και αναμένεται σύντομα να συλληφθούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *