Πάρτι της ΑΕΚ στη Λαμία!

Πάρτι της ΑΕΚ στη Λαμία! Ο Ντε Βινσέντι έστειλε το πέναλτι ψηλά και ο Αραούχο έστειλε… ψηλά τον Δικέφαλο τιμωρώντας δυο φορές τα λάθη των γηπεδούχων. Κερασάκι με γκολάρα από τον Πινέδα και τρίποντη πρεμιέρα με 0-3 για την Ένωση.

Με τριάδα η ΑΕΚ του Αλμέιδα

Με την αναμενόμενη διάταξη παρέταξε την ΑΕΚ στη Λαμία ο Αλμέιδα. 

Ο Αργεντινός τεχνικός στο επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο των «κιτρινόμαυρων» έπαιξε με τρεις στην άμυνα. Επέλεξε τους Βίντα, Τζαβέλλα και Χατζισαφί, ενώ στην επίθεση προτίμησε τον Μάνταλο δίπλα στον Αραούχο αφού ελλείψει Γκατσίνοβιτς ανέβασε στην τετράδα τον Γιόνσον και έβαλε τον Σιμάνσκι ως κλασικό «εξάρι».

Απείλησε στο 5′ η Λαμία

Η Λαμία ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς. Μόλις στο 5′ μετά από λανθασμένη εκτίμηση του Τζαβέλλα σε σέντρα του Σλίβκα, η μπάλα έφθασε στον Ντε Βινσέντι, ο οποίος καθυστέρησε δίνοντας το δικαίωμα στον διεθνή στόπερ να τον ανακόψει. 

To 0-0 παρέμενε με την ΑΕΚ ναι μεν να έχει την κατοχή με τον Βίντα να συμμετέχει στο build up παιχνίδι από την άμυνα και τους Τσούμπερ-Άμραμπατ να παίζουν ψηλά, αλλά χωρίς τελική προς την αντίπαλη εστία με απενεργοποιημένο τον Πινέδα. 

Και φθάσαμε στο 21′ με την Ένωση να απειλεί για πρώτη φορά. Η ΑΕΚ αναπτύχθηκε γρήγορα με άμεσους και κάθετους συνδυασμούς. Ο Αραούχο βρέθηκε σε θέση βολής, εκτέλεσε με τον Κορνέζο να κόβει με ωραίο τάκλιν και να αποσοβεί τα χειρότερα για τους γηπεδούχους.

Η Λαμία κρατούσε με σχετική άνεση το 0-0 και όποτε έβρισκε ευκαιρία κυρίως από τα άκρα προσπαθούσε να απειλήσει. Όπως έκανε στο 27′ με μακρινά σουτ του Ντε Βινσέντι και Τσιλούλη.

Έχασε πέναλτι η Λαμία, τη «σκότωσε» στο 35′ ο Αραούχο

Και στο 30′ ήρθε η φάση που θα μπορούσε να αλλάξει το ρου του ματς. Ο ρέφερι, Κουτσιαύτης έκανε ανασκόπηση της φάσης μέσω VAR, όπου ο Σιμάνσκι μάρκαρε εντός περιοχής τον Σλίβκα και έδειξε στο 32′ ορθώς την «άσπρη βούλα». Ο Ντε Βινσέντι ανέλαβε την εκτέλεση και σημάδεψε το δοκάρι του Στάνκοβιτς με το 0-0 να παραμένει. 

Και αφού η ΑΕΚ γλίτωσε σε εκείνο το χρονικό σημείο το 1-0, ήρθε το «κιτρινόμαυρο» προβάδισμα. Η ΑΕΚ πίεσε ψηλά, ανάγκασε τη Λαμία να κάνει λάθος στην περιοχή με τους Αραούχο-Πινέδα να συνδυάζονται και τον Αργεντινό να εκτελεί και να δίνει στο 35′ το προβάδισμα στην Ένωση.

Μέσα σε ένα πεντάλεπτο η ΑΕΚ είχε κάνει το δρομολόγιο κόλαση-παράδεισος και από το πιθανό 1-0 κατά της, βρέθηκε στο υπαρκτό 1-0 υπέρ της. Όσο περνούσε η ώρα η Ένωση ανέβαζε στροφές και στο 45+2′ άγγιξε το 2-0. Ήταν η υπέροχη σέντρα του Άμραμπατ με τον Μάνταλο να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα να περνά μόλις άουτ. 

Το «κιτρινόμαυρο» 1-0 έμελλε να είναι το σκορ του ημιχρόνου, αφού στο 45+3′ ο Γιόνσον έκανε καίριο τάκλιν σε προσπάθεια του Τσιλούλη με τον Τσούμπερ στην εξέλιξη της φάσης να σουτάρει άουτ.

Το «καθάρισε» ο Σέρχιο, μία «ομορφιά» το 3-0 του Πινέδα

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου η ΑΕΚ προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της με πρέσινγκ ψηλά, την ώρα που η Λαμία περίμενε «οχυρωμένη» στα μετόπισθεν και προσπαθούσε στο τρανζίσιον όταν της δινόταν ευκαιρία να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για φάση. 

Το 1-0 παρέμενε και στο 57′ ο Φέστα αποφάσισε να ρισκάρει. Έβγαλε Προβυδάκη, έβαλε τον Μανούσο στη φυσική του θέση, αυτή του φορ και πέρασε στην πτέρυγα τον Τσιλούλη με στόχο να χτυπήσει την ΑΕΚ κυρίως από τις πτέρυγες. 

Στο 65′, όμως, ήρθε ο Αραούχο να τελειώσει το ματς. Ο κάπτεν της ΑΕΚ έκλεψε την μπάλα από τον Τζανετόπουλο, προχώρησε, πλάσαρε και έκανε το 2-0 για την Ένωση ρίχνοντας επί της ουσίας τους τίτλους τέλους στο ματς. 

Και μετά άρχισε η alegria… Στο 73′ η ΑΕΚ έφθασε στο 3ο γκολ με υπέροχο γκολ του Πινέδα, αλλά και εξαιρετική ενέργεια και πάσα στο κενό από τον Ντομαγκόι Βίντα.

Πλέον η συνέχεια του ματς ήταν τυπική διαδικασία με το 3-0 να είναι το τελικό αποτέλεσμα στο ματς, αν και στο 84′ η Λαμία θα μπορούσε να πετύχει το γκολ της τιμής με την μπάλα στο σουτ του Τσούκαλου να σταματά στο δοκάρι. 

Λαμία: Γκαραβέλης, Προβυδάκης (57′ Μανούσος), Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Γκοράνοβ, Σλίβκα, Μπάμπης (83′ Σαραμαντάς), Νούνιες, Σιμόν, Ντε Βινσέντι (74′ Τσούκαλος), Τσιλούλης. 

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Βίντα (83′ Ρότα), Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (89′ Φράνσον), Πινέδα (76′ Λ. Γκαρσία), Γιόνσον, Τσούμπερ (89′ Μοχαμαντί), Μάνταλος, Αραούχο (83′ Μήτογλου).

Διαιτητής: Αρ. Κουτσιαύτης
Βοηθοί: Νικολαϊδης, Καραγκιοζόπουλος
VAR: Γκορτσίλας
AVAR: Πάτρας
4ος διαιτητής: Τσεσίλας
Κίτρινες κάρτες: 49′ Τζανετόπουλος – 62′ Σιμάνσκι

ΛΕΦΤΑ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Σέρχιο Αραούχο

Ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς με τα δύο γκολ που πέτυχε. Στο 1-0 συνεργάστηκε άψογα με τον Πινέδα. Το 2-0 ήταν «καθαρά» δικό του γκολ. Έκλεψε την μπάλα, προχώρησε και σκόραρε. 

LOCKDOWN: Τόμας Ντε Βινσέντι

Ο λόγος της επιλογής προφανής… Είχε δύο μεγάλες στιγμές για να δώσει το προβάδισμα στη Λαμία και τις σπατάλησε. Στο 5′ καθυστέρησε στη λανθασμένη εκτίμηση του Τζαβέλλα και του έδωσε το δικαίωμα να τον ανακόψει. Και η δεύτερη ήταν το χαμένο πέναλτι του 33′ με τη Λαμία να δέχεται δύο λεπτά αργότερα το 1-0. Μετά απ’ αυτό επί της ουσίας χάθηκε από το ματς. 

ΓΙΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ντομαγκόι Βίντα

Υπέροχο επίσημο ντεμπούτο του Κροάτη άσου με τη φανέλα της ΑΕΚ. Σαφέστατα δεν περιμέναμε αυτό το ματς για να καταλάβουμε την αξία του. Όμως η παρουσία του στη Λαμία ήταν εξαιρετική αν αναλογιστεί κανείς πως είχε παίξει μόνο στο φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με την Προοδευτική, ενώ δεν συμμετείχε ούτε στο βασικό στάδιο προετοιμασίας της ομάδας στην Ολλανδία. 

«ΤΕΛΕΤΕΣ ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ»

Καλή η διαιτησία του Αριστομένη Κουτσιαύτη. Στο 30′ δεν αντιλήφθηκε το μαρκάρισμα πέναλτι του Σιμάνσκι στον Σλίβκα. Τον κάλεσε ο VAR, έκανε ανασκόπηση της φάσης και έδωσε ορθώς το πέναλτι που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι. 

ΟΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙΣ;

Αποστολή εξετελέσθη για την ΑΕΚ. Πήρε το τρίποντο στη Λαμία ως όφειλε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Σίγουρα θα πρέπει να προβληματιστεί για την εικόνα της στο πρώτο μισάωρο, όμως μετά το 1-0 ο αντίπαλος την «έχασε». «Αρχηγός» σε όλα και μετά τα όλα του ο Αραούχο. Δεν ήταν μόνο τα δυο γκολ που πέτυχε, αλλά η όλη του στάση μέσα στο γήπεδο ακόμη στους πανηγυρισμούς.

sdna

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours