Κιβωτός του κόσμου: Κεραυνός εν αίθρια μετά την τελευταία εξέλιξη για υψηλόβαθμο στέλεχος

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην νέα υπόθεση καταγγελιών κακοποίησης παιδιών από εργαζόμενους των δομών της «Κιβωτού του κόσμου» αλλά και από υψηλόβαθμο πρόσωπο στη διοίκηση του οργανισμού.

Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ πολλών Μέσων που επικαλούνται έγκυρες αστυνομικές πηγές, υπάρχουν πολλές καταγγελίες πως εντός των δομών της «Κιβωτού του Κόσμου» σε Αθήνα, Πειραιά, Χίο, Πωγωνιανή Ιωαννίνων, Βόλου και Καλαμάτας. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές στις συγκεκριμένες δομές τελούνταν αξιόποινες πράξεις «κατάχρησης ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 14 έτη και μη, από οικείο, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση» και της «σωματικής βλάβης αδύναμων προσώπων, κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση».

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών ανέθεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, η οποία πήρε καταθέσεις, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Αναφορικά με την υπόθεση γνωστής ΜΚΟ, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διευκρινίζεται ότι, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ανατέθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία πραγματοποίησε προανακριτικές πράξεις και υπέβαλε το σχετικό προανακριτικό υλικό στην παραγγέλλουσα αρχή».

Τρεις είναι οι πιο σημαντικές, ως τώρα καταθέσεις, στο Ανηλίκων για το κομμάτι της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου 15 ετών, με την κατάθεση να γίνεται 4 χρόνια μετά την καταγγελία από το 19χρονο σήμερα θύμα. Ο 19χρονος κατήγγειλε από τον Αύγουστο στο Ανηλίκων αλλά και στον Συνήγορο του Πολίτη ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικος από πολύ υψηλά ιστάμενο στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου.

Για την ίδια καταγγελία υπάρχει και δεύτερη μαρτυρία από 16χρονο ο οποίος υποστηρίζει ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της σεξουαλικής κακοποίησης του 19χρονου από το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος.

πηγη

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours