Η υπερ-χωριάτικη σαλάτα

Η πιο αγαπημένη, παραδοσιακή ελληνική σαλάτα γίνεται υπερπαραγωγή με λίγα ακόμη επιπλέον φρέσκα υλικά, που της χαρίζουν περισσότερη νοστιμιά.

Υλικά

  • 150γρ. φέτα, σε κύβους
  • 2 ντομάτες κόκκινες και σφιχτές, σε μέτρια κομμάτια
  • 1 αγγούρι καθαρισμένο, σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά, σε καρεδάκια
  • 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φετούλες
  • 1 φλιτζάνι αντράκλα (γλιστρίδα)
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • 1 κουτ. σούπας κρίταμο τουρσί
  • 3-4 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 5-6 ελιές πράσινες
  • 5-6 ελιές μαύρες
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. ξίδι από λευκό κρασί
  • λίγη ρίγανη ξερή
  • 7-8 παξιμαδάκια κρίθινα ή σταρένια
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε και στραγγίζετε καλά τα λαχανικά σας. Τα καθαρίζετε και τα κόβετε όπως περιγράφεται στα υλικά.

Βήμα 2

Σε μια σαλατιέρα αναμιγνύετε τις ντομάτες με το αγγούρι, την πιπεριά, την αντράκλα, το μαϊντανό και το κρεμμύδι. Αλατίζετε και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Προσθέτετε την κάππαρη, το κρίταμο, το αγγουράκι τουρσί, τη φέτα, τις πράσινες και τις μαύρες ελιές. Σπάζετε τα παξιμάδια σε κομμάτια και τα προσθέτετε κι αυτά στη σαλάτα.

Βήμα 4

Πασπαλίζετε τη σαλάτα με το δυόσμο και λίγη ρίγανη, περιχύνετε με το ξίδι και το ελαιόλαδο και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Αντωνία Κατή

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours