«Χαμόγελο του Παιδιού»:Προβληματικές υιοθεσίες και καταγγελίες για περίεργες κλοπές

πηγη

Η ενημέρωση των δικαστικών και των ελεγκτικών αρχών και τα παραστατικά για τις εισπράξεις από τα ταμεία του συλλόγου

«Κατά το παρελθόν, που ουσιαστικά δεν υπήρχε οργανωμένη διαδικασία στο κομμάτι των αναδοχών-υιοθεσιών των παιδιών του φορέα αλλά λειτουργούσε «ad hoc» σε αυτό το θέμα, υπήρχαν περιπτώσεις παιδιών που δίνονταν σε άτομα από τα οποία διευθυντικό στέλεχος προσέβλεπε σε προσωπικό όφελος και θεωρούσε ότι έτσι τα «δένει» με τον φορέα. Δημιουργούσε δηλαδή ανταλλακτικές σχέσεις με άτομα με ιδιαίτερη οικονομική ή και κοινωνική θέση. Πολλά από αυτά τα υιοθετημένα παιδιά εγκαταλείφθηκαν στη συνέχεια. Επιπλέον, κατά τη λειτουργία του φορέα έχουν βρεθεί δίπλα στον Οργανισμό αξιολογότατοι άνθρωποι ως εθελοντές και εξωτερικοί σύμβουλοι, οι οποίοι εκδιώχτηκαν κακήν κακώς από διευθυντικό στέλεχος όταν τόλμησαν να θίξουν ζητήματα για τα προσωπικά του έξοδα, την υπέρογκη αμοιβή του, τα σπίτια που χρησιμοποιούσε για ιδίαν χρήση και όλες αυτές τις ατασθαλίες. Κανείς δεν τόλμησε ποτέ να θίξει κάτι δημόσια γιατί όλοι σέβονται το έργο του Οργανισμού, πάνω στο οποίο πατάει και ο ίδιος…».

Αυτές οι αιτιάσεις που περιλαμβάνονται σε έγγραφες αναφορές, όπως και άλλα στοιχεία και καταγγελίες οι οποίες φαίνεται να έχουν τεθεί υπόψη και κρατικών στελεχών τα τελευταία 24ωρα, προκαλούν, όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», περαιτέρω προβληματισμό για τα τεκταινόμενα στον δραστήριο φιλανθρωπικό σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ενεργοποίηση των Αρχών

Ήδη φαίνεται να υπάρχει από κυβερνητικά στελέχη σχετική ενημέρωση τα τελευταία 24ωρα των δικαστικών αρχών, της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Ανεξάρτητης Αρχής Εσόδων αλλά και της Επιτροπής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος που φαίνεται να ενεργοποιούνται για να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

Την ίδια ώρα φαίνεται να υπάρχει σε κρίσιμη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. καταγγελία – πιθανόν εκ των έσω του Οργανισμού – ότι υπήρξε υφαρπαγή τιμαλφών και άλλων αντικειμένων στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης από διοικητικά στελέχη της ΜΚΟ σε ακίνητο που είχε κληροδοτηθεί στον φορέα με διαθήκη από αποθανόντα δωρητή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα της αρχικής εισόδου σε δωρηθέντα ακίνητα ώστε να μην υπάρχουν περιπτώσεις απώλειας αντικειμένων ή αρπαγής χρημάτων είχε τεθεί από στελέχη του Οργανισμού, με πρόταση μάλιστα να βιντεοσκοπείται η αρχική είσοδος, χωρίς κάτι τέτοιο να γίνει δεκτό.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours