Survivor All Star: Τα δραματικά μονόπρακτα της «πείνας» των 5.000 ευρώ

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι περνάμε δύσκολα, ότι το Survivor δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα ζήσαμε στις προηγούμενες σεζόν». Αυτή ήταν η επωδός όλων των παικτών στο χθεσινό επεισόδιο του Survivor All Star μετά το τέλος του αγωνίσματος επάθλου, όπου οι Μαχητές έμειναν για ακόμα μια φορά ηττημένι και νηστικοί, μετά και τον πρώτο αγώνα, όπου υπήρχε έπαθλο προμηθειών.

Φαίνεται όντως πως είναι ακόμα πιο δύσκολες αυτές οι πρώτες ημέρες στο φετινό Survivor, σε σχέση με τις προηγούμενες 5 σεζόν, με τη Μαριαλένα Ρουμελιώτη να αναφέρει πως δεν υπάρχουν προμήθειες, επομένως οι Μαχητές μένουν μόνο με τις καρύδες. Κι οι Διάσημοι έχουν κρατήσει μια μικρή ποσότητα από φακές, την οποία θα τη χρησιμοποιήσουν όταν φτάσουν στο μη περαιτέρω.

Αναμφίβολα, η πείνα σε κάνει να χάνεις το μυαλό σου, να παραφέρεσαι, να μην έχεις γενικά μια καθαρή αντίληψη των πραγμάτων και να έχεις φυσικά ξεσπάσματα ή και ακραία αντίθετες αντιδράσεις. Κι όσοι δεν έχουμε βρεθεί σε αυτή τη συνθήκη, μάλλον δε θα καταλάβουμε ποτέ τι είναι αυτό που βιώνουν οι παίκτες στο ριάλιτι.

Η κατανόηση πάντα θα υπάρχει. Αλλά, για μισό λεπτό, για να μην τρελαθούμε και τελείως, με τη θέλησή τους δεν είναι εκεί; Γι΄αυτό δεν αμείβονται με 5.000 ευρώ ο καθένας; Δεν έχουν ξαναζήσει κάτι αντίστοιχο στις περασμένες σεζόν που συμμετείχαν; Έχουν. Άρα, γιατί να τους λυπηθούμε; Πολύ περισσότερο δε, τους παίκτες που ήταν στην τελευταία σεζόν του Survivor, άρα μέχρι πριν μερικούς μήνες ήταν στον Άγιο Δομίνικο, και επέλεξαν, μπαίνοντας στο ριάλιτι, να μη δώσουν χρόνο στο σώμα τους να επανέλθει και να πάρει τα πάνω του.

Όταν ακούει κάποιος για Survivor All Star, αντιλαμβάνεται ότι θα πρόκειται για ένα ακόμα πιο σκληρό ριάλιτι, όπου θα είναι και πιο απαιτητικοί οι αγώνες. Οι παίκτες που το έχουν ζήσει και το ξέρουν από πρώτο χέρι, δεν μπόρεσαν να το αντιληφθούν;

Επομένως, όλα αυτά τα δάκρυα και η επίκληση στο συναίσθημα ως προς τον θεατή, μάλλον αδιάφορα περνάνε. Ακούγεται κυνικό και εξίσου σκληρό, αλλά αυτοί οι 26 άνθρωποι αποδέχτηκαν να γίνουν μέρος ενός θεάματος. Και ζούμε σε μια εποχή όπου τα θεάματα γίνονται όλο και πιο απαιτητικά. Στον αθλητισμό βλέπουμε να αυξάνονται συνεχώς οι αγώνες και οι ποδοσφαιριστές να παίζουν 50-60 ματς το χρόνο με τέρμα τα γκάζια.

Σε μια εποχή υπερπληθώρας επιλογών θεάματος, ο θεατής δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να αλλάξει κανάλι, για να παρατήσει αυτό που βλέπει και να πάει αλλού. Είναι απόλυτα απαιτητικός, θέλει να βρίσκεται συνεχώς σε ένταση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *