Το εθιμο της ΝΤΡΕΔΟΥΡΑΣ από τον Σύλλογο γυναικών Αγίων Θεοδώρων

πηγη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή της Ντρεδουρας από το σύλλογο γυναικών Αγίων Θεοδώρων την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα των ΚΑΠΗ.

 Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα των ΚΑΠΗ και ειχε την ευκαιρία να δοκιμάσει το παραδοσιακό γλυκό καθώς επίσης και άλλα γλυκίσματα και αναψυκτικά που προσέφεραν απλόχερα οι γυναίκες του δραστήριου συλλόγου.

Παρούσα στην εκδήλωση η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κυρία Αθηνά Κόρκα ο περιφερειακός σύμβουλος κ Γιώργος Οικονόμου ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Ράτης η επικεφαλής δημοτικής παράταξης κ Μαρία Πρωτόπαππα, καθώς επίσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Πέτρου και Νικολάου. 

Παρών ήταν επίσης ο πρώην Αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας κύριος Αστέρης Ηλίας, η πρόεδρος του ΚΑΠΗ κυρία Ρούλα Βλαστάρη, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αγίων Θεοδώρων κ Σίμος Σοφός , ο Πρόεδρος και η γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων οικιστων Αγίων Θεοδώρων, Σαρελας και Καλουδα, η υποψήφια βουλευτής κυρια Ταγαρα και εκπρόσωποι συλλόγων.

Η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών κυρία Σταμούλη αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους μίλησε για το έθιμο που τηρείται εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή, και στη συνέχεια ευχήθηκαν με τη σειρά τους τα χρόνια πολλά η  Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά  Κόρκα, ο Αντιδήμαρχος κ Σπύρος Ράτης και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δυναμη Δημιουργιας κ Μαρία Πρωτοπαππα.

Ακολούθησαν τα κάλαντα από το τμήμα χωροδιας του Συλλόγου και εν συνεχεία, χορός και το κέφι χτύπησε κόκκινο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *