Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 3-2: Απίθανο παιχνίδι και πρόκριση για τους πολίτες στα προημιτελικά του League Cup

Έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι σε εξέλιξη, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Λίβερπουλ με 3-2 στο Έτιχαντ και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του League Cup Αγγλίας, αφήνοντας εκτός την κάτοχο του τροπαίου.

Η Μάντσεστερ Σίτι και η Λίβερπουλ επέστρεψαν στη δράση, ύστερα από έναν μήνα διακοπής λόγω Μουντιάλ και έδωσαν μία μοναδική παράσταση. Σαν να μην πέρασε ούτε μία μέρα.

Η… καλή ποδοσφαιρική νύχτα φάνηκε από νωρίς και συγκεκριμένα από το 10ο λεπτό, όταν ο Ντε Μπρόινε σέντραρε από αριστερά και ο Χάαλαντ στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Γκόμεζ ανοίγοντας (με προβολή) το σκορ και σημειώνοντας το πρώτο γκολ της καριέρας του απέναντι στην ομάδα του «λιμανιού».

Ύστερα από ένα δεκάλεπτο η Λίβερπουλ ισοφάρισε, στην πρώτη της καλή στιγμή της. Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Μίλνερ βρήκε τον Καρβάλιο κι εκείνος με ωραίο διαγώνιο πλασέ έγραψε το 1-1 στο 20΄.

Με γκολ ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο. Στο 47΄ ο Ρόδρι έκανε τη σέντρα και ο Μαχρέζ κατέβασε πολύ ωραία την μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή και νίκησε τον Κέλεχερ για το 2-1, αλλά ξανά η απάντησε των «Κόκκινων» ήταν άμεση.

Δεν είχε περάσει ούτε ένα λεπτό από το εις βάρος της γκολ και η Λίβερπουλ έφτασε για δεύτερη φορά στην ισοφάριση, με τον Νούνιες να γυρίζει από αριστερά και τον Σαλάχ σε άδεια εστία να κάνει το 2-2.

Στο 58΄ όμως ήταν το τρίτο και… φαρμακερό προβάδισμα για τους γηπεδούχους, όταν ο Ντε Μπρόινε σέντραρε από αριστερά και ο Άκε με κεφαλιά έγραψε το τελικό 3-2 αφήνοντας εκτός συνέχειας την κάτοχο του τίτλου.

Οι δύο ομάδες και ειδικά οι «Πολίτες» του Γκουαρντιόλα μονοπωλούν τον τρίτο τη τάξει τίτλο την τελευταία πενταετία, αφού η Μάντσεστερ Σίτι τον κατάκτησε τέσσερις συνεχείς φορές (2018-2021), ενώ πέρυσι ήταν οι «Κόκκινοι» του Κλοπ που διέκοψαν το σερί της πρωταθλήτριας Αγγλίας.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours